Selasa, 10 April 2012

~ degree

assalamualaikum

disebabkan aku dah nak habis asasi, maka permohonan degree telah pu dibuka. ==' and i'm really afraid about it. sangat. pilihan pertama aku ialah Bachelor Sains Taman & Rekreasi or you can call it as a BSTR. sebab apa aku takut? sebab aku takut tersalah pilih. a lot.

family aku nampak bidang kerjaya engineering je. wahai family ku, ketahui la bahawasanya saya sama sekali tidak pandai dalam fizik. lemah sangat., fizik is just too complex for me. I just can't get use all the equations and all of that. pening weh!

I just hope this BSTR ialah pilihan  yang tepat. this BSTR ialah satu-satunya course di Malaysia dan hanya terdapat dekat UPM je. hardcore sangat. so, aku rasa, * aku rasalah!!* peluang pekerjaan adalah sangat tinggi.

=='

wahai family ku, aku tahu semua nak yang terbaik untuk aku. taapi ketahuilah, yang kena belajar dan bekerja itu adalah aku dan bukannya kamu, kamu mahupun kamu. aku tahu dimana kemampuan aku dan aku tahu sampai mana je limit aku.

sekian.

ini entry bangang sebab aku rasa useless.

kave down. 0350 pm. nak sambung tidur. babai.

p/s
one of the job is I can be tour guide. which is salah satu impian aku sejak zaman sekolah menengah. and of course, tak payah nak masuk pejabat sangat dan dapat berjalan-jalan. psiko sangat~

2 ulasan:

Wan Ahmad Izudean berkata...

insya'Allah pilihan ko buat tu tepat. banyakkan berdoa :)

chip berkata...

Wonderful post. Very close dgn remaja. U cukup berani to stand on what u believe in. Good luck.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...