Rabu, 11 April 2012

~ Sutera Bidadari by Ramlee Awang Murshid.

assalamualaikum dan salam cuti buat semua.



Sutera Bidadari adalah novel kelima selepas Bagaikan Puteri, Cinta Sang Ratu, Hijab Sang Pencinta dan Cinta Sufi.

bagi aku Sutera Bidadari ni memang best macam novel-novel dia yang sebelumnya. sangat ohsem dengan Laksamana Sunan-silat-kuasa Allah-watak-watak-yang-superb. novel ni dah keluar lama actually. tahun 2011 lagi and aku baca buku Sutera Bidadari ni pun dari Dauz.

nak tahu cerita ni pasal apa? haha. kau orang pergi google je la sendiri sebab aku ni memang pemalas nak taip sinopsis bagai. tapi bagi aku, buku RAM semua best2 and tak rugi kalau beli. kalau tengok dari cover buku pun, nama RAM sendiri lagi besar dari tajuk buku. so, its show that, RAM dah ada nama sendiri dekat Malaysia ni.

antara watak-watak yang ohsem dalam Sutera Bidadari :- *aku google jak! bwahaha dan hanya imaginasi semata-mata, tehee*


laksamana sunan.



Panglima Awang Bagan.


Maryam.


Pontianak Nosferatu.


Raja Roman.


sang petala.

Imaginasi yang cukup melampau. haha. this is just imagination je okay. takde kaitan dengan yang hidup ataupun yang mati. gambar-gambar ni pun aku just google je kat internet. so, siapa-siapa yang tak baca lagi Sutera Bidadari ataupun novel-novel sebelum Sutera Bidadari, korang patut dapatkan and read it bebeh. read it!!

till then. got to go. nak lunch. babai!


3 ulasan:

Wan Ahmad Izudean berkata...

macam cerita ala2 buku KOMSAS je.. memang tak lepas lah aku nak telan..

cik dyla berkata...

hehehe..menarik imaginasi tu...
btw ade sambungannye tau.. yang terakhir.. SUNAN MUSAFIR.. jgn lupe dptkannye...

Amanie Ashraff berkata...

tunggu yg terakhir weh. sunan musafir. aku paling suka bagaikan puteri. mmg osem. terai la bace fiksyen ape ntah tajuknye. best jugak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...