Rabu, 11 Januari 2012

~ semester 2 of ASPerians.

assalamualaikum.

isnin depan nak masuk semester 3 which is semester 2 aku memang bawak banyak kenangan. kenangan ngeri ada! kenangah sedih ada! kenangan seram pun ada. haha. senang cerita, memang berlambak la story.

kenangan manis.

emm, aku susah nak decide sebab aku sendiri tak tahu nak kategorikan kenangan manis itu macam mana. tapi aku rasa yang paling best ialah konsert suara kami, komersial break, bedah tikus

:::: bedah tikus.

ya rabbi! benda ni paling syiok kot! aku partner dengan Naqi untuk bedah tikus. memang awesome gaban even masa mula-mula semua classmates aku dah tunjuk muka ngeri. eleee, poyos je lebih. padahal lepas bedah tu, semua nak mintak tikus baru!

part paling best masa ukur panjang usus! perghh! masing-masing nak lumba usus tikus siapa paling panjang! last-last tikus jantan punya paling panjang. kebanyakan dapat tikus betina.


ni part nak tiup. nak tengok lung dia expand after air is come in or we can call it as inhalation. great experience from Biology's 

:::: konsert suara kami.

yang ni memang best sangat-sangat. aku, gee and hafiz went to stadium merdeka last september which is last year la bai. the view, the crowd memang syiok habisan. artis jemputan pun sangat coolio. Rania form Korea, Chinmayi from India, Nelly furtado from USA and banyak lagi la. and not forget our dearest PM and his dearest wife. 

memang best gila dengan crowd terjerit bagai. Konsert Suara Kami start malam tapi booth jualan dibukak petang. and that petang la jumpa blogger femes, Cik Epal! also ahli-ahli terfaktab ada kat sana jugak untuk released TERFAKTAB. Jehan Miskin also there and Tilu from UPM ada jugak buat persembahan. what a nice memory.

:::: komersial break.

yang ni sangat teruja. our lecturer, Madame Lia gave a task to us, 'MAKE A COMERSIAL VIDEO BASED ON YOUR CAMPAIGN.' and ahli kumpulan aku ialah Pka, Acepa dan jugak Napi. 





overall, memang best! haha. banyak yang terlibat dengan komersial break aku ni. special thanks to Haidhar and Naqi sebab bagi idea banyak gila even kita dari kelas English yang berlainan.





dan kitorang menang!! hee. :D the video, pictires, semua di amik kat bukit ekspo. :)

kenangan sedih

yang ni memang aku malas nak cerita. haha. ada dua kali aku menangis masa aku semester 2. first masa aku bangun pagi and doing somethin. terus menangis! haha. nak buat macam mana kan? tak boleh nak halang. yang kedua masa aku pergi Melaka dengan pembahas UPM. 

pengalaman memang tak boleh belah tapi dari situ la aku tahu kelemahan aku. tapi aku dah tak nak ingat la benda sob3x ni. dump into my mind only. not each of you, readers. heh.

kenangan menggelikan.

yang ni sangat geli dan sangat pelik actually! haha. minggu itu ialah minggu test 1, minggu MUET, minggu aku dengan Haidhar terpaksa cancel jadi DUTA UPM untuk konvokesyen day. (memang banyak benda kan?) benda ni terjadi pada suatu malam which is kitorang baru balik dari test dengan berjalan kaki, esok still ada kelas, malam esok pulak ialah test matematik! tapi apa peduli la kan!

berlangsung dekat bukit ekspo masa tu ialah KONSERT of UPM. Bukit Ekspo tu da la comel je terletak dekat depan kolej aku. kalau artis buat konsert memang dengar la kan! konsert tu dua malam. first malam tak pergi sebab ada latihan speaking MUET. malam first tu dengar la jugak One Nation Emcess bagai.  malam kedua, tetiba je dengar suara Ning Baizura dari konsert! oh howie. 

Haidhar yang memang minat gila dengan Kak Ning terus je ajak aku, Napi, Din, Acap pergi konsert. padahal masa tu da pukul 10.30 malam cenggitu. aku yang memang nak pergi konsert tu tapi selalu batalkan niat sebab takde siapa yang nak ikut, terus cabut je la ikut Haidhar dengan Napi yang dah pergi dulu. tapi part yang nak tergelak ialah, masing-masing pakai baju tidur. dengan baju sememehnya, seluar pendek bagai lagi! haha. lagi haru pakai selipar jamban lagi. memang geli.

apa-apa pun, malam tu memang best! ada Hazama and MUH and the rest! sangat enjoy. balik-balik je dah pukul 12 tengah malam. haigo~

kenangan seram 

::: err, kenangan seram kan? banyak je. haha. tapi paling tak boleh belah masa jalan kaki balik after test. disebabkan malas nak tunggu bas, aku, acap, din dengan haidhar decide nak jalan kaki je la balik. tapi dalam part nak jalan kaki tu, kitorang kena lalu KMR which is Kolej Paling Berhantu UPM selain FBMK which is FBMK pegang tittle untuk Fakulti Paling Berhantu UPM.

nak tak nak, kena lalu jugak KMR untuk sampai ke kolej 2 sebelum kitorang sambung jalan pergi Kolej 13. (sila abaikan nama kolej )

part ngeri ialah apabila masa nak lalu satu selekoh tu. noks! seram gilak weh! tu cerita nanti. sampai kolej je terus mandi, sambil tu nyanyi lagu Isabella dengan Din kat dalam toilet! ( tak boleh belah ) , pastu da siap mandi, solat isya', pakai baju, then masing-masing mula bukak story.

story 1 

:: ada bau busuk masa nak lalu selekoh

story 2.

:: nampak cahaya dekat dalam salah satu bilik KMR.

da sudah~ masing-masing dah seram gila macam apa je. lepas tu, masing-masing buat bodoh je sebab esok ada test lagi. baca buku. the end about hantu. tapi ada jugak hantu kat kolej aku which is Hantu Raya and Toyol. histeria pun pernah! hee. cut that. 

aku rasa tu je kot. kenangan manis, kenangan sedih dan whatsoever kenangan lagi la. ada je yang lain-lain tapi malas nak cerita, contohnya

:: party hari jadi pukul 12.30 malam untuk Gee.
::pergi TS, Pavi, Low Yat, BB dan kawasan sekitar dalam masa satu hari dengan Khobib and Wan. lepas tu ajak pergi Suria KLCC jalan kaki. memang tak nak la! penat weh!
::tengok WUPID malam-malam dengan classmates. padahal esok ada quiz matematik!


aku punya pengalaman memang agak suck! haha. apa-apa pun, semester 2 dah berakhir and pengalaman untuk semester 3 akan bermula next week! hopefully its gonna be okay. InsyaAllah. :) next story to post is Pengalaman Jawab Test MUET! :)

siapa-siapa yang ada twitter, boleh follow me. lets tweet,tweet peeps.
@twitter

and siapa-siapa yang suka bacanovel or cerpen, klik here. almost 10 000 pageviews dalam masa 5 hari. kau hado! haha
@7 street writers




thanks for reading. babai! assalamualaikum. 

1 ulasan:

Si DauN CeRi berkata...

gyeahhh~ majulah ke depan utk sem 3 tu pulak ya..

life goes on and on.....and on~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...