Isnin, 9 Januari 2012

~ wishes list 2012

assalamualaikum buat semua.

2012 dah datang and as usual, everybody have their onw lists about their wishes. oo, kamon la peeps, takkan korang semua takde wishes list untuk tahun baru ni kan? naik berpinar mata aku tengok masa tahun 1 January 2012 hari tu dekat wall facebook. ada yang kata, nak beli itu la, nak beli ini la, nak selesaikan azam 2011 la. em ye la tu, nanti masuk 2013, kau cakap pulak nak selesaikan azam 2012 padahal azam 2012 pun kau takde. liar.




aku ada beberapa senarai list. okay aku tipu je, aku main buat je list ni pada masa sekarang. tapi memang aku nak sangat la benda ni terjadi. maka, itu yang aku iktiraf, benda ini sebagai wish list 2012 aku. heh.

1- kurangkan melongkang.

yang ni aku cuba buat lama dulu dah. alang-alang masuk tahun baru, teruskan aku jadikan wish list 2012 aku. haha. aku akan cuba kurangkan cakap kasar-kasar. cuba kurangkan cakap pedas-pedas.  cuba kurangkan sakitkan hati orang. talk politlely and gently *uekk* dengan siapa-siapa je. 

2- jaga temper.

haha. yang ni kadang-kadang terlepas, susah nak tahan. 

3- pergi majlis-majlis awesome.

cett, keh keh keh, yang ni aku nak sangat jadi macam Daniel Adie or Cik Epal or anyone else yang blogger pemes itu. uuu, jeles gila weh bila nampak diorang semua pergi majlis grand gittew. bukan selalu dapat and its gonna be awesome if I can make it also. heh.

4- kurangkan sakit kepala.

yang ni aku tak boleh kawal sebab sakit itu Allah yang bagi. tapi ada je tips2 yang boleh diguna pakai untuk kurangkan sakit kepala. so, do the tips and InsyaAllah, Allah will help you. 

5- well known

heh. aku akan cuba buat nama aku well known. not only just for the university. no, no, no. seharusnya 1 Malaysia terus. adakah aku ni berimpian gabak besar je? haha. ada la inisiatif-inisiatif dalam merealisasikan impian aku tu.

jangan jadi tin kosong okay. aku tak memain punya. TRYIN is the perfect word. :) jadi apa pulak wishes list korang untuk tahun 2012? HEH. hopefully, masing-masing dapat kejar and genggam itu harapan dan impian. 


nak siap2 solat zohor dulu. gtg. babai! assalamualaikum. 
thanks for reading. have  a nice day ahead. thank you. 

kalau ada siapa2 yang suka baca cerpen dan novel, boleh right klik di sini.

3 ulasan:

hafiz hafizol berkata...

nnti dah well known nanti, jgn plak lupa kat aku weh?? hakhakhak

Si DauN CeRi berkata...

all the best n happy new year tuan blog. sy kira masih blom terlambat ye.



siryes, i really don't have a wish list. wish yg betul2 takde, tapi kalo wish yg sambil2 tu banyaaakkkk...hahahaha

Aesya Zealous berkata...

ko cepat marah ke?

all the best..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...