Rabu, 28 Disember 2011

~ sila doakan saya.

assalamualaikum.

sila doakan saya ye. bukan terhadap pelajaran sahaja, malah untuk semuanya. semalam aku pergi Pusat Kesihatan Universiti sebab kepala aku sakit tahap dah tak boleh cakap. aku memang ada stok ubat tahan sakit tapi tak nak la makan! by the way, makan benda alah tu, tak berapa elok lagipun.

so, semalam, gigih aku dengan Syaz pergi Pusat Kesihatan Universiti. oh! Syaz temankan aku je sebab sebelum tu aku dengan Syaz ada study grup sama-sama pasal Kimia. sampai je Pusat Kesihatan, amik nombor, then tunggu nama dipanggil.

lepas tu doktor cek mata, amik tekanan darah, dan bla bla bla bla bla bla.

" okay, amik ubat kat kaunter farmasi ye." kata Doktor kepada Nazrul.

tunggu dekat farmasi, orang jaga kaunter panggil nama aku, dan dia bagi ubat. and again,

arghh!! tension aku. dia suruh aku makan panadol 6 biji sehari. aku dah tak larat la weh! tahu tak, aku dah malas nak makan panadol lagi!!!!!!!!!! grrr, dulu lagi haram, makan 8 biji sehari. kau nak bunuh aku ke apa weh. damn.

terus aku chow dengan Syaz, sambung buat Kimia. petang tu pulak pergi kelas Biology dan bila balik pulak main chess dekat laptop kawan aku dengan Naqi.

sigh ~ almost two years aku tak main chess. okay, i've got to go. wish me all the best guys. untuk kesihatan , untuk exam, dan untuk semuanya, harap-harap final aku akan jadi sangat okay. and aku memang sangat-sangat perlukan scholarship itu.

dan 6 biji sehari tu? malas la aku nak makan. aku makan bila perlu je

babai! assalamualaikum.

6 ulasan:

misz sheyla berkata...

TRY HEMOPATI<--- tak sure ejaan... better than ubat spital...

syaza nazura. berkata...

Deyh, nazrul, get well soon, orait? Jaga kesihatan tu,nanti kalau sakit mcm mana nak jumpa aku? LOL. Take care, makan ubat tu! *sila dgr cakap anak doktor ni yee.

wani ezryl * berkata...

tu la, jgn biasakan mkn ubat byk sgt, nnti antibodi badan xkuat nak lawan sendiri. ambik vitamin C daily utk immunity & kalau rs sakit ke apa, makan scott's emulsion :)

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

@misz ~ eh?

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

@syaza ~ ye, ye , ye,. makan ubat ni.

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

@wani ~ baiklah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...