Ahad, 11 September 2011

~ pernah tak alami situasi ini? situasi tentang examination yang annoying.

assalamualaikum.


pernah tak hadapi situasi ini?


aku rasa ramai je yang hadapi situasi ni. ramai sangat. sama ada 


1- korang menjadi yang bertanya kan jawapan 


ataupun 


2-korang menjadi orang yang ditanya.


korang tahu tak, adalah sangat annoying apabila diri kita ditanya oleh orang lain untuk mendapatkan jawapan. 


kang bila tak bagi jawapan, 



seriously, korang are hell annoying. boleh tak menjadi dewasa sikit. cuba katakan tidak pada meniru. susah sangat ke? nak ke aku buat kempen lalu tulis.

tapi nanti budak2 mesti akan cakap,

" kau ni bajet hot la."

" kau ni poyo la."

" kau ni kedekut ilmu la."

apa kata korang cuba tukar mind set korang yang gua tu, agar katakan tidak pada meniru.

bak kata Unit Kerohanian kuliah 4, ASPer 2011/2012. Afiqah Narwawi.

" kau tahu tak, hasil daripada kau meniru ni, nanti bila kau dah graduate,bila kau dah berjaya, lepas tu kau kerja then kau dapat gaji, lepas tu kau bagi makan kat anak bini kau yang datangnya dari hasil meniru. hasil haram yang entah apa-apa. "

jadi, sila la berubah. ni pulak, ada sedikit nasihat dari beberapa orang.

kata Hazim : exam sem 2, kurangkan pergi ke tandas

kata Afiq Hasif : kurangkan membeli buku nota kecik dan kurangkan memerhati pergerakan makcik yang jaga exam.

kata Syakir Hasan : toilet pun kurangkan

kata Haidhar Ibrahim : bagus kalau nak berubah, bagus sangat. tapi kalau GPA bagus, bukan atas usaha sendiri, boleh ke berpuas hati? jangan tipu diri sendiri. peringatan untuk semua. usaha ( yang sebenar ) tangga kejayaan. 

p/s

ada ke yang terasa? sempena hari raya, aku nak mintak maaf kalau ada yang terasa. tu la gunanya hari raya kan? hari untuk mintak ampun dan maaf. #okbai.

aku rasa bersemangat buat entry ni!



6 ulasan:

AesyaZealous berkata...

betul2..jgn meniru..xelok..nnt effect masa depan gak

Miss Kira berkata...

yup.. kalau meniru dpt keputusan elok pun rsa x best...bkn usaha sendiri pun..

syaza nazura. berkata...

Assalamualaikum(: Betul-betul. Tensi bila orang meniru ni. Kalau ada orang tanya aku, memang aku buat muka selamba badak je l. xD

vampire and his lady berkata...

@aesya ~ betul3x..

vampire and his lady berkata...

@miss kira ~ sangat setuju 100%

vampire and his lady berkata...

@syaza ~ sma!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...