Khamis, 17 November 2011

~ tak suka la macam ni!!

assalamualaikum.


kesesakan mula melanda diri ku! eceh wah! dah macam ayat bermadah puitis la kononnya. 


sila abaikan ayat pembuka kata di atas yang macam mintak penyepak itu. bila aku kata, sesak mula melanda, yes, it is true. kesesakan itu mula melanda diri aku. sekali lagi, dan bukannya kali pertama mahupun kali terakhir, aku mula panik. ( kenapa aku rasa macam buat cerpen je? erk! )


this Saturday, I'm going to take my MUET and yeah! it's start freak me out. for the whole next week, I have second test for my Asasi. selepas test, kena siapkan semua assignment yang banyak segala bagai itu.


-biology's presentation
-chemistry's presentation
-english's presentation
-survey
-Resume
-MOCK Interview.
-MyLine


and the rest yang aku tak ingat. belah la! takkan la aku nak ingat semua. semua ni macam dah menjerut leher aku. ni bukan assignment yang sehari semalam kau boleh siapkan. it will take time and akan buat hidup kau misery.


and thanks to Allah sekarang aku tak terlibat dengan apa2. actually, aku tabik doink toink la dekat orang yang pandai conduct their time very well. aku sometimes curious gila with those person yang busy join sana sini aktiviti tahap gajah nak cari makan, tapi at the same time, diorang punya result sangat excellent.


taaaaaapi, aku sangat tak respect with person yang memang busy join aktiviti sana sini macam ayam cari cacing guna taji dia, tapi result hancus macam cicak berak kapur. itu sangat tidak membanggakan. in that way, somehow, akan buat kau berasa meluat dengan orang yang ada sikap macam tu. 


ianya sangat menjelikkan sebab dia tak boleh bagi komitmen. aku ada seorang kawan cenggitu. selalu jarang masuk bilik sebab sibuk dengan urusan Usahawan. it's okay la if kau join with those particular activity, tapi kau kena ingat, kau as a student must finish and do give respect to your teammates if you make the presentation or something else.


kesian tau dekat teammates dia yang selalu kena buat kerja sorang-sorang. if kau nak join aktiviti kolej, ini saranan aku, (sebab aku selalu buat macam ni)


-if ada kerja berkumpulan, kau siapkan  part kau and serahkan the rest kepada teammates. tapi selalunya, aku siapkan semua and gave the idea, dan selebihnya terserah kepada diorang untuk make up the whole thing. kalau nak tambah pun, aku tak kisah sebab aku done dengan part aku


if anda2 sekalian buat macam ni, for sure teammates korang akan sayang korang gila2. heh. kay la, gpt to go sebab nak layan The Lord of The Ring. kesian gila aku, baru nak layan cerita ni sekarang! haha. apa2 pun, I love this story. beriban tau aku carik copy cerita ni and bila jumpa, phew, aku seronok yang amat. :)


babai semua. have a nice day ahead and peace!!!

2 ulasan:

Si DauN CeRi berkata...

kitorang pon musim bz lagi membizikan jugak sekarang.. makin nak hujung tahun, makin bz plak sume org kan.

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

@ceri ~ yap makin sibuk..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...