Sabtu, 20 Ogos 2011

~ tak payah nak hipokrit sangat la.

assalamualaikum.


aku benci dengan orang yang suka 'jek' orang and cakap orang itu


loser


longkang


dumb


and sewaktu dengannya, padahal dia pun perangai macam tu jugak. padahal dia pun loser, padahal dia pun longkang, padahal dia pun dumb. tapi tak nak mengaku. tu namanya HIPOKRIT. tu namanya BERPURA-PURA. tu namanya MUNAFIK. ( munafik? yang ni taram je. )


jangan suka2 nak hentam orang kalau diri sendiri pun lebih kurang sama je. 



aku tak tahu kenapa aku lukis , orangnya jadi tonggek la pulak. ok abaikan kepada lukisan hodoh tu. apa yang penting ialah mesej yang aku nak sampaikan.

orang sekeliling suka hentam orang yang lemah. yang ni memang no doubt la. padahal dia pun lemah and lagi la banyak kekurangan! 

Ali : kau ni loser la. mesti tak tahu baca al-quran kan?

Abu dalam hati cakap : eh? apa kena mengena looser dengan tak tahu baca al-quran. aku ni naib johan tilawah al quran la. tapi buat apa aku nak bagi tahu dia, nanti dia kata aku ni bongkak la. what a looser.. 

orang sekeliling akan suka hentam orang lemah even orang tu bukan lah lemah pun. don't judge book by it's cover. so jangan la ingat, yang kitorang ni bermanis muka, kitorang suka dekat kau! 

eceh wah, marah pulak Nazrul. heh.

aku bukan marah or bengang or sakit hati atau apa. tapi aku geram bila tengok  yang dia tu hipokrit. tak payah nak jadi suci sangat la kalau sikap pun macam lembu. 

jangan suka gelar orang lain looser kalau kau sendiri pun 10 kali ganda lagi loser. sebelum nak hentam orang, sila pandang cermin and tanya pada diri sendiri,





dah cukup baik?? dah dapat permission dari Allah? tepuk dada tanya la diri sendiri. eh? tapi jangan tepuk kuat2, kang nanti kau termuntah, batal puasa kau nanti! haha. tak ke haru. 


at the end of story, sebelum nak cakap orang lain loser, sedar la yang kau pun loser jugak sebenarnya. jadi baik kita jangan suka2 caci orang lain sebab 1 jari menuding kepada orang lain, 4 jari akan kembali kepada kita. ( berfalsafah la pulak kau ni! haha )


paper pun, have a nice day ahead. okbai! 


p/s
entry ni pelik la! 

16 ulasan:

Amanie Ashraff berkata...

aku selalu pakai baju yg sama tiap2 kali keluar sampai org ingat aku takde duit padahal aku ada je duit. keh3x

eh ni ada kaitan dengan hipokrit ke ? dang !

AesyaZealous berkata...

nazrul..loser la.. looser tu longgar..not rigid.. :)

puterihikayat berkata...

betul tu .. lebih baik jadi diri sendiri .. n ta pyah kacau tepi kain orang .... hehehe ....

mary ann ;) berkata...

biasalah..semua org kalau igt diri dia je yg cambest, mmg akan kata macam tu kat org lain. ;)

vampire and his lady berkata...

@amanie ~ tu buka hipokrit. tu namanya humble la!

vampire and his lady berkata...

@aesya ~ okies. da betulkan. heh.

vampire and his lady berkata...

@puteri ~ betul tu.

vampire and his lady berkata...

@mary ~ dia ingat dia je yang betul

vampire and his lady berkata...

@mary ~ dia ingat dia je yang betul

azrijohan berkata...

uishh,ni emo kat sapo nihh? habaq mai

Iffah Afeefah berkata...

ske gak hentam

tp dlm blog la

tak rase dri ini begitu hipokrt kot


erkkk

vampire and his lady berkata...

@azri ~ nothin. haha.

vampire and his lady berkata...

@iffah ~ bergantung kepada apa yang dihentamkan itu.

vampire and his lady berkata...

@iffah ~ bergantung kepada apa yang dihentamkan itu.

Si DauN CeRi berkata...

sy takut diri sendiri jd org yg suka rendah2kan org lain. huhu sbb perangai mcm tu mmg huduh sgt2.. hahaha

vampire and his lady berkata...

@daun ~ haha. sangat okay!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...