Ahad, 21 Ogos 2011

~ daripada Abu Said al-Khudri r.a., katanya.

Assalamualaikum.


daripada Abu Said al-Khudri r.a., katanya :


" aku mendengar Rasulullah bersabda yang bermaksud : ' iblis berkata kepada Tuhannya : ' Demi keperkasaan-Mu dan keagungan-Mu, aku akan selalu menyesatkan anak keturunan Adam selama mana roh masih berada di dalam jasad mereka.'
Allah menjawab : ' Demi keperkasaan-Ku dan Keagungan-Ku, Aku akan selalu mengampuni mereka selagi mereka meminta ampun kepada kepada-Ku.'"


apa yang penting, Allah itu maha pengampun lagi maha penyayang. :D masa aku mula2 baca benda ni, wao! sangat teruja okay. even sejahat mana kau pun, sesetan mana pun kau,tapi bila kita semua mintak ampun dan maaf, Allah still maafkan kita.


tak ke tu dah tahap bagus sungguh-sungguh :D 10 malam terakhir dah start. adalah perjuangan kita untuk mencarinya. mencari malam Lailatul Qadar. tapi kalau dah terlepas macam mana?


sedihnya :( speechless. #okbai.


rasa nak hentak kaki la.. huarghh!!!!!!!!!!!!!!! mintak2 malam Lailatul Qadar tak terlepas lagi. 



sesungguhnya Malam Lailtul Qadar itu lebih baik daripada malam seribu bulan.

hope malam itu still ada. hopefully!

10 ulasan:

Amanie Ashraff berkata...

huhu betul2x. dosa setinggi gunung pun Allah boleh maafkan selagi belum datang kiamat. cuma kite je degil x reti2 nak buat taubat nasuha tu =.=

vampire and his lady berkata...

betul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Atiqah Wadiah berkata...

IAllah mlm tuh stil ada :)

fathiahRAIHANA berkata...

insyaAllah :)
msih ada utk kita

vampire and his lady berkata...

@atiqah ~ iyap. hopefully ;)

vampire and his lady berkata...

@raihana ~ mencari :)

Si DauN CeRi berkata...

suka hadith tu.


tula kita selalu buat silap, tapi Allah tak ampunkan kita kalau kita mintak ampun kat DIA. Betapa Allah Maha Penyayang kat hamba2 Nya..

.:rizaL:. berkata...

jom sama2 kita rebut peluang ni ye! oops, ko pontianak..xleh berdoa haha

vampire and his lady berkata...

@ceri ~ setuju ;)

vampire and his lady berkata...

@rizal ~ haha,, ni insult ke apa?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...