Sabtu, 16 Julai 2011

~ x men first class.



assalamualaikum.


x men first class dah keluar berzaman, tapi kau baru nak tengok sekarang. haha. sangat looser okay. actually, hari ni ada movie mania yang berlangsung dekat dewan kolegiat putra satu kolej 13.


so, movie mania hari ni adalah X MEN FIRST CLASS. 


disebabkan hari ni aku baru tengok, so korang jangan nak ngada2 ejek aku pulak. siapa yang ejek aku, aku tolak korang masuk longkang.


here it goes ceritanya, 


charles xavier sangat handsome! haha. ok larikkk! well, i'm not gay la wei, kamon people. but, yes. charles xavier sangat handsome okay and watak dia dibawa oleh james mcavoy.





dia la prof X yang kepala botak yang selalu korang tengok tu. sangat different okay. cerita ni setting up dia diambil pada tahun 60s-70s and it's all about Russian and USA. 


well, these two country nak buat world war iii. cerita ni ada la karut marut dia macam Transformers Dark Moon tu, tapi overall, X Men First Class sangat masyuk. heh.


magneto pun sangat best! dulu, he was a good man but entah macam mana boleh jadi setan. haha. watak magneto di bawak oleh Michael Fassbender.





untuk watak lelain, macam Monique Mystique yang gempak ( sebab dia boleh bertukar macam2, kalau aku ada awek macam dia kan best! haha. ) watak dia di bawak oleh Jennifer Lawrence.





awek yang hit and hot okay!!!!!!!!!!! haha. last ending dia, prof X lumpuh. sekian, aku sebenarnya malas nak cerita bebanyak sebab korang dah pun tengok, maka takde point la aku nak cerita bebanyak sesedap oranje kat korang. kannn?


aku nak tidur dulu. ngantuk tahap tak boleh kira. oknyte. review film paling berilmiah pernah aku buat. haha. 

2 ulasan:

Amanie Ashraff berkata...

haha charles xavier mmg handsome dowh! though dahi dia agak luas sket tp doesn't matter. aku suka watak dia

vampire and his lady berkata...

@amanie ~ dahi aku luas.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...