Sabtu, 2 Julai 2011

~ sweet candy :)

assalamualaikum.


edit by Najah Syahirah

aku suka makan gula2. sebab gula2 itu manis. aku tak suka makan gula. sebab aku bukan semut. ada perbezaan di antara gula2 dan gula. please alert ye.

haha. nak ngada2 lak aku ni.

aku rasa semua orang suka makan gula2. aku suka sangat2 sebab gula2 selalu bagi aku happiness. aku kan suka happiness. ngeh3x. aku rasa entry aku ni gedik gila. aku selalunya baham gula2 Kiss. aku cuba cari kat internet gula2 kiss ni, tapi takde. entah pape la internet ni. nak aja aku hempuk.


sebahagian daripada bebudak kuliah 4, panggil aku Naz Candy sebab ada satu hari tu, aku jadi supplier gula2. haha. 


precaution makan gula2!!!!!!!!!


kau ingat makan gula2 ni takde precaution dia ke? ada je la weh! siapa kata takde? meh aku hempuk kepala dia lelaju.


1- selepas makan gula2, kita harus gosok gigi okey! ini bagi mengelakkan gigi kau rosak. kau suka tengok gigi kau macam apa je? da la rongak! hitam pulak tu! aiyoo!


sebab tu mak kau bising bila kau makan gula2 banyak sangat macam freinkenstein. ada mak orang tu kata masa dia kecik2, 


" kalau gigi kau rosak and buruk, nanti bini kau pun macam tu jugak!"


2- selepas itu, minum listerine! haha. jangan la kau telan listerine tu. tu namanya tak guna dan lampi. yang kau pergi telan buat apa? aku suruh kau minum dan berkumur-kumur pastu keluarkan la balik! 


3- pembalut sampah gula2 tu, kau kena la buang dalam tong sampah. jangan la kau sepahkan macam tu. memang la mak kau marah bila kau makan gula2 pastu sepahkan. apa? kau ingat rumah tu tempat baling pembalut gula2.


"hei, aku nak baling pembalut gula2! nampak cool tak?"

lepas tu sah2 kau kena penampo jepun dengan mak kau. haha.

4- beli gula2 berjenama. sila beli gula2 yang disukai ramai. haha. kalau kau beli gula2 pelik, mesti budak akan cakap.

" ewww, kau beli gula2 apa ni? macam pelik je."

" ni gula2 dari UK la. apa kau tahu!"

ookey. err. if that candy dari UK, it's okey la. tapi kalau gula2 tu dari entah mana2 entah. ( rolling eyes ) jangan la kau beli sebab ingredient dia mungkin mencurigakan dan boleh membuatkan kau sakit! maka, sila berhati-hati ketika membeli gula2 okey?? pesanan khidmat masyarakat ni weh! haha. 

5- sila la menjamu selera gula2 bila kau tengah sedih. hehe. tapi jangan makan gula2 24/7 sebab ianya membahayakan kesihatan. okey? get it? lagi satu, if kau tengah mengantuk dalam kuliah, try la makan gula2 sebab kau tidak akan mengantuk lagi! haha.

ok, chow dulu. vampire mahu mandi dulu. haha. selamat hari sabtu. ;)



8 ulasan:

Fyqa berkata...

tpi gulagula jugak sodappp

adeyy

matakail berkata...

moh kita jd followe sana pulok http://pancingarateam.blogspot.com

naz & sya berkata...

@fyqa ~ gula2 mmg sedap. haha

naz & sya berkata...

@mata ~ erk? haha

Rtp Farra Arisha berkata...

tak suka akan kemanisan, tp klo jrg2 makan jugak...i like candy but i do like chocolate more :)

naz & sya berkata...

yap2..choc lagi sedap. haha

Amanie Ashraff berkata...

aku kalo da mengantuk gila tahap dinasour nk bertelur, makan gula2 pun tak lut dah

naz & sya berkata...

@amanie ~ eh??haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...