Isnin, 4 Julai 2011

~ broga hill

assalamualaikum.

semalam hari ahad, aku dengan beberapa orang yang lain <-- betul ke ayat ni?? --> telah pergi ke Broga Hill untuk aktiviti sesaja je. eceh wah. sesaja la sangat kan. haha. tapi memang best la.

aku rasa better korang layan gambar je la. takde la korang bosan dengar aku membebel and merapu entah pape.



gambar matahari terbit! kitorang berkejaran naik ke atas. haha. masa ni baru pukul 8 pagi. tapi perasaan memang puas la. dengan angin sepoi2 bahasa kat situ.


separuh daripada ahli2 yang pergi Broga Hill. yang pergi adalah bebudak ASper 2011/2012 and ada la bebudak yang ambik master and teammates dorang. bebudak master ni yang bawak kitorang. it was unplanned for me actually. bebudak asper ni main tarik aku je.


yang tunjuk muka nak terberak tu, namanya Yusry. haha. dia budak bilik aku. tapi kitorang kuliah lain2 la. yang pergi ekspedisi ni ( ekspedisi la sangat kan, muntah aku. ) bercampur baur , datang daripada pelbagai kuliah. ada yang kuliah 1, kuliah 2, kuliah 7 and kuliah 4.


ni bukan senja ye adik2. ni namanya sunrise yang cun. :)


dan batu yang gemuk2 belaka! and nice to pose la weh! kamon,, batu pun ada figura yang cantik. kannn?


and another one. :)


ni dan sampai kat bawah balik. dengan baju yang lencun tahaop cipan guling2. haha. dengan muka kusam lagi. bila sampai bawah je, terus serbu kedai air!! really need water.


broga, 1.7 km ye adik2. dengan keadaan yang bergunung - ganang macam apa je.


ni pulak gambar bila dah sampai kolej. kitorang sampai kolej dalam kul 11.30 macam tu la. padahal pukul 11, aku ada rehearsal biology dengan kengkawan aku kat scorpio. huargh!! masa tu mata aku dah lebam macam panda je. masa gambar ni di amik, aku tengah bersuka-suki dalam bilik air kot! haha.

pape pun, semuanya best. dah la makan free, abang2 master tu tanggung semua. yeppy! haha. aku nak chow dulu. kejap lagi dah nak masuk waktu. btw, petang ni aku ada presentation biology. huarhhh! wish me luck.

;)

siapa yang nak naik broga, aku ada question untuk korang,

korang dah jumpa orang tersayang before nak naik??

12 ulasan:

AL AZRUL berkata...

Broga Hill memang best... prnh pergi hri tu, jrak dri kmpus pun tk la jauh sgt... rsa nk pergi lagi...
http://alazrul.blogspot.com/2011/05/ekspedisi-ke-puncak-bukit-broga.html

Syarifah Nornazrah Al Yahya berkata...

lama tak jalan2 kt blog ni, hehehe

Amanie Ashraff berkata...

aku tak pernah pergi :|

sekian, terima kasih.

naz & sya berkata...

al ~ mmg best kan?? haha

naz & sya berkata...

@naz ~ skang dah jalan kan?? haha

naz & sya berkata...

@amanie ~ n u should! ;)

cik_zetty berkata...

wahhh bestnye, cantik tempat dye weyhhh, selalu aku dengar org ckp broga hilss broga hills tapi kat mane??? huhu


hahaha soalan maut kau, mesti jalan dia curam kan?

AL AZRUL berkata...

tq komen d blog sya...
-bukan bdak nottingham la... bdak unikl kmpus sepang, tk la jauh sgt, dlm 30-40 mnit je dri kmpus time pergi hri tu... sbb tu dekat je nk pergi broga hill nih...

naz & sya berkata...

@zati ~ broga kat semenyih.

naz & sya berkata...

@al ~ ooo..uniKL.. mmg x jauh la kan.. hehe..

fiq. berkata...

tempat idaman aku, tempat ni dekat ngn kampus ape ek?

naz & sya berkata...

@fiq ~ dekt ngan nottingham uni,, UPm.. UnikL.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...