Selasa, 1 Mac 2011

~ anak tunggal & anak bongsu itu berlainan

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


tadi aku ada buat entry pasal anak tunggal yang manja. boleh klik sini *semua link boleh klik right*


@anak tunggal memang manja


and tadaaa! Mimin & Qaseh Dalia Adelia ada komen kat situ. wiii. dan nampaknya Mimin telah mengatakan bahawa anak bongsu itu manja seperti anak tunggal.


@che mimin 
@qaseh Dalia Adelia


oops. oh my! Che Mimin telah memurkai Mr Vampire and anda dikenakan hukuman pancung sampai putus. wiii. ha-ha. totally mencarut di petang hari. oh, sekarang aku dengar lagu Lucky by Jason Mraz feat Colbie Callait. :p


premis 1 : aku anak bongsu
premis 2 : che mimin kata anak bongsu manja macam anak tunggal


konklusi : che mimin kata aku anak manja.


isk,isk,isk *geleng2 kepala* bukan semua ye anak bongsu itu manja. hee. anak bongsu ni teror tau and of course lerr bukan manja. anak bongsu ni banyak bakat tau *kah kah kah,gaya poyo*


anak bongsu bukan manja and pandai berdikari. che mimin, saya bagi contoh ye.




1- Qamarina. anak bongsu macam aku. manja? bukan manja tapi rapat dengan mak dia. 

-pembahas terbaik sekolah
-pemantun terbaik sekolah
-8A PMR
-5A trial SPM
-tempat ke 4 explorace kimia
-tempat ke 3 kuiz sivik
-mendapat sijil beribu-ribu lemon dari puteri islam.
-ada 3/4 sijil peringkat kebangsaan.


2- sara. seorang yang sempoi. dari dia, banyak aku learn benda gonjeng. kah kah kah.

-ketua kelas 5 sains
-pelajar paling pot pet.
-bawak motor macam pelesit.
-suka amik gambar gi-la :p
-antara pelajar bijak bio and kimia


3- yatie & ayu. kembar. otak gila2. kawan aku since tadika.

-johan kawad kaki pengakap daerah
-naib johan kawad kaki pengakap negeri selangor.
-johan 4 kali 100 peringkat daerah 
-naib johan 110 meter lari berpagar daerah
-kem olahraga daerah.
-7A1B PMR.
-tempat ke 3 pertandingan Khat daerah.


ni pulak aku. :) yang kau orang perlu tahu, aku ni bekas ketua pengawas.

tu je aku nak bebel. ;DD che mimin. saya tunggu komen anda. haha. anak bongsu bukan manja oookey. k, maybe ada yang manja but!! bukan semua oookey! wiii . haha. anak manja takkan boleh capai apa yang kitorang capai. :D hee. saya-bukan-manja- :P


k, cukup part mencarut. siapa bezday dia bulan mac? angkat tangan macam ni? hee.

\0/

sila jenguk ke sini untuk tuntut hadiah. ha-ha.


siapa yang nak join bloglist, boleh klik sini,



daa, chow tengok gadis semasa sunsilk.

19 ulasan:

husna mukhtar berkata...

anak first.
5A upsr
8A pmr
timb sidang redaksi.
setiausaha kelas.
timb. pasukan persembahan
timb. krs
staff sarjan krs

anak sulung pun ada bakat

misSbLurRy berkata...

tak kisah lah anak no brape..adik bradik ramai ke sikit ke or sorg je ke...

yang penting life kita kene mantap...tak nyusahkan orang lain...

pandai atau tidak...aktif atau tidak...itu bukan ticket untuk berjaya..tp pendirian di hati yang boleh bawa kita x kisah mana2 kita berada...

nazrul ashraff berkata...

@ouh ok husna,,,wii..

nazrul ashraff berkata...

@miss ~ hee..iyap..:DD.saja je buat entry cam gi ni..

Tuan Muda Naim berkata...

Anak ke-3
UPSR 5A
PMR 6A2B1C(tolak tepi 100A pon x ley jadi pm)
Trial SPM(7A Zon KL(tersusah))
Pengerusi Pendidikan Islam
nak ungkit lg ker atapun nak aku ungkit pencapaian adik bongsu.

ZSZ berkata...

anak sulung,,
~5A UPSR
~6A 2B PMR
~6A trial SPM ~ SBP 2010
~Timbalan Presiden Kelab Usahawan Muda 2010
~Setiausaha Pasukan Hoki 2009-2010
~Pnah jd captain team hoki(1 trnmnt)
~Bendahari KRS 2010
~Ahli Cyber Briged 2010
~AJK Disiplin Kelas 2009
~Mentor Subject Additional Mathematics 2010

hawiz berkata...

anak kedua
ade diploma kt UITM kedah
dapat biasiswa kementerian pengajian tinggi malaysia further study kt UNITED KINGDOM dlm bidang industrial design engineering..
First class degree kt UITM shah alam.
baru keje 6 bln sbgai INTERIOR DESIGNER...
masih muda lgi..^_^..ok tak?..hihi

aslann berkata...

aku anak bongsu yg berdikari. LALALALA.

ball0na . tiut2 ツ berkata...

anak sulung .
- upsr 3A . (jujur gil0)
- pmr 6A2B .
- trial spm kdah 4A . T_T
- ketua disiplin kelas .
- k0peral kawad kaki NGO perempuan
- j0han ptndgn sajak & puisi
- pengerusi psatuan bahasa inggeris .
- ajk st j0hn ambulans .
- timb prsatuan bahasa melayu .
- pndai masak . (hehe)

lavender harum wangi berkata...

aku anak first and aku rapat dgn mama aku tapi aku xmanja~ dorang je kata aku manja~ haha :D

nazrul ashraff berkata...

@ tuan muda naim ~ boleh je citer pasal adik bongsu..haha..

@zsz~ perghh..gempak2..*angguk kepala*

nazrul ashraff berkata...

@hawiz ~ wahh..UK Bound student..wewiiitt..

@aslan~ okey..sepp! high five!

nazrul ashraff berkata...

@ballona ~haha..suka part pandai masak..wiii..

@lavender~ haha..komen paling geli aku dengar! haha

мiмiп gопjепg berkata...

haha. yela yela. banyak geng tu. xberani nak lawan. haha :D tapi memang anak bongsu manja, tak kira ah bape banyak kejayaan dia dapat. yang penting dia memang manja. hahah. lariiiiiiiiiiiiiii~ :p

nazrul ashraff berkata...

@mimin ~ haha...komen paling kejam..heee

мiмiп gопjепg berkata...

haha. mana ada kejam. tak kira tak kira. anak bongsu memang manja tahap melampau lampau. muahahaha. :P

nazrul ashraff berkata...

@mimin ~ haha...ya enggak deh!! haha..

SaYraH WonDerLanD berkata...

face the truth. Anak bongsu memang manja . =D hahahahaha!!

Okey manja dr segi maksud Sarah adalah bukan nya manja tu tak boleh berjaya. Manja ni meluas la. Rapat dengan mak-manja dengan mak la tu..

apa2 pon konklusinya anak bongsu and anak tunggal mmg manja

nazrul ashraff berkata...

@sarah ~ haha..saya sudah fed up..zzz kih kih kih..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...