Selasa, 29 Mei 2012

Blogger of The Week ~ #2

assalamualaikum wbt dan selamat petang buat semua.

sekarang, kita kembali semula pada Blogger of The Week. sebelum ini, kita ada Hafiz Hafizol dari Bukan Sekadar Rupa menjadi our Blogger of The Week. Now this week, we have another blogger to be introduced.

heh.

siapakah dia??

she is awesome with her masterpiece. yes. you read it. it's 'her'

she is superb with her doodle.

and for me, she is truly creative.

it's



let's continue with question and answering session.

1- sila perkenalkan diri anda. 

Nama saya Aesya Zealous. ini hanya nama samaran. nama betul lagi sedap. haha


2- macam mana terlibat dengan dunia blog?

mula berblogging sejak tahun 2009 selepas habis belajar di matrikulasi. terlibat dalam dunia blog diinspirasikan oleh rakan yang juga blogger, iaitu Nuyu, www.nuyunik.blogspot.com. pada asalnya, blog saya adalah blog yang sangat sangat sangat peribadi. mula aktif blog secara serius pada akhir tahun 2010.




3- perasaan bila ada orang komen blog anda? apakah perasaan anda apabila blog anda di-komen buat pertama kalinya.

rasa gembira dan merasakan apa yang kita tulis boleh diterima orang ramai. orang pertama yg komen blog sy adalah ex-bf sy. hahahahhaaha.


4- genre blog anda bersifatkan humor di mana anda melukis kartun. dari manakah ilham melukis kartun itu muncul?

pada asalnya, blog ini bukanlah kartun semata2. disebabkan saya suka bercerita dan melukis, saya mendapat ilham dengan melukis kartun sebagai bahan tarikan di setiap entri untuk menarik minat pembaca. ternyata idea ini berhasil. waktu tu, saya jadikan blog www.terbangtinggitinggi.com sebagai inspirasi utama. wohoo !


5- siapakah blogger yang anda rasa memang famous amos dan sangat hebat? kenapa?

ramai blogger hebat. hebat mereka berdasarkan genre blog mereka. bagi bidang lukisan kartun, saya amat mengagumi hasil karya www.shadawentz.com dan juga www.contengconteng.com


6- bagaimanakah anda membahagikan masa belajar dengan membuat entry di blog? sebab bukan ke melukis itu akan mengambil masa yang agak lama. 

bagi saya, melukis kartun adalah lebih pantas daripada menaip. serius. jadi tidak memerlukan banyak masa.

7- apakah pendapat anda tentang isu ini

blogger lukis kartun/ doodle / atau lukis apa2 lagi cepat meningkat naik dalam dunia blog.

kartun merupakan satu tarikan. comel dan cute. jadi mudah menarik minat para pembaca golongan remaja dan kanak2. rakyat malaysia ni kan kurang membaca. mereka lebih sukakan bahan yang tidak perlu membaca. haha. bagi saya, tidak semua blogger lukis kartun/ doodle cepat naik. Ia bergantung kepada kualiti cerita atau maklumat yang disampaikan di dalam blog tersebut. 

8- hobi selain berblog?

makan. err.



9- pengalaman terbaik/ terhebat/ ter-best sepanjang bergelar blogger?

dapat mengenali ramai blogger. dijemput utk menjadi penulis blog terbangtinggitinggi.com. coming soon... heheh (tak konpem lagi pon..haha)

10- pesanan buat mereka yang membaca blog anda? dan juga pesanan buat newbies yang ingin menceburkan diri dalam dunia blog.

terima kasih kepada semua pembaca blog Aesya Zealous. terima kasih kerana sudi melepakkan diri dan juga komen di blog saya. pesanan buat newbies, berblog-lah dengan baik dan berhemah. blog adalah medium untuk bersosial dengan masyarakat luar. ayat "suka hati aku la, blog aku!" memang tidak boleh digunapakai. serius.



jadi, Aesya Zealous dari Aesya Zealous bukan blog copy paste adalah seorang blogger yang sangat cool. aku baru jumpa dia sekali je. untuk event LG dekat GSC Signature. dia yang tegur aku dulu. dia tanya, 

kenal tak ni siapa??

and I was like =.=' siapa kau?? ye la, entah minah mana tegur aku. then tengok tahi lalat dia,

aesya ke ni?

and the rest is history which is membuatkan aku tergelak terbahak-bahak sepanjang malam.

scara jujurnya, buat sesiapa yang berkenalan dengan Aesya buat pertama kali akan merasakan yang Aesya ni memang sporting habisan. even baru first time jumpa pun, korang semua boleh get along with her macam dah berzaman kenal.

tu apa yang aku rasa la. haha. tak tahu la apa yang korang rasa. so, buat sesiapa yang tak pernah baca blog Aesya Zealous, korang boleh klik link kat bawah ni dan boleh la baca dengan sepantas kilat sambil bergelak tawa selepas itu. *terlalu hiperbola ke? eh?*

@Aesya Zealous

dan sesiapa yang suka bertweet macam hantu, boleh klik sini untuk tweet meewit bersama Aesya. *kekdahnya dah macam promot artis. haha*

@AesyaZealous


till then, love

lets twittering tweeple!!
@NazrulAsharff93

p/s

blogger of the week for the first week

@blogger of the week ~#1 





5 ulasan:

eintan nurfuzie berkata...

tringin nak jumpa
Pencarian cik en dan blog-bloglist geng cik en

Ada apa pada no plat WWW?

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

betoi2...minah ni mmg sempoi & gile2...sonok knal ngn beliau..

Aesya Zealous berkata...

Wahh terima kasih sbb promote aku minggu ni.. Haha

AMMAR YASIR berkata...

Nak jugak nak jugak!!! Hohohoho

Aujinz berkata...

Selalu singgah blog dia.. hari hari ade entri baru... tabik spring.. XD

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...