Ahad, 27 Mei 2012

Genting Strawbery Park

assalamualaikum wbt dan selamat petang buat semua.

Percutian ke Hotel Awana ditanggung sepenuhnya oleh Awana Genting dan juga Nuffnang


yes. you heard me. I went to this Genting Strawbery Park with other bloggers.

disebabkan aku malas nak meng-update sangat, so jom layan gambar!!!!!!!!!


ladang strawberi ni sumpah tak berapa besar sangat. haha. tapi quite okay la kan. tapi view dia memang lawa. tak payah nak pergi Cameron Highland untuk kutip buah strawberi. kat Genting Highlang pun ada.


macam yang korang nampak kat gambar ni, 

100 gram , 6 ringgit. and minima yang korang semua boleh kutip once da masuk ladang strawberi is 100 gram. mesti lebih dari itu. tak boleh kurang.

dan kalau nak beli fresh dari box pun ada jugak. 1 box 15 ringgit. dalam box dia, memag strawberi tu gemuk-gemuk sangat. gebu gizzuew~


apa-apa pun, buah strawberi ni memang gemuk2 la. da la merah. kalau kau nak amik gambar pun, memang feel macam kat luar negara la. sangat cool okay.


memang feeling habisan. aku memang tengah takde duit, maka tidak la membeli atau mengutip strawberi. haha. jadi, aktiviti aku hanyalah mengambil gambar sambil tunjuk muka ceria. peace!


kekdahnya kak lily dan jugak kak rubi sangat ceria mengutip buah strawberi. haha.


kedua-duanya adalah blogger yang sangat femes yolls. memang sangat gempak la dapat jumpa dengan diorang. 


ni pulak ais krim  strawberi. kalau korang da sampai Strawberi Park tu, memang wajib la beli aiskrim ni. da la lembut, pastu sedap gila. so, worth la jugak bila kau beli. rasa dia pun macam jeli sikit. 


kalau nak pergi Ladang Strawberi ni, boleh google jak. tak susah pun. kalau tak silap aku, dekat dengan Hotel Seri Malaysia. heh.

till then, love.

lets twittering peeps!!





3 ulasan:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

terliur kot..

_NisaFuzi_ berkata...

Teringat tibe2 muke bangla yg jage tempat ni..

cik violet berkata...

slurpp. strawbery tu terasa cair dlm mulut

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...