Sabtu, 21 Januari 2012

~ doa rindu.

assalamualaikum dan salam percintaan.

nampak rumate aku iaitu Mizan post benda ni dekat wall dia.


kalau tak jelas, boleh klik gambar untuk peg-Hagrid-an

tak tahu la sejauh mana benda ni betul, tapi aku rasa macam betul je. hehe. tapi bila aku try buat ni, 

" ya Allah, sampaikan salam rinduku kepada dot dot dot ( bukan nama sebenar ) sehingga aku menjadi kerinduannya. amin."

and suddenly , aku pulak yang nak nangis. ah sudah Nazrul ni. cepat tacink la pulak. elooo, lagipun , bukan aku yang nak wujudkan sangat pun sifat tacink dalam diri aku ni. and aku tak tahu la if after korang semua baca doa tu, tak rasa apa-apa. err, okay. mungkin aku terlampau hiperbola sangat. =='

ya. Nazrul ni memang suka hiperbola sangat. no doubt. tapi tak salahkan if kita rindukan someone. it is just not related only with pakwe-makwe-stuff. doa ni boleh untuk sesiapa sahaja. especially, op kos la untuk family dan sanak sedara and harus la jugak kengkawan yang kita rapat sangat-sangat.

kan? betul tak apa yang aku cakap. bila sentuh bab rindu merindui ini. pap! terus pop out keluar dari minda,

" ini mesti pasal pakwe makwe."

sangat tak boleh belah okay. entah la, bagi aku, siapa yang just pikir rindu merindu ini just untuk pakwe and makwe, to me, they are useless and kolot lagi gua. oh, kamon la peepss. jangan jadikan rindu merindu itu just untuk pakwe or makwe. bagi aku la, itu sangat tak betul.

ini dah melencong ke part lain ni. heh. ye la, ye la. apa-apa pun, siapa yang dalam kerinduan, boleh baca doa tadi.....

" ya Allah, sampaikan salam rinduku kepada dot dot dot ( bukan nama sebenar ) sehingga aku menjadi kerinduannya. amin."

semoga Allah merahmati hidup kita semua. goodnyte. assalamualaikum.

p/s
tomorrow will heading to Mid Valley Megamall to buy some stuff. yeppy! 

2 ulasan:

Si DauN CeRi berkata...

doa rindu-rindu asyik merindu???


lom pnah dengar lg ni pestime.. thanks for sharing nazrul!! like2!

fathiahRAIHANA berkata...

sempit betul balik2 pakwe makwe, haha.

tenkiu share nie ^^
rindu mmber lama lak tetiba.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...