Sabtu, 8 Oktober 2011

~ you have Allah for that.

assalamualaikum.



dalam hidup kita, there is no sorang-sorang. always ada Allah for everyone that we do. Nazrul ni suka sangat bagi ceramah tapi dia pun buta agama. sigh~ 

tapi entah la. bagi aku, status seperti itu tidak patut ditulis pada wall facebook. it is not appropriate la. sama macam kau cakap, kau takde mak pak dalam hidup kau, tapi kau ada je diorang dalam hidup kau. kau rasa mak pak kau kecik hati tak? 

mesti hati mereka-mereka itu akan jadi kecik sekeciknya. but, that is what we call a life. ada bermacam-macam ragam. ada yang okies and ada yang tak okies. ada yang positif and ada juga yang negatif. warna warni dalam kehidupan.

Allah sentiasa ada untuk kita. tapi jangan la bila dah sakit baru nak carik Allah itu ada dekat mana? Nazrul suka sangat cakap orang lain macam tu, tapi dia pun sama je. -,-'

but, yes. aku nak berubah. tapi nak ubah form bad to good, it is not an easy job. ianya tak semudah macam kau sebut ABC masa zaman tabika kemas. it's more complex dari E=mc square. 

heh. jom kita berubah beramai-ramai!! ke aku je ke yang patut berubah padahal orang lain dah move awal2 ke era yang lebih aman damai. sigh~ okay la, aku ada Bengkel MUET kejap lagi. 

babai korang.t ill we meet again and daa peeps~

4 ulasan:

Amanie Ashraff berkata...

kadang2 memang org tulis status tanpa sedar effect status mereka itu. hoho

aku pun 2x8 je =.=

syakey berkata...

betul. Allah memang sentiasa dengan kita. kadang, orang buat status bosan lah atau sewaktu dgn nya. sebenarnya sbg manusia, sebagai hamba, terlalu banyak benda harus di lakukan. sepatutnya istilah bosan tak patut ada.

;)

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

@amanie ~ sangat setuju.

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

@syakey ~ yeay! itu betul

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...