Khamis, 13 Oktober 2011

~ please be realistic.

assalamualaikum.


p/s
this is an emotional entry. please get it people. 


please be realistic!!! i'm totally tired with this stuff. i'm not pretending to be a busy student or whatever because I'm totally busy. if I can make it, i will make it and if I can't make it, I won't make it.


this whole new semester totally killin me. it's only started fourth week and goin to fifth week for the next week but this stuff starts make me stress.


14 October 2011 : Agriculture presentation.


14,15,16 October 2011 : going back to Klang because Abang Mad will be kahwin soon.


17,18,19,20,21 October 2011 : first test of ASPerians.


19 October 2011 : MUET


another p/s
aku nak korang dengar jugak! tak kira. aku perlukan shoulder


first of all, aku memang tak dapat nak turun atau join apa2 buat masa sekarang ni. Bahas ataupun Rantaian Bestari. please get it people! I'm Asasis and aku perlukan space aku. and thanks la jugak sebab aku tak perlu nak jadi Duta UPM for the whole next week sebab aku ada test. 


" tapi ni kau ada masa nak online!"


memang ni life aku. aku online pun berapa ciput je la sangat compare dengan masa suka suki aku menghadap buku. aku memang tired untuk permulaan semester 2 ni. aku perlukan rehat sebentar after test untuk stabilkan kembali aku punya jadual. siapa yang tak rasa tertekan if kau disindir sebab tak dapat join something important. bukan aku tak nak, tapi aku terpaksa. memang dah aku tak dapat join, nak buat macam mana? 


cuba kau sendiri yang ada dekat tempat aku. apa pulak yang kau rasa. akan tiba masanya, aku akan kembali semula. aku tak akan lari, aku perlukan space and time and moment. please be realistic. it's not hard. tapi nak buat orang jadi realistic, it's really hard.




macam tadi, aku ada study grup tentang Presentation Agricluture, berlatih untuk SPEAKING MUET and study grup Biology. semua itu aku buat dari 9 malam till 12 tengah malam. sorry can't make it for Bahas and Rantaian Bestari. aku tahu, anda2 sekalian akan merungut,


"Nazrul ni bukan nak turun latihan bahas!"


"kau ni bukan nak tolong buat banner!"


dang! aku speechless. aku tertekan. aku tak tahu nak buat apa. and sekarang, baru aku ingat, aku tertinggal notes Fizik dekat Phoenix and aku kena pergi sana sekarang untuk amik balik that notes. itu pun kalau tak hilang. wassalam.


i got to go. till the end. have a nice day ahead. babai!

14 ulasan:

Miss Red berkata...

sabar2...mase2 study ni la paling best..believe me..stres macam ni la waktu yang kiter inagt sampai mati..:)hehe

Atiqah Farhana Safian berkata...

Assalamualaikum..

Let me tell you a story about a lifestyle of an architecture student. But because I'm not a 0ne year programme so I didn't know the pain. But, this is a story fro my friend.

1. Dalam masa seminggu, dia ada lebih kurang 6 subjek kena belajar. Contact hours pun bukan ciput je. BERLAMBAK! Siapa yang ambil english tu, 7subjek lar.

2. Subjek yang paling penting dalam 6/7 subjek tu, ada tiga, Religious in Malaysia ( banyak presentation dan menghafal ), Introducing to built environment ( sangat2 banyak asssignment dan menghafal ) dan Graphic Communication ( sangat-sangat-sangat-sangat banyak melukis ).

3. Bayangkan, cuma untuk siapkan satu lukisan je dah ambil dalam masa seminggu tanpa TIDUR MALAM!!

4. Tambah lagi assignment subjek lain yang berlambak dan kena submit dalam MINGGU TU JUGAK!!

5. Pulak kena join aktiviti kat luar lagi.

6. Bila test, dah tak tahu nak study yang mana dulu sebab semua subjek pun penting!

7. Dah penat2 melukis, bagi orang cam aku ni dah kata lawa dah tu tapi lecturer senang-senang je kasi markah rendah.

8. Last but not least, orang-orang duk cakap budak Architecture ni memang takde komitmen langsung dengan dorang.

So, Nazrul. Ada orang yang jauh lebih busy. But, they just ignore everything and move on with their work. It's okey to be stress. That's normal for us. Bila dah kerja nanti, lagi stress. Always remember, Allah will always look forward of our effort. OKEY?? Tak payah stress2 de.. Nanti takde sape nak masuk meminang (okey.. lawak bodoh) Enjoy your life in university while you still can. Tq! :)

Wan Ahmad Izudean berkata...

as an asperian to get another high cgpa.. dont involve yourself to much in non-academic xtvties!

degree nanti banyak lagi masa nak join!

nina berkata...

Hey, no worries. Don't think much about what they said about you, okay? You know what you're doing, and that's what matters. :)

mocha~ berkata...

fighting! :)

Si DauN CeRi berkata...

huhu...biar la apa org nak kata, buat apa yg betul dan yg kita mampu. jgn paksa2 sgt nak puaskan hati org lain. kita takkan mampu nak puaskan hati semua orang.

Tanpa Nama berkata...

cool la nazrul..ni la masanye untuk belajar benda baru.. belajar dari persekitaran.. ragam manusia dan mencari pengalaman hidup tu yang penting.. buat ape yg termampu,and sentiasa ingat Allah and family tersayang.. ni baru zaman study..nnt zaman bekerja lagila tension,dengan nak fikir deadline,bos nak tu,nak ni,msalah kwangan lagi,nak bayar duit rumah/kereta,gaji lmbat masuk,bonus xde..macam2 lagila.. hanya yg dh bekerja je akan merasai semua ni.. percayala pengalaman tu akan mematangkan manusia..apepun gudluck ur exam...chill ok:)
p/s:jangan sesekali melukakan hati ibu bapa,doa diorangla yg akan melapangkan hati kite..trust me -najwa-

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

@miss red ~ akan menjadi kenangan yang akan gelak x putus2.

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

@atiqah ~ baiklah.

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

@wan ~ dah aku nak terjoin, macam mana..

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

@nina ~ hoho. thanks for that.,

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

@mocha ~ sampai lebam. haha.

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

@najwa ~ whatever it comes, it will goes around. part hujung x stuju sebab i didn;t do like that even though people will think i do like that,.

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

@ceri ~ will try my best to fullfill de requirement

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...