Jumaat, 30 September 2011

~ tatkala ditegur oleh sesorang!

assalamualaikum.


28 September 2011.
Jam 4.20 petang.
Di hadapan Fakulti Sains.


kisah ini bermula apabila seorang budak bernama Nazrul menunggu bas di tempat bas seperti sedia kala untuk balik ke Kolej 13.



dan seperti yang Nazrul harapkan, bas kolej 13 pun datang. tapi, ya ampun! ramai umat sungguh-sungguh dalam bas itu membuatkan hati Nazrul macam baru kena campak dari Broga Hill yang curam nian cantik itu. hati Nazrul muram durja.


dan Nazrul tunggu bas itu sampai di pondok bas itu dengan hati yang berdebar-debar sebab kejap lagi dia bakal berebut-rebut dengan warga senior yang lebih besar daripada dia yang kecik molek itu.

dan bas itu sampai. taaaapi, sebelum Nazrul dan senior-senior itu memulakan proses rebut-rebut naik bas, mereka harus memberi laluan kepada penumpang yang ingin turun terlebih dahulu.

tiba-tiba. one of the passanger yang turun dari bas itu, pandang Nazrul dan berkata


lepas cakap macam tu, budak perempuan itu terus berlalu dan Nazrul hanya memandang budak perempuan itu dari belakang sahaja. dalam kepala otak Nazrul dah pikir macam-macam teori. walaupun bukan la dasat macam teori Charles Darwin yang mengarut itu ataupuan teori epal yang mengagumkan dari Newton itu, namun Nazrul tetap pening dan tertanya-tertanya, who is that girl???

who is she??


mocha?????

to know more, klik here.


actually, it's kind like terkejut sangat-sangat when tetiba je someone tegur kau. heh. siapa yang tak terkujat. haha. aku masa tu dah tunjuk ekspresi muka apa je bila kena tegur.


blushing itu perlu. 

#okbai









13 ulasan:

nina berkata...

kan dah kata dah, kalau terjumpa dalam everyday life, confirm kenal punya. :P

vampire and his lady berkata...

@nina ~ still terkujat. haha.

hafiz hafizol berkata...

untunggglahh !!!

vampire and his lady berkata...

@hafiz ~ haha./ no comment.

Noraien berkata...

hahaha,nmpak cangat retis .


untung lah :D

mocha~ berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
mocha~ berkata...

maluuu la budak!
masa tu ada kelas..haruslah cepat,hehe

kalau x da ajak lepak mamak daa..:P

Wan Ahmad Izudean berkata...

biaselah kena tegur oleh blogger di UPM..haha ade jugak lah kadang2..hehe

erkk!

Aesya Zealous berkata...

untunglaa retiss..kekeke

vampire and his lady berkata...

@noraein ~ eh? mana ada! ahah..

vampire and his lady berkata...

@mocha ~ haha. boleh aja.

vampire and his lady berkata...

@dean ~ puyohh!! retis la kawan aku ni!

vampire and his lady berkata...

@aesya ~ ele,, dia lagi retis. hehe.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...