Ahad, 7 Ogos 2011

~ in memory : junko furuta.

assalamualaikum.


actually, aku baru tahu pasal kematian Junko Furuta ni even kes dia ni dah zaman berzaman. heh. siapa tahu kisah Junko Furuta? gadis 16 tahun yang diseksa dengan sadis dan kejam oleh 4 orang lelaki yang sadis selama 44 hari. 





kes ini berlaku sekitar tahun 1988 dan 1989.


Junko Furuta telah diseksa dengan kejam. bila aku cakap, kejam. ianya sangat kejam sehingga boleh membuatkan korang, korang dan korang tak lalu nak makan. aku malas nak taip panjang2 sebab takut korang bosan la pulak nanti. by the way, aku akan tuliskan kronologi Junko Furuta melalui saat sadis dan sedih.semua ini dilalui oleh Junko Furuta sewaktu dia masih hidup.

hari satu

:: 22 november 1988, 

-diculik dan disimpan dalam sebuah rumah milik salah seorang penculik.
-dirogol lebih daripada 400 kali.
-dipaksa menelefon ibu bapanya dan dipaksa berkata, bahawa dia selamat dan tiada apa yang perlu dirisaukan.
-kelaparan dan kekurangan nutrisi.
-makan lipas dan minum air kencing sendiri untuk survive. ( tak pasti sama ada untuk survive atau dipaksa )
-dipaksa beronani.
-dipaksa berbogel
-dibakar dengan pemetik api.
-memasukkan objek asing ke dalam vagina.

hari 11.

::1 disember 1988.

- dipukul berulang kali tak terkira banyaknya.
-muka diletakkan di atas konkrit, lepas tu lompat ke atasnya.
-tangan di ikat ke siling dan dijadikan beg tinju.
-hidung dipenuhi dengan darah sehingga hanya mampu bernafas melalui mulut sahaja.
-dumbbells dijatuhkan ke atas perut dia. 
-muntah apabila cuba untuk minum sebab perut dia tidak dapat terima.
-cuba untuk lari tetapi berjaya ditangkap. dia telah dihukum dengan tangannya dicucuh dengan puntung rokok yang bernyala.
-cecair mudah terbakar dicurahkan pada kakinya, lalu dibakar.
-botol dimasukkan ke dalam punggungnya menyebabkan luka. 

hari 20 

:: 10 disember 1988.

-tidak boleh berjalan dengan betul disebabkan kaki yang terbakar dengan teruk. ( mengambil masa sejam untuk turun ke tandas di tingkat bawah )
-dipukul dengan buluh.
-mercun dimasukkan ke dalam punggungnya lalu dinyalakan.
-tangannya dipukul dengan pemberat dan kukunya retak.
-dipukul dengan kayu golf.
-rokok dimasukkan ke dalam vagina.
-dipukul dengan pemukul besi berulang kali.
-pada musim sejuk, dipaksa tidur di balkoni luar.
-lidi pemanggang ayam ( macam lidi sate ) dimasukkan ke dalam vagina dan punggung menyebabkan luka.

hari 30.

-lilin panas dititiskan ke muka.
-kelopak mata di bakar dengan pemetik api.
-ditikam dengan jarum jahit dikawasan dada.
-puting kiri dipotong dan dihancurkan dengan playar 
-light bulb yang panas dimasukkan ke dalam vagina.
-pendarahan yang teruk disebabkan masuknya gunting ke dalam vagina.
-tidak boleh membuang air kecil dengan sempurna.
-gegendang telinga rosak.
-pengecilan otak secara ekstrem.

hari 40.

- merayu supaya bunuh sahaja dia. ' kill her and get it over with'
-1 january 1989. junko meraikan tahun baru keseorangan. 
-badan dicacatkan.
-tidak mampu bergerak dari lantai.

hari 44.

:: 4 january 1989

4 lelaki sadis tersebut pukul badan cacat Junko dengan iron barbell selepas kalah main mahjung. benda tersebut dijadikan alasan. darah keluar sebanyak-banyaknya dari mulut dan hidungnya. keempat-empat mereka meletakan lilin api pada muka dan matanya. kemudian, bahan mudah terbakat disimbah pada kaki, tangan, muka dan perut lalu dinyalakan api padanya.


final tortured lasted for a time of two hours.

Junko Furuta died later that day, in pain and alone. Nothing could compare 44 days of suffering she had to go through.
When her mother heard the news and details of what had happened to her daughter, she fainted. She had to undergo a psychiatric outpatient treatment . Imagine her endless pain.

apa yang terjadi pada pembunuh sadis itu?

mereka hanya dipenjarakan sahaja dan kini telah bebas kembali. 

pada pendapat aku, kes pembubuhan Junko furuta sangat sedih dan sadis. ;( aku tak dapat bayangkan macam mana dia boleh bertahan dengan kesakitan yang sebegitu rupa. =,='

apa2 pun, rest in peace, Junko Furuta.


to all ladies and gentleman

:: hati2 bila berjalan. 

selamat berpuasa. 

43 ulasan:

cik_zetty berkata...

errr errr menakutkan, gila kejam kot huhu

Iffah Afeefah berkata...

erk tak terkate


serius takut

nk ngis pon ade

ya allah kejamnye manusia=(

AesyaZealous berkata...

waaa aku baru tau..sedih nyee kejam gile..waa geram2

Myung Dae berkata...

Cuma penjara dan sudah dibebaskan. Memang tidak ADIL. Ya Allah, moga2 tidak berlaku kepada kita (^_^)

vampire and his lady berkata...

@zati ~ sangat seram!

vampire and his lady berkata...

@iffah ~ mereka haiwan

vampire and his lady berkata...

@aesya ~ geram!!!!!!!!!!!!

vampire and his lady berkata...

@taufiq ~ hopefully!

sergeant keroro berkata...

erk!

syazrinakuya berkata...

ya Allah, kejam gila...T_T

semoga tak berlaku pada kita..

vampire and his lady berkata...

@keroro ~ kenapa?

vampire and his lady berkata...

@syazrina ~ betul!

Wild Cherry berkata...

memang kejam la... spatutnya pnjahat2 tu digantung sampai mati je..

vampire and his lady berkata...

setuju.

ZWAN SABRI berkata...

Penah baca kesah dia.. mmg kesianla kat dia.. menderita gila kowt didera macam2. HUHU

vampire and his lady berkata...

@zwan ~ betul tu.

ikan berkata...

wlupomm kne seksa glerr trok . p dy masih idup till 44 days .

ya allah, kesiannya kann ..?

fathiahRAIHANA berkata...

ok baca entry ni tengah2 malam mcm nie
dgn pic dia cmtu
harap2 saya tak dpt nightmare -_____-

vampire and his lady berkata...

@ikan ~ sangat kesian ;(

vampire and his lady berkata...

@raihana ~ hopefully

Diya Lolipop berkata...

yA Allah minta sgt2 mati dalam keadaan baik...xptt pmbunuh kejam di bebaskan.,,...tgk gambar seram pon ade..

CiK GorGeouS ! berkata...

baca pon rasa sakit, ape tah Lagi yang merasainyee kan... :(

Alysha Nur syahirah berkata...

sye penah gak bce ttg dia... :'(
sgt2 sedih...
huhuhu..
pembunuh dia tuh !!! tak patut di bebaskan !
spatutnya..dorg mati 10 ganda lebih kejam dari minah nieh !
ini.. btul2 tak adil !!!!!!!!!!

Eyka berkata...

serammm....=.="

#kejam gilaaa laaa pembunuhh 2!! demmit..huhu..T.T

#hope rohnya dalam keadaan aman :)

AliaJustea berkata...

kejam gila...sadisnyaaaa..

Amy Syaquena berkata...

Ya allah kesiannya , kejam betul la..

p/s: salam kenal amy singgah dan follow , jemput ke belog amy..

el-janna berkata...

takotnyeeeeee


grrrrrrrrrrrrrr

el-janna berkata...

takotnyeeeeee


grrrrrrrrrrrrrr

vampire and his lady berkata...

@diya ~ sangat betul !

vampire and his lady berkata...

@cik gorjes ~ msa nak taip pun rasa seram.

vampire and his lady berkata...

@alysha ~ pmbunuh dia patut dibunuh kan!

vampire and his lady berkata...

@eyka ~ amin.

vampire and his lady berkata...

@alia ~ no word aite?

vampire and his lady berkata...

@amy ~ mmg kejam. okies. ;)

vampire and his lady berkata...

@el ~ betulllllllllllll

QasehSuci berkata...

nak nangis...

http://cintaqasehsuci.blogspot.com/2011/08/abg-beben-ajak-kenal-blog-nie.html

ceriteraliyana berkata...

ngeri + menakutkannnnnnnnn!!!

Zul Fattah berkata...

terjah sini jugak.. haha
nice blog..done follow u
bapak r..ngeri si*l..

http://zulfattah.blogspot.com

syaza nazura. berkata...

Kau saja nak buat aku muntah, kan? Dah lah aku jenis yang tak boleh dengar or baca pasal benda2 macam ni, -.-'' *tapi CSI layan je,xD*

Tunggu balasan Allah di akhirat je lah. The killers might be free now, but they won't run away from His punishments later.

Berhati2 semua ^^

vampire and his lady berkata...

@qaseh ~ nangis senyap2.

vampire and his lady berkata...

@liyana ~ sgt okay!

vampire and his lady berkata...

@zul ~ mmg ngeri!

vampire and his lady berkata...

@syaza ~ da macam ayat gg je. heh.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...