Jumaat, 10 Jun 2011

~ red melayu! not red kebaya!

assalamualaikum.


tadi masa pergi kelas al jabar, aku dengan semangat jayanya pakai baju melayu kot! full dari atas sampai bawah! bebudak lain just pakai baju melayu and seluar jean je. T_T aku je yang terlebih bersemangat.  aku nak copy paste gambar aku pakai baju melayu tu dari album facebook pakis, tak boleh pulak. aku tak tahu kenapa. sadis!


bebudak perempuan pun ayu je pakai baju kurung! haha. mata aku meliar-liar kot melihat betapa ayunya si gadis kuliah 4 memakai baju kurung datang ke kelas. eceh wah! 



aku dah memang macam jejaka melayu terakhir la pakai baju melayu tadi. cuma takde tanjak and samping je. tapi ramai jugak yang pakai baju melayu warna merah kat kelas tadi macam Wafer, Syam and Bobo. bebudak cina tak pakai baju kurung. dorang dah pakai 2 hari lepas. aku pelik jugak. apesal bebudak cina pakai baju kurung pada hari Rabu. ( bahasa skema sikit )


esok lepak kat Mid kejap dengan Pakis and Wafer sebab nak beli barang sikit. Shark si roomate aku maybe tak ikut. dia pergi dengar ceramah agama kot!! baik kan??? aku je yang pelik sikit tak pergi dengar ceramah agama. tapi aku rasa dia tak pergi kot! sebab sabtu adalah hari untuk tidur dari pagi sampai petang!!!


takpe2. ceramah agama tu dua hari! tak pergi hari sabtu, aku boleh pergi hari ahad punya! hehe. hopefully aku boleh dengar ceramah agama tu. aku sebenarnya bosan kot. tadi baca fizik kejap. tapi macam biasa la kan, kalau baca buku mesti rasa mengantuk tahap Bima Sakti. aku rasa macam kepala aku ni baru kena ketuk dengan kuali bersabun je. 


mungkin aku patut bertapa dekat Gunung Bubu untuk mencari cara-cara tidak mengantuk. ( khurafat gila! ) ataupun aku boleh tanya kat korang je la kan! korang kan blogger bijak pandai.


Question..


1- macam mana nak elak mengantuk ketika membaca buku? sila bagi dalam bentuk point dan bukannya karangan pendek untuk mengelakkan saya mengantuk ketika membaca komen2 anda!


okbai! 


malam ni aku basuh baju macam apa je la kan. haha. ( tetiba je ) jom2 layan twitter. sila la follow saya ye. just carik je IncheVampire. bajet #retis lak aku ni. =,='



6 ulasan:

Amanie Ashraff berkata...

seletip je mata ko tu. x pon stapler kan je.

aku pun x boleh kasi idea bernas sebab aku pun 2x8 je dgn ko =.='

naz & sya berkata...

@amanie ~ haha.. ingatkan aku sorang je..

MOCHA FLAVOUR~~ berkata...

baca sekali j..n rakam guna rekoder or fon..

bila nk hafal..psg kat tlinga n ttp mata,hahha..
kiranya tdo ayam smbil hafal..

kat matrik dlu sy slalu buat~

naz & sya berkata...

@mocha ~ malasnya nak buat macam tu. haha

MOCHA FLAVOUR~~ berkata...

=="

naz & sya berkata...

@mocha ~ haha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...