Ahad, 5 Jun 2011

~ minggu orientasi di UPM.

assalamualaikum.


Ecah Wc tanya aku, kat orientasi UPM, aku buat apa je? so, here it goes. tapi aku tak ingat semua la, aku tulis apa yang aku ingat je.


1- ayumi


kitorang learn Ayumi's dance. 

memang best gila and enjoyable gila kat Dewan Kolegiat Putra 1. masing2 joget macam apa je. korang tengok that video yang kat atas ni sampai habis and try menari macam yang Ayumi ajar.

memang la korang akan cakap,

entah apape entah menari style macam sardin je.

kau. tak. tahu. sebab. kau. belum. cuba. kentut!!

try menari when korang conduct somethin or masa korang jadi fesi in somethin majlis. it's great oookey! masa ni aku tak la berapa kenal sangat with other students yang tunjuk muka selenga je. haha. aku pun tunjuk mula selenga gak macam ikan bawal but that Ayumi really buat kitorang have a great moment together.


aku enjoy sangat2 masa tu even aku tak bawak cermin mata. dah la buta ayam. amik kau! pastu tak bawak cermin mata. apa kau nampak? nampak la jugak. tapi sikit je. ( aku rasa malam ni aku cakap crap gila, kejap cakap A, kejap cakap B.)




2- hoki coki!!!


menjenuh aku cari video ni kat youtube. nasib baik abang Zharif tu bagi link. haha. sila-jangan-segan-untuk-bertanya-jika-tidak-tahu-


ni lagi satu benda alah yang buat adrenaline aku cepat berjoget. aku ni cepat teruja if ada somethin or ada muzik yang kuat. macam main bowling kat Mid! siapa yang pernah main bowling kat situ tahu la macam mana best gila suasana kat Cosmic tu.


aku rasa video ni tak best sangat kalau tengok sesorang. aku sendiri rasa pelik bila aku tengok tadi. and macam biasa lagi best if ada program and video ni dipasangkan. a great and tough bonding will show. video ni not only for budak2 tahap tabika kemas or what ever etc etc, tapi boleh dimainkan untuk sesiapa sahaja. 


3- game lukis-lukis.


yang ni ada game sikit. dia ada syarat2 dia. aku tak la berapa pandai nak terangkan syarat segala bagai ni, hope korang paham la apa yang aku cuba sampaikan ni.


**************************************


-duduk baris memanjang dalam satu kumpulan. ( dalam 1 grup ada 15 orang )
-setiap orang akan dapat sehelai kertas kosong untuk melukis
-orang pertama akan diberi arahan untuk melukis benda yang diarahkan oleh senior.
-setelah orang pertama itu melukis gambar tersebut, kertas yang dilukisnya itu harus diberi kepada orang dibelakangnya pula tanpa memberitahu apakah yang dilukisnya itu.
-peserta terakhir akan cuba meneka apakah makhluk yang perlu dilukis itu.


**********************************************


aku jadi orang pertama. haha. silap besar sungguh. aku ni kalau dah lukis memang la cun gila weh!! aku ni buta lukisan. setakat tema warna and ton tu takpe la jugak. ni suruh melukis. dia suruh lukis Kingkong tapi aku pergi bantai lukis benda lain. budak yang terakhir tu pergi teka,


" ni bear kan?"


=,='


4- meeting blok.


aku budak blok B. dapat dengan abang paku. meeting blok aku not bad la jugak even ada kekerasan sana sini. da namanya meeting blok. tak adventure la kalau takde event pelik2 sana sini. haha. aku okey2 je even aku ni freshie lagi buta dalam hal2 asrama ni.


dapat nama gelaran segala bagai! tapi part tu yang paling gelak la. sekurang-kurangnya nama gelaran kitorang relevan la jugak berbanding dengan nama gelaran budak2 blok lain. and sampai sekarang nama gelaran tu kekal.


macam aku, nama gelaran aku, Hehe sebab aku suka gelak. and bebudak pun kadang2 panggil aku Nazrul or Hehe. ada yang dapat Bobo instead nama dia Azim. tapi kitorang still panggil dia Bobo. ada yang Mas sebab dia main ragbi wakil Malaysia. ada hambar, mesra, jawa, etc etc.


but overall, Blok B TERBAIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


5- sukaneka.


yang ni best gila kot! haha. macam biasa la, bila datang sukaneka, semua students akan jadi teruja gila2. bukan aku je! all students!!


macam2 game ada, ada game tarik tali, siapa paling panjang ( aku tak pasti nama game ni apa sebenarnya ), bowling kelapa and banyak lagi la. aku tak ingat sebenarnya. tapi paling gempak bila lawan cheers aaa. haha.


6- malam kebudayaan. ( malam penutup )


malam penutup. setiap blok kena buat persembahan. best! haha. ada budak sem 1 bagi ucapan and aku tergelak sikit masa budak tu bagi ucapan.


"apesal kau gelak?" tanya P.


masa tu aku tengah duduk tepi Alif Irhas sebab nak ajar dia cara intonasi suara untuk narator. tapi memang aku ada gelak masa budak sem 1 bagi ucapan.


" dah kelakar, aku gelak je la." 


and the rest is history. tak payah tahu banyak2. full stop. untuk persembahan, aku jadi burung. Haiza panggil aku anak burung. haha. that gegurl and kengkawan dia suka buat lawak je dengan aku. 


blok B buat persembahan pasal Abid Si Kura2. 


=,='


aku dah terbahak-bahak gelak. tapi yang pasti blok B kalah sebab tak cukup lawak. zzzz. paper pun, korang is the best aaa weh! hehe. aku rasa baik aku stop kejap membebel kat blog ni. hee. sebenarnya ada banyak lagi. tapi aku tak larat nak bebel mengarut-ngarut agi. 


k la weh. chow cin cau! have a tight sleep all !





gambar ni cam girlish sangat aku rasa. haha.






16 ulasan:

syaza nazura. berkata...

Haha, macam best je :DDDD Good night nazrul :D

Amanie Ashraff berkata...

oiii Hehe! keh3x tiba aku rasa rindu pulak nak jadi student. cess lambatnya bulan 9 =.='

naz & sya berkata...

@syaza~ memang best pun!

naz & sya berkata...

@amanie ~ haha. tunggu2..

k e y r i berkata...

haha mmg silap besar lah time ko tergelak tu. huhu aku dulu pernah gak terkena pengalaman cam ko tuh sejibik! aku tergelakkan ketua asrama. hambek kau.. demmm =.= papepon the rest is history ye. okay good night BOBO :) haha mulai ahrini aku panggil kau tu :P

naz & sya berkata...

@keyri ~ the rest is history untuk aku bukan benda kejam pun. haha. benda lawak gaak yang tak payah di share pun takpe!

ada ke bobo!!

Orang Kampung berkata...

bestnya..
tringt zmn aku dlu.. hahaha

naz & sya berkata...

@mizi ~ haha.. memory la..

.fariza. berkata...

mesti dpt byk kawan baru.

naz & sya berkata...

@fariza ~ iyap! hehe..

Wild Cherry berkata...

Owh cm ni rupanya...

naz & sya berkata...

@ecah ~ iyap. best!

iLuvIslam(Amira) berkata...

haha,,tyme orent kt kmpp pon aq mnari ayumi,,bez woo,,haha,,

vampire and his lady berkata...

@amira ~ kmpp? haha.. my friend pun ada kat situ.

Imran Azmi berkata...

oklah..nmpak best juga

Imran Azmi berkata...

oklah..nmpak best juga

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...