Ahad, 5 Jun 2011

~ aku tak paham, ada jugak yang kolot lagi rupanya.

assalamualaikum.





semalam aku pergi jumpa K dengan S dekat Warung Soto Ajim. weh! lama gila kot aku tak lepak makan kat situ. jadi semalam aku bantai makan Kuey Teow Basah and Milo Ais. 


jadi semalam K ada cerita kat aku yang dia sakit and dia susah nak survive kat UiTM Jengka. kalau dia pengsan, kemungkinan besar dia akan koma. bukan sebab dia homesick or what tapi sebab dia sakit. so, she decided untuk amik form 6.


tapi apa yang aku tak paham, macam mana makcik2 dia akan datang rumah dia tiap2 hari and cakap


jangan amik form 6. amik je la UiTM tu.


aku rasa makcik dia tu gila kot. sis dia lagi kejam. cakap macam ni kat K.


kalau amik form 6, tak nak balik rumah. 


aku ternganga gila2 bila K bagi tahu aku macam tu. ada jugak orang berpikiran pelik macam tu. aku tanya K,


kenapa dorang tak bagi amik form 6?


dan K menjawab.


kau tahu la kan, form 6 tu kan tak terkenal sangat.


dan mulut aku semakin ternganga luas. oMG. ianya sangat pelik. for god sake, takde apa yang teruk tentang form 6. aku tak paham apa yang manusia2 ni pikir. K tu boleh mati if her body can't work well but others just think about famous and bla bla bla.


what happen right now?


K tambah lagi.


bapak aku cakap kat mak aku macam ni, if aku gagal masa form 6, dia akan salahkan mak aku. mak aku siap dah nangis-nangis.


kalau aku jadi mak dia, aku pun akan nangis jugak. K cerita lagi.


masa aku sakit tu, aku dihantar kat Hospital J. doktor kat situ ada satu je. pastu dia marah2 aku. bukan nak rawat aku.  nurse kat situ lagi macam apa je. masa tu aku memang tak boleh gerak langsung. pastu tudung aku senget. nurse tu boleh cakap macam ni kat aku, muka macam entah apa2. lepas tu dia dengan kengkawan dia gelakkan aku. langsung tak membantu. aku rasa macam nak nangis je.


Hospital J tu hospital kerajaan and agak kesetanan di situ. aku tak tahu mana sikap humanity kat dalam diri doktor tu and nurse2 tu. 



aku rasa K ni macam dah kena anaiya je kat Hospital J tu. doktor tu pun agak2 ar nak jadi Hulk pun jangan jadi kat Hospital. malam tadi K mesej aku.


aku dapat matrik n9. 2 tahun.


and aku reply.


aku sarankan amik matrik.


hope K make the best choice in her life. aku akan sokong kau walau paper pun terjadi. smile ;) 


any comment here? kalau suka like la :)


okbai.







15 ulasan:

zaMir berkata...

ehh..aku tak paham la nak baca mcm mana...ape yg ko citerkan nih sbnarnya??

naz & sya berkata...

@zamir ~ baca je la. tak paham buat2 paham.

senyumSOYA berkata...

huhuhu...saya dulu mtrik adalah plihan terakhir.. tapi p jgak..
form 6 plihan kedua..
alasan parents bg pun sma.. x femes..huhu..
tapi syukur la lepas gak mtrikk..

buat sesuatu ikot minat..bkn ikot org.. it's ur life..u color it..okay? (^^!
gud luck buat K..

naz & sya berkata...

@soya ~ yes. good luck buat K.

Amanie Ashraff berkata...

ramai fikit kalau masuk form 6 tak ke mana sbb kalau dpt science stream mmg kaw2 kena pulun punya. aku dulu pun cadang mmg nak masuk form 6 then tiba2 aku dapat kolej under uitm aku masuk je la. it depends no how we take it la.

Raja Syakirah berkata...

better amik dip or form 6 than matrik 2 tahun

dip and form 6 atleast ada sijil dan sijil nya laku kalau taknak sambong degree or nak sambong kerja

kalau matrik 2 tahun
nanti jadi macam kawan sy
baru setahun sentengah
lepas tu
quit
amik dip pulak
membazir

kalau rasa boleh move on takpe
kalau tak boleh
jangan
PDT in matrik a bit tougher
sebab setahun mula-mula tu macam membazir
as my friend told me
sebab your friend ni sakit
..

sijil form 6 tu lagi laku dari sijil matrik untuk panggilan degree
cakap kat bapak kawan you tu

Wild Cherry berkata...

Form 6 ni ok gak sbnarnya... Ble da abis form 6, kalo result ok terus wat degree... xyah wat diploma dah...

AesyaZealous berkata...

kalau rasa boleh go on dgn matrik, boleh je. tp jgn smpai quit awal. rugi la. gudluck buat K.

MOCHA FLAVOUR~~ berkata...

saya ex matrik n9 1 tahun..best~~

naz & sya berkata...

@amanie ~ yeah! its depends on how people tu take care benda tu..

naz & sya berkata...

@raja ~ ooooooooo. baru tahu.. nanti i suruh K tu baca komen u.

naz & sya berkata...

@ecah ~ tapi kena pulun kan?

naz & sya berkata...

@aesya ~ yes. i hope she's okey!

naz & sya berkata...

@mocha ~ hehe.. tahun biler?

Tanpa Nama berkata...

tak ade yang teruk pun pasal fom 6..lepas spm, 1st choice aku f6..aku tolak matrik dgn asasi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...