Rabu, 18 Mei 2011

~ ultimate blogging challenge.

assalamualaikum.



ultimate blogging challenge.

Challenge secara besar-besaran akan dilakukan oleh The Lady & Mr Vampire. tapi korang kena ingat, ni Challenge, bukan Contest, bukan Segmen. takde hadiah okey! yang ada kegembiraan, kemahsyuran dan rating blog korang jugak akan meningkat.

kat bawah ni ada 5 challenge, boleh pilih yang mana2 berkenan di hati. nak join semua challenge pun boleh!

CHALLENGE 1.

- I CONQUER THIS PANTUN-

syarat2 nak join.


1- tulis tajuk entry, ultimate blogging challenge - i conquer this pantun -
2-amik banner kat atas dan tepek pada entry korang. link kan pada entry ini.
3- sila jawab 3 pantun dibawah.

kuih koci sedap dirasa, 
sungguh selesa makan di pangkin,
31 Ogos Malaysia merdeka,
Bagaimana tingkat faktor pemangkin?

cuaca terang langit cerah,
berhijrah burung ke rantau asia,
bukit bukau habis ditarah,
bagaimana kawal kerakusan manusia?

camar putih terbang tinggi,
ditemani sejuk awan lara,
lenggok bahasa itu budi,
tiada budi bahasa ke mana?


4- tag 5 rakan korang untuk join bersama dan memeriahkannya lagi. pastikan mereka tahu.

5-sudah selesai, paste url kat bahagian komen.

p/s pantun kat atas ni rekaan budak2 pantun untuk tour peringkat daerah. soalan senang je. 

CHALLENGE 2.

-I LOVE VINTAGE-

syarat2 nak join.

1- tulis tajuk entry, ultimate blogging challenge - i love vintage-
2- amik banner kat atas dan tepek pada entry korang. link kan pada entry ini.
3-letakkan 1 picture vintage yang korang ada.

contoh gambar.


4- tag tiga rakan korang untuk join bersama dan memeriahkannya lagi. pastikan mereka tahu.
5-sudah selesai, paste url kat bahagian komen.

CHALLENGE 3.

-FOOD AND I ARE BEST FREIND-

syarat2 nak join.

1- tulis tajuk entry, ultimate blogging challenge - food and i are best friend-
2-amik banner kat atas dan tepek pada entry korang. link kan pada entry ini.
3- letakkan 1 picture bersama2 makanan yang korang ada.

contoh gambar.


4- tag tiga rakan korang untuk join bersama dan memeriahkannya lagi. pastikan mereka tahu.
5-sudah selesai, paste url kat bahagian komen.

CHALLENGE 4.


-BEST FRIEND FOREVER-

syarat2 nak join.

1-tulis tajuk entry, ultimate blogging challenge -best friend forever-
2-amik banner kat atas dan tepek pada entry korang. link kan pada entry ini.
3-letakkan 3 picture about best friend yang paling cun korang ada!

contoh gambar.


4- tag tiga rakan korang untuk join bersama dan memeriahkannya lagi. pastikan mereka tahu.
5-sudah selesai, paste url kat bahagian komen.

challenge 5.

klik sini

tarikh tutup?

akan diberitahu kelak. tapi bila aku rasa nak tutup, aku close je la challenge ni.

sebarang pertanyaan?

disebabkan aku pun busy je memanjang lepas ni, so sebarang pertanyaan better korang mesej aku kat sini je. aku maybe tak perasan pertanyaan korang kat bahagian komen nanti.

0133016804

ni nombor khas untuk bebudak blog. 

kenapa Challenge ni dibuat?

sebab sesaje je. boleh kenal2 dengan korang. more boleh tahu bakat tersembunyi. siapa2 yang tak tahu nak buat entry apa, boleh join Challenge ni.

untuk setiap kategori, aku akan post kan 10 peserta terbaik, so pageview korang boleh meningkat. hehe. tapi pastikan korang buat yang terbaik la! and pastikan bila korang masuk kategori itu, korang boleh menang!!!

siap. selamat mencuba!

aku tahu ramai yang tak paham! haha. kalau tak paham , boleh bertanya, okbai

27 ulasan:

Orang Kampung berkata...

hahaha..
nk join ke tak ni..?? hehe

Inche Vampire berkata...

@mizi ~ kena!

Piah Becok berkata...

wohoooo mantap... gua bizi sikit. kalu join pun lambat ar kut...

ko bace nih: day two : 10 things you love

syaza nazura. berkata...

tahun depan aku buatla. :DD

syaza nazura. berkata...

tahun depan aku buatla. :DD

Fatin Baharum berkata...

xpenah masuk mendalah gini, hehe. sbb dia mmg challenge, nama pon challenge kan. kena perah otak xpon atleast pk before tulis, sooo.. T_T

latest entry : cheese tart ♥

shiema sufian berkata...

adeh. malas. nak join ke tak neiyh.

Inche Vampire berkata...

@piah ~ kena join gak! haha..

Inche Vampire berkata...

@syaza ~ kah kah kah.. aku tunggu!

Inche Vampire berkata...

@fatin ~ heee.. masuk jangan tak masuk!

Inche Vampire berkata...

@shiema ~ join! hehe..

fathiahRAIHANA berkata...

adoi rajin betui la vampire sorang nehh . hehe . nak join bole ?

Inche Vampire berkata...

@raihana ~ join aaa!

Imran@Copenhagen berkata...

wah sampai ada 5 challenge!

Inche Vampire berkata...

@imran ~ semestinya! hee..

Syafiq Rosli berkata...

wah..byaknye..:)

Izzatul Shazni berkata...

'NAH ! AMEK KAU ! HAHA
http://nurizzatulshazni.blogspot.com/2011/05/ultimate-blogging-challenge-best-friend.html

Inche Vampire berkata...

@syafiq ~ banyak x banyak.. rolling eyes..

Inche Vampire berkata...

@izzatul ~ yeay!! ada pun! hehe..

Amanie Ashraff berkata...

ngek ! main paksa aku !

Inche Vampire berkata...

@amanie ~ hha.. kena gak!

Si DauN CeRi berkata...

waaaaaaahhhhhhh.. mcm karnival sure heboh je pulak.. mcm2 adaaa.. haha kena mintak petunjuk ni nak pilih mana satu.. hehe



*yg mana satuu..idaman kalbuuu..*

Inche Vampire berkata...

@ceri ~ haha.. pilih je!

Hafriz Mohamad berkata...

hmm... kne bt pilihan yg tpat dulu r..
skg nk kne brdepan musuh dlm sukaneka dulu.. challenge d alam nyata punyer..hehe

apapn.. thnx invite me.. ^_^

Izbeta Shyah berkata...

fuhh banyak betol challenge, adeh tak terchallenge jari aku . keh keh keh.! (masih terpikir, nak masuk ke tak erk.) ehehehhe :p

Izbeta Shyah berkata...

ok, aku rasa aku nak masuk yang i love vintage lah.! ahaha.! yang lain aku tak de idea.!

Izbeta Shyah berkata...

http://fenderofizbetalife.blogspot.com/2011/05/ultimate-blogging-challenge-i-love.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...