Rabu, 18 Mei 2011

~ langkawi. memory vacation.

assalamualaikum.


rabu lepas aku dengan family aku pergi holiday dekat Langkawi. disebabkan aku ni batak tak pernah pergi Langkawi, so aku ni memang excited gila aaa. bertolak malam around 10.30 malam cam gi tu la. cett, terlepas Showdown 2011 aku. aku rasa baik aku post gambar je la. kang aku membebel panjang2, korang bukan baca pun. sia2 je jarijemari aku menari-nari kat atas laptop ni. ( bahasa sastera tu! )




masa ni dah sampai Kedah da! dah nak gerak pergi Jeti. around 7 or 8 pagi macam tu la. aku tak tengok jam sangat. apa ke jadah aku nak tengok jam masa amik gambar?




ni pulak aku dengan sis aku. patutnya aku ada pakai cermin mata geek aku tu. haha. tapi aku dah tukar jadi Aviator. bapak aku cakap,


" apesal kau pakai cermin mata pompuan?"


and aku reply balik.


" ada cermin mata laki ke?"




masa ni dah kat dalam feri. apa ke entah nama feri tu. tapi nama dia bukan titanic la. the view was awesome. matahari pagi tu weh! fajar sidiq! ke fajar sadiq? ah sudah. paper je la. laut dia best sangat. tapi lagi best kalau ada dolphin berenang bersama pastu ada pingu!


okey cukup berangan Nazrul. sila kembali kepada realiti. kau ingat ni Antartika ada pingu?




ni pulak rumah yang kitorang sewa masa holiday kat langkawi. hehe. kira not bad la sebab ada 3 bilik air, 4 bilik tidur, astro, tV sebijik. aircond pun ada!  aku dapat bilik sorang. perghh. malam pertama tak boleh tidur sebab dalam bilik aku tu ada 2 katil. ngeri, ngeri. belakang bilik aku tu hutan. 


lagi senget punya scene.


then, after simpan barang, siap2 segala bagai, masa untuk jalan2! yeay! 




ni kat pusat kraf. ke pusat karangkraf? entah apa entah nama tempat ni. tapi yang pasti ada pasal kraf la. siapa kata kraf itu boring? tak la boring okey! sebab ada banyak tempat boleh pose sambil berangan. seni tu! sila hargainya. 


kat sini la sis aku kena tegur sebab amik gambar. haha. padahal terang terangan tulis no flash. sadis. 




adakah aku sakai? tetiba aku menyesal tengok rambut aku. patutnya aku tak payah potong rambut. tapi sebab semangat nak masuk ASASI, beria-ia aku potong rambut. mak aku cakap, rambut aku macam benda merah kat kepala ayam tu. 


apa tu weh? balung ke? betul ke balung namanya?




aku takde niat untuk mencabul dia okey! 




kadang2 kita kena sporting bila amik gambar! aku rasa kat kawasan kraf tu, banyak amik gambar je! tengok sambil flash2 tu ada la! tapi kekadang tu takut gak kena tegur lagi.  heh.




ucapan selamat tinggal untuk Pusat Kraf. heh. kira not bad la. dah la masuk free, tapi sayang macam takde orang je kat situ. mat saleh ada la. sadis? entah. tak tahu nak cakap apa. try la masuk. not bad okey! ada jugak jual baju melayu and baju kurung and kain pelikat and samping and kain batik yang hanya dijual kat situ and hanya ada 1 je dalam dunia ni. ye la, benda tu di reka khas! nak cari wedding dress pun boleh.


aku rasa cukup la cerita pasal ni dulu. okbai.aku rasa pic lompat aku sangat cacat,

10 ulasan:

Siti Nadzirah Zakariah berkata...

weh, coklat aku mane?

sekeping hati berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
cik_zetty berkata...

hahaha kelakar lerr kau nie, pergi langkawai xcakapppp, kalau aku tau, nak suh kau belanja coklat hahah :p

Inche Vampire berkata...

@siti ~ dalam perut..

Inche Vampire berkata...

@sekeping ~dimanakah komen anda? =,=['

Inche Vampire berkata...

@zati ~ haha.. dalam perut aku sudah!

Fatin Baharum berkata...

xpaham komen anda..

"partner blog, sis dia convo kat uitm seri iskandar. haha..

latest entry : my first BE :)

Amanie Ashraff berkata...

aku nak coklat weh ! ape la p langkawi tade souvenir utk aku ke ?

Inche Vampire berkata...

@fatin ~ i have partner. ni blog perkongsian.. partner blog ni, sis dia pun konvo gak!

Inche Vampire berkata...

@amanie ~ haha.. ko nak apa? patung lang ke?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...