Ahad, 1 Mei 2011

~ klise. semuanya klise dalam video sumpah laknat Dato's Iskey.

assalamualaikum.





klise. dah tengok klip video sumpah laknat Dato' Iskey? betul ke ejaan namanya macam tu? heh, aku tak minat politik, so malas nak amik tahu. perabis sel otak aku je. baik aku ingat nama pemain tenis top ranking. ok, terkeluar tajuk.


tadi aku tengok video sumpah laknat ni kat facebook dengan sister aku. dan ianya klise. kenapa aku cakap klise?


*************************************************


: memakai songkok semasa sumpah laknat. err seriously, sangat klise ok. cuba la tunjuk fashion rambut sikit masa sumpah laknat tu. perlu ke menjadi alim ( fake attitude )ketika melakukan sumpah laknat? angkat bahu.


: wartawan. urghh. orang yang melakukan sumpah laknat itu bukan sesuatu yang patut dibanggakan oleh orang ramai. what a looser. buat senyap2 tak boleh ke? and sangat klise la bila ada wartawan segala bagai. 


: aku tak pikir Dato' Iskey tahu apa itu sumpah laknat. haha. nasib baik pak ustaz tu terangkan. and actually, sumpah laknat ni untuk suami isteri. heh. aku rasa budak2 lepasan SPM tahu la sumpah laknat ni apa sebab tajuk ni kan bab kahwin tingkatan 5! dan ianya klise ok!!! apabila orang yang tidak tahu apa itu sumpah laknat tetapi mahu juga melakukan sumpah laknat.


************************************************


apa yang aku suka tentang video kat atas?


: masa pak ustaz tu bagi ceramah. haha. walawei. sangat superb. dan apa yang pak ustaz tu terangkan kira dah sama je la dengan apa yang ada dalam buku teks tingkatan 5 tu. and pak ustaz tu ada tambah pasal tuduhan zina dilakukan oleh 4 orang saksi yang adil. heh. that's superb!


: part paling kelakar bila pak ustaz tu cakap,


" kamu pegang al quran tu terbalik."


adakah ianya termasuk dalam part klise? ia la, orang yang nak anaiya ni kan selalunya buat silap. bwahaha. gila setan mulut aku. touche, touche. forgive me Dato' Iskey. i'm sorry, urghh, my mouth so bitch today. tak, tak, tak.betul la tu. bak klise dalam filem bollywood.


"hero selalu kalah awal."


ok, takde kena mengena dengan bollywood. bwahaha. kau tahu korang tak paham , aku pun tak paham apa yang aku tulis. haha.


***********************************************


aku rasa ada beberapa perkara yang sepatutnya dibuat sebelum sumpah laknat dilakukan.  


: baca doa qunut dulu.


haha, boleh la tahu dia ni solat subuh ke tak. senang je kan? kalau tak tahu baca doa Qunut, takde guna pegang al Quran and takde guna pakai songkok and takde guna talk babbling panggil wartawan.


baca doa Qunut ni gaya cikgu disiplin aku untuk hukum budak2 yang suka simpan janggut. berangan nak jadi pak ustaz! baca doa Qunut pun tak tahu! 


klise. semuanya klise dalam video ni. takde pembaharuan sungguh. Klise, klise dan klise. booooring. pathetic. yang kalau video ini dinyatakan dalam novel valentina nervosa, pasti watak di dalam novel tu akan komen sebegini rupa tentang video sumpah laknat tu.


" oh god! ni semuanya bukan tentang kau sahaja. kau patut pandang sekeliling."


what a shame. 



siapa2 yang nak join contest KAMI FOTOGENIK, klik sini
@contest

contest ini akan berakhir 1 Mei 2011. 



kena saman ke aku? haha. this is my diary, so aku boleh buat apa sahaja dengan diari aku kan? berdosa ke aku? aku tak rasa aku berdosa sebab aku hanya meluahkan pendapat aku. aku seorang budak 17 tahun. seorang budak yang baru hendak membesar. seorang budak yang naif.seorang budak yang pot pet juga.

kalau dapat dosa pun, tu urusan aku dengan Allah. bukan urusan manusia nak judge aku luar atas bawah dan dalam.

membebel pulak. ok bai.


12 ulasan:

ameer ashraf bin suriani berkata...

alhamdulillah,kerana membawa topik ni..apa yang saya lihat..em,memang jauh dpd sudut agama..kita belajar agama..tapi tak penah jumpa sumpah yg mcm ni..em,agama dperkotak-katik kan..jika di teliti satu persatu kes-kes dato anuar..em,tak abis-abis dia diserang..sejak dpd dulu lagi..kenapa dia diserang..sebab sesetengah org takut yg beliau akan mengambil alih putrajaya suatu ari nanti..em,anuar ada keluarga..ada anak..aduh!!! ni semua merepek sekali..takbir!!!! allahuakhbar..

Amanie Ashraff berkata...

aku pun sama dengan kau tak minat politik. nak kuatkan hujan la konon dgn sumpah laknat bagai but for me, the way dia pegang al-quran pun terbalik and td aku tengok kat tv about the sumpah laknat. after bersumpah tu tgk x the way he pegang the al-quran ? pathetic =.='

Inche Vampire berkata...

@ameer ~ haha.. putrajaya?

Inche Vampire berkata...

@amanie ~ this is not about politician. this is about religion. haha

Amanie Ashraff berkata...

i dont like bila agama di jadikan bahan =.='

Inche Vampire berkata...

@amanie ~ true. aku cakap pasal iskey tu.

Cik Atiqah Shaharin berkata...

inche vamp. sy dh upd8 my 1st crush. tu je nk btau.

Inche Vampire berkata...

@atiqah ~ aarghh!! haha..ok2..suka2..thnks!!

juicy X berkata...

setuju@ depa ni ingat agam ni apa?tym2 mcm ni baru kalut nk cari al-quran,sebok nk pi masjid.nak fitnah org baru terhegeh2 nk ckp psl agama.mmg sgt2 mainkan agama!!!!

Inche Vampire berkata...

@juicy ~ betul3x..

biella93 berkata...

tak baik betol kan dorg fitnah anuar , haishhh , ape nak jadi la ngn dunia ney , uhuhuh

Inche Vampire berkata...

@bella ~ aik kamu? haha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...