Isnin, 25 April 2011

~ saya perlukan diari saya yang dulu.

assalamualaikum.


dulu aku ada sebuah diari. kulit dia hitam. jadi aku panggil dia, 'diari hitam milik aku'. =,=' masa aku form 3, hari2 aku tulis kat dalam diari tu. orang cakap, budak lelaki yang tulis kat dalam diari tak macho!




ada aku kisah?


it's my life so get lost. 


sekurang-kurangnya diari aku masih berwarna hitam ( kulitnya! ) dan bukannya pink serta ada gambar Barbie Doll or Hello Kitty. eww. :p itu namanya mimpi ngeri. aku tulis macam2 kat dalam diari tu.


tentang crush aku. tentang cikgu2 kat sekolah. tentang kerja sekolah yang menambun macam gunung kinabalu jajahan sabah tu! tentang probs kengkawan yang entah sampai ke tahun orion ke berapa baru nak selesai. heh.


tapi ada je part yang aku tak berani nak tulis kat dalam diari tu. sebab aku suka letak diari tu bersepah-sepah dan memang sikap kakak2 aku suka menyelongkar benda2 ajaib dalam bilik aku.


kang dia baca , tak ke haru! so, dunia setan aku, hanya aku & Allah SWT sahaja yang tahu. hanya hati, Nazrul dan Allah yang esa. yang lain, tarak tahu, ilek dan paper je la . heh.


dan bila dunia makin maju, kerja sekolah makin menambun macam gunung K2 pulak, aku stop tulis diari sebab  tak cukup tangan nak handle segala bagai perkara. aku jadikan belog pulak as a my medium. medium untuk share segala rasa hati! haha. hope takde yang bosan baca cerita & kisah hidup aku yang penuh dengan adventurous ( how to spell it? ). konon-kononnya la! heh.


so , this is my belog! i mean. this The Lady & Mr Vampire's belog! ini belog perkongsian. belog aku & bestie tersayang. maka ini kisah kami berdua. kisah dua sahabat. our story, our life and our diary. :)


hope you guys enjoy it. till end. thanks sebab always komen, be silent reader or be my follower. tears drop T_T may Allah SWT bless you all. love you guys. have a nice day!


terlebih emo pulak aku ni =,='



siapa2 nak join segmen : blogger di zaman sekolah, klik sini
@segmen

siapa2 yang nak join contest KAMI FOTOGENIK, klik sini
@contest


7 ulasan:

Amanie Ashraff berkata...

aku pernah tulis diari masa form 1-3 tapi abg aku yg baek hati tu telah menceroboh privasi aku. darn it. ye la siapa yg tak suka tahu rahsia org laen kan. =.='

anah samsudin berkata...

diary is my passion..best sangat bila ada diari.pastu bila bosan , baca balik apa yang ditulis.haha.alhamdulillah , sekarang masuk tahun ke 3 istiqamah tulis diary everyday :)

Inche Vampire berkata...

@amanie ~ sis pertama aku pernah tulis diari. and aku pernah baca! haha.

Inche Vampire berkata...

@anah ~ yeah! haha. when i was read back the diary, it's feel enjoyable!

Cik Atiqah Shaharin berkata...

hi inche vampire.
sy ade bnda nk suggest ni, klo bley the lady n mr. vamp ptot ade profile page sniri. so bley add kt authors. so, ble inche vamp buat n3 gne acc. inche vamp or the lady buat n3 gne acc dy, so xdela bnda yg the lady tulis pon jd posted by inche vamp. susah org nk phm nt.
wpon pnerangan kt ats ni ayt mcm tunggang tbalik sket hope inche vamp phm n bley buat improvement.klo x phm bley tny org laen org pegi je tny kt blog sy yer. (:

Inche Vampire berkata...

@atiqah ~ heee.. dah paham. mula2 macam lost in space. saya jadikan dia as a author ryte?

Cik Atiqah Shaharin berkata...

yep2. mcm tu lg snang kn.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...