Isnin, 25 April 2011

~ contengan jalanan

assalamualaikum.


contengan jalanan.



cerita fend. fendi. affendy.


cerita k-square. 



novel terbaru dari Hlovate. nice and catchy. lovely and superb. no word can describe it. aku baru start baca hari ni. petang tadi sebetulnya. dua kisah, dua cerita, dua kenangan dan dua memori. dua jejaka punya cerita. 


Fend dan K-sQuare.


so far aku baru sampai page 128 untuk kisah fend. memang tak sabar la nak baca sampai habis. sampai sekarang Hlovate tak pernah kecewakan aku lagi with her novel. start with 5 tahun 5 bulan then continue with Aa+Bb. lengkapkan segala-galanya dengan kehadiran Versus & Rooftop Rant.


bila aku baca novel dia, aku sentiasa pikir yang aku ni dah cukup baik ke? bila baca novel dia automatik masa tu jugak otak aku nak turn 360 degree berputar-putar. subhanallah. 


she-can-change-people-from- 0% person-to- 90 % person!


ain't it superb! dia ada kebolehan untuk ubah seseorang ke arah yang lebih baik. maksud aku, she has a gift from Allah! dan bukan semua orang ada anugerah itu ;)


i respect her la so mucho2. you're gila superb tahap tak boleh cakap la sis! and tak salahkan if aku cakap, aku rasa macam nak nangis baca novel dia. geleng-geleng kepala. baca novel dia buat aku rasa kerdil sungguh-sungguh.


T_T


tears drop. knowing Allah much2 better from her novel. thumbs up to her!



siapa2 nak join segmen : blogger di zaman sekolah, klik sini
@segmen

siapa2 yang nak join contest KAMI FOTOGENIK, klik sini
@contest





26 ulasan:

Taufiq Wr berkata...

haha..mamat novel budak ni..bagus gak baca novel..ko bleh buat ayat2 best nanti :D

latest one : 5 Perkara Pasal Aku Yang Korang Akan Terkejut Bila Tahu!

Amanie Ashraff berkata...

Hlovate ! pehh aku punya pada Ed. Tak sabar nak baca. do you get d bookmark or not ?

Miss Ran berkata...

smue novel da bce

contengn blom

mmg dia byk bg input

kekadng blur

mgkin ske jnis y lebih sntai

Izzuddin Fauzi berkata...

Adoi... Ak malas baca novel...

myetech9[dot]com @ Enchik Nine

Inche Vampire berkata...

@taufiq ~ yeah! haha.. learn from that

Inche Vampire berkata...

@amanie ~ x :( sedih..

Inche Vampire berkata...

@ran ~ memang kekadang kita kena baca betul2.. hee..

Inche Vampire berkata...

@izzudin ~ boleh belajar somethin new ok!

Cik Atiqah Shaharin berkata...

hlovate tu prempuan eh?!

Inche Vampire berkata...

@atiqah ~ a'ah.

Cik Atiqah Shaharin berkata...

mne inche vamp tw? dy rhsiakn identiti dy kn?!

Inche Vampire berkata...

@atiqah ~ haha.. nanti saya kasi bukti ok!

SM Banjamin berkata...

membaca amalan mulia...

Inche Vampire berkata...

@SM ~ betul3x :)

Cik Atiqah Shaharin berkata...

ok.ku menunggu :)

Inche Vampire berkata...

@atiqah ~ tunggu ok!

::something is in the making:: berkata...

nk pinjm bleh??hehe..
btw,,cne tau hlovate tu a lady??
tp,klau tgk cra dye tlis pon mcm pmpuan jgk..huhu

Sunah Mohammad berkata...

okie~ nanti nak beli~

Tanpa Nama berkata...

wahh memang cool + superb novel contengan jalanan nie ! seriusly rugi kalau x baca .. really admire the way hlovate wrote the novel .. banyak kesedaran .. and yeah i agree with u " she-can-change-people-from- 0% person-to- 90 % person! " .. habiskan laa baca novel tu .. its worth reading ..

btw , macam mana kau tau hlovate perempuan ?? heheh i need the prove also ..
:)

Inche Vampire berkata...

@somethin ~ haha.. tahu la!

Inche Vampire berkata...

@sunah ~ beli jangan x beli!

Inche Vampire berkata...

@ cik anon ~ haha.. nantikan ye!

Haz berkata...

Setuju :)

Inche Vampire berkata...

@haz ~ gimme five!

Wild Cherry berkata...

Aku pnye kt ed... jelesnye ko da bace..

Inche Vampire berkata...

@ecah ~ janganlah jeles! haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...