Khamis, 21 April 2011

~ nak pilih yang mana satu ea? wallpaper of life?????

assalamualaikum.


heya again. bersama kita pada kali ini ialah kaunselor yang sengal iaitu Inche Nazrul. haha. k, stop babbling around. kembali kepada tajuk.



wallpaper of Life.


ada orang pernah cakap * nada sindir * dekat Johanna and Johanna cilita kat aku.


"No matter how pretty you are or smart or athletic, you just can't seem to break into the crowd and be noticed."

sebagai balasan Johanna berkata.


"Yeah. I'm a wallpaper.er, or is it wallflower?" gelak. * gaya sindir jugak dia menjawab *


bila aku dengar pun , aku tergelak cara Johanna menjawab. hee, suka hati kita la, kita nak jadi people yang macam mana kan. as what, ianya tak menyusahkan orang lain. some people tak suka dia menjadi perhatian orang ramai. and certain people like to be a public figure. * again! my rojak is out. damn! *


heh, siapa suka menjadi public figure angkat tangan!


and siapa yang suka jadi Wallpaper of Life angkat tangan!


wow! k,k, turunkan tangan anda-anda sekalian. eh, jap,jap. angkat balik. tak sempat nak kira tadi. heh.kalau aku? aku pilih Wallpaper of Life. aku tak suka jadi public figure * ecece, macam pernah jadi public figure la pulak! haha*. even jadi wallpaper, aku tetap nak terkenal.


" eh? kau ni nak wallpaper ke public figure? cakap berbelit."

ngee. aku ulang suara, eh silap, aku ulang taip, aku nak jadi terkenal, bukan nak jadi public figure. ada paham? tak paham? meh aku pang lelaju. haha. dah paham? bagus anak muridku.

public figure and terkenal is different and ianya dipisahkan oleh jurang yang amat besar * bajet best kau cakap!*


k, aku amik contoh. Hlovate. again, siapa tak kenal Hlovate? kalau nak tahu dia siapa, aku ada mention dia kat segmen Inche Ben, Masihkah Kau Ingat?

dia seorang yang terkenal tetapi dia bukan public figure more dia lebih suka wallpaper of life. heh, betul oo apa yang aku cakap. see! i wanna to be like her. damn so much because she can change someone 360 degree. tak percaya? korang boleh bukak and baca Hlovate fan page kat facebook and tengok how people's react when read her novel.


I wanna to be like that. heh, be the wallpaper of life, no one notice me when at public but at the same time I want to be famous without have a reputation as a great Public Figure. get it? * aku tahu korang tak paham, haha *


pape je la. yang penting wallpaper of life is great enough. macam mana dengan korang? as what aku mention before, ada je yang nak jadi public figure. tak salah, asalkan korang pandai mengendalikannya. jangan jadi kes teeett di tepi pantai.* aku tak mention siapa2 *haha.


so, dah buat pilihan? your life your choice.


public figure? 



wallpaper of life? 


famous? 

may allah bless us. :D


everything have been figured out except how to live
-jean-paul sartre-

siapa2 nak join segmen : blogger di zaman sekolah, klik sini
@segmen

siapa2 yang nak join contest KAMI FOTOGENIK, klik sini
@contest

2 ulasan:

Rozuan Ismail berkata...

life as a public figure is difficult,,hari2 kena kejar dgn peminat,life x de privacy,nak ke macam tuh..huhu

The Lady & Mr Vampire berkata...

@rozuan ~ ada je orang yang suka =,='

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...