Sabtu, 15 Januari 2011

~segmen bersama inche Ben Ashaari.

p/s have a nice day everyone. may allah bless us. wink wink wink.you can check it out all my story kat bahagian LABEL and choose as what u wish.

assalamualaikum.


Ben Ashaari~ masihkah kau ingat?


BEN ASHAARI




heh, bila nak mengimbas balik bab aku mula berblogging ni, aku start since aku 16 tahun. sekarang aku 18 tahun. ahah! dah berapa tahun adik-adik? korang kira sendiri. siapa tak tahu kira, aku lempang kang. pang pang pang, k chill. hee. masa mula-mula berblogging ni, aku memang adore gilak la tahap kucing bertaring dengan Hlovate. Hlovate, aiyoo. dia sangat superb la dengan novel dia which is Rooftop Rant, Versus, Tunas and segala bagai lagi la. 










22,404 People Like This

korang sendiri boleh tengok, berapa orang yang minat dengan penulisan Hlovate even takde seorang pun yang tahu siapa dia. even gender!


masa tu, aku pun ada buat novel. haha, gaya nak tunjuk bakat sastera la kononnya.then , bila dah buat novel, aku pun buat la blog ni sebab nak post segala khazanah novel aku tu. ahakz! masa mula-mula memang la perit gilak dengan blog ni sebab masa tu aku online seminggu sekali je and blog aku tak dikenali langsung and sedih~~ sob,sob,sob. rasanya, sepanjang aku 16 tahun tu, aku buat 19 entry je kalau tak silap.


sedih kan? kalau tak sedih, gi sedih cepat! haha. kiddin k. aku memang tak tahan kalau ada entry sedih-sedih sebab aku rasa macam nak baling batu je. k whatever. sambung


nak buat blog memang bukan benda yang mudah la. even, aku rasa still bodoh-bodoh alang bila nak make over, mekap kat blog ni. and you know what? sangat jeles bila tengok blog-blog orang lain sangat terkenal and cun melecun. and aku pernah gak terfikir, how to make that thing huh? edit sana sini> benda yang paling aku lemah.


well, disebabkan tak ramai yang tahu pasal blog aku, jadi aku paksa kengkawan kelas aku bukak and baca blog aku. haha. kejam tak aku? even diorang tak komen, tapi aku tahu diorang still bukak blog aku. sayang korang. bila korang dah bukak blog aku, aku naik bersemangat la nak buat next entry, next entry and another next entry. tapi aku punya trigger tu datang bila ada satu blogger ni datang jenguk blog aku. kalau tak silap, nama dia Milky Susu. and dia suka melukis. dia kawan kepada kakak miss sya. miss sya tu best friend aku. sangat best friend. 





milky susu ada baca novel aku kat blog, dia kata dia nak buat kartun based daripada cerita novel aku which is Crazy Little Thing Call Love. masa tu, aku ingat lagi, aku nak solat asar pun tak khusyuk gilak sebab asyik tersenyum je. haha. aku sangat terharu k bila ada orang lain cakap, 


" his novel sangat best larh!"


boleh tak aku kembang setaman? ngee.







aku tak ingat siapa yang first leave komen kat aku punya blog. jap ea, aku nak tengok balik kat bahagian komen. ahah! bila dah cek balik, rupanya orang yang first komen adalah haziq. head prefect of Meru School. venue  kedai mamak, mke penyebok tudong merah  kakak, baju putih bajet hot  AKU LA NYOT!!




haha. gila kentang la mamat ni. aku tabik sprink dengan dia punya attitude yang tak suka simpan rahsia.




ni komen dia.


ouh,,,,, name dier sngat 'class!', thaqif? <<< best name.. ^_^ >>> nway juz nak bagi info for rujukan >>> http://pujanggabujanglara.blogspot.com/ << blog mamat niyh pon de bnyak cerpen yg best.. ^_^ seperti SANG DEWA/RINDU RAMADHAN/KHAIRY ARMANI/PERNIKAHAN SULIT ^_^




so far takde la kejian kat blog aku ni sebab siapa-siapa keji aku, aku sekeh-sekeh kepala dia kuat-kuat.dush dush dush. haha. aku takde la kejam cam gitu. yap, so far, blog aku ni memang suci bersih la daripada kutukan-kutukan manja segala bagai tu.


and sekarang, aku post lagi novel-novel aku kat blog ni. and yang paling banyak is My Evil Girl Name's Lily. kalau tak silap aku dah 90 pages. haha. and siapa yang memotivasikan aku pasal blog ni and nak post novel banyak-banyak and buat entry gilak-gilak? ramai gila. meh aku senaraikan seorang-seorang siapa yang memotivasikan aku secara langsung dan secara tak langsung.


1~ Finie. dia suka baca My Evil Girl Name's Lily and dia banyak tolong aku! thanks Finie. =)


2~Ain Maisarah. penulis novel yang terkenal. dia boleh dapat rm 120 000 setahun! gila kentang la. sekarang royalti dia dah mencecah 5 juta. sebab tu aku nak jadi penulis. haha.


3~syarikat PTS ONE. diorang ada baca karya aku kat blog. and diorang suka. hee. =)


4~kengkawan aku. aku suka cerita pasal diorang kat blog. ahakz! kalau takde nama diorang kat blog aku, diorang tak nak jenguk pun blog buruk ni. haha.


5~blogger-blogger yang best macam Hanis Zalikha, Heidi Shafiq and Maria Elena Zarul. aku nak jadi gila kentang macam diorang. haha.


6~ kertas periksa aku. huh? mesti korang tak paham kan. FYI, bila masa exam je, dekat bahagian belakang tu, ada blank paper. jadi dengan bijak sesedap oren, aku suka mencoret karya sengal-sengal basah kat blank paper tu bila aku dah siap jawab exam.


7~ orang-orang yang suka baca novel dan cerpen aku. haha. ada ke yang suka? entah la. 


jadi, mereka-mereka inilah yang memotivasikan diri aku untuk terus push and push!




heh? nasihat kepada blogger baru? memang banyak aku nak nasihat ni. hee. rajin-rajin la blogwalking if blog anda-anda sekalian mahu dikenali. and jangan lupa tinggalkan komen sekali tau. that thing sangat penting k. haha. aku pun baru try cara tu, so, macam menjadi la. kita must give and take right? k, whatever. make good entry and boleh tarik perhatian orang lain. ahah! kalau tak best siapa nak baca kan? kan ? kan? kan? rajin-rajin la jugak stalker blog sana sini yang terkenal tu. buat perbandingan. kenapa blog diorang terkenal? heh, aku pun tengah pikir, kenapa blog diorang terkenal and kenapa blog aku tak terkenal? haha. sob sob sob. aku benci cryin~ haha. aku nak bagi nasihat banyak-banyak pun, blog aku pun banyak kurangnya. so, konklusinya. majulah blog untuk negara dan anda. huhu.


blog terbaru yang aku follow?


http://letopkeypad.blogspot.com/ or korang panggil dia meaw-meaw. kucing? tak, dia manusia. catwomen? tak! dia manusia. gegurl gitu.


pengenalan tentang dia.


nama saya meaw bukan sebab saya



suka kucen, kucen sendiri
takut dengan meaw, HAHA !
saya budak politeknik seberang perai
usiaku 21



aku follow dia sebab, mula-mula aku ingat ni blog kakak fesi aku sebab muka diorang serupa la pulak bila tengok dari profile view. rupa-rupanya bukan. aisey man. eh silap. aisey meaw meaw. by the way, blog dia sangat la bersahaja dengan bahasa yang santai dan seronok. i mean, takde bahasa kiasan. aku suka kalau orang tulis kat blog diorang without using kiasan word. if wanna say, BODOH. just say it. and i like! tapi aku tak la suka sangat guna ayat tu dalam blog aku. tak sopan k. bahasa melambangkan bangsa. get it? haha. ingat pulak aku Moto ni padahal kalau tengah buat esei BM tak pernah ingat pun. aisy!


selesai la sudah entri saya . hee. inche Ben kata nak entry lebih 100 patah perkataan. ecece. senang gi tu je. mua haha. k, stop it. jom join segmen ini beramai-ramai. wink wink wink. 


p/s~ thanks to Inche Ben coz make this segmen. memang tertunggu-tunggu pun segmen macam ni muncul.

12 ulasan:

fathiahRAIHANA berkata...

halluuu~~~
kita sama bwu pas spm ea ? ngee . nie pom manusia gila Hlovate jgk!! salam kenal ^____________^

yad'z berkata...

salam kenal.... golek2 dari BA.... samelah ..suke menulis... dah ade novel dah, tapi lum rase nak publish kat blog.. setakat cerpen tu adelah.. hehe

nazrul ashraff berkata...

fathiah raihana~ salam kenal!!

yadz~salam bergolek2=) haha..post2..nak tengok gak!

farhaniza azman berkata...

salam..dah lame rupenye kamu start blogging, hehehe...jom singgah belog akak..folo sekali..

http://holylightfarhaniza.blogspot.com/

hatigadis berkata...

hye. salam merayap, nice essei!

nazrul ashraff berkata...

farhaniza~ ne ad lama kak oi.. haha..berjinak-jinak , menternak gitu2 j baru..

hatigadis~salam merayap kembali~ thanks btw!

Lulu caldina berkata...

yeah...semoga terus maju jaya dalam dunia blog...

Matika berkata...

hai awak..mamat pun dah join..
kita sama2 join segmen abg ben..he3

nazrul ashraff berkata...

lulu caldina~ haha. thanks..

matika~ya,ya,ya..=)

iPai berkata...

wah .. novel ..

nazrul ashraff berkata...

ipai~ haha...gaya ckp cm x pnh nmpk novel jep..hee..

SyafiqRidhwan berkata...

apa-apa pun, enjoy dalam berblogging. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...