Rabu, 27 April 2011

~ the man that decided to change on the twelfth hour dies on the eleventh.

assalamualaikum,


" the man that decided to change on the twelfth hour dies on the eleventh."


by contengan jalanan.


bila pandang qoute ni atas bawah atas bawah. tetap aku akan cakap, jangan sekali-kali lambat bertaubat. kita selalu cakap dalam hidup bila nak buat dosa,


" alaaa, sekejap je aku buat dosa ni. dah lepas buat bertaubat la balik."


tapi kita tak tahu dan tak akan pernah tahu kalau tetiba Allah nak tarik nyawa kita saat itu juga. tak ke haru sebab tak sempat nak bertaubat. tak ke haru sebab tak sempat nak mintak maaf kat semua orang. tak ke haru sebab segala dosa kita bertimbun kat bahu tanpa sempat eja taubat dekat Allah SWT.


aku cuba untuk berubah. heh, even rasanya macam bunyi luar alam yang tersangat senget. aku cuba beruban ke arah yang lebih baik.


" change to somethin good from a bad thing ain't a crime."


tapi nak berubah tu bukan senang. seriously! not an easy job. dalam Contengan Jalanan aku learn pasal Mutabaah Amal, dalam Contengan Jalanan aku learn pasal Koffin Kanser, Loque, Nice Stupid Playground. dalam Contengan Jalanan aku learn pasal ajal dan maut itu di mana-mana sahaja. 


tiap-tiap yang bernyawa pasti akan merasai mati. kami akan menguji kamu dengan keburukan dan kebaikan sebagai cubaan ( yang sebenar-benarnya ). dan hanya kepada Kamilah kamu dikembalikan. ~ ( al-Anbiyaa' : 35 )


dah bersedia hadap munkar dan nakir? even masa tu dosa kita menambun kat bahu kiri. subhanallah! aku cuba dan akan terus cuba berubah ke arah yang lebih baik. amin.







a memorial book :) memang la aku kena dapatkan tafsir al-Quran dengan segera. 



 "the man that decided to change on the twelfth hour dies on the eleventh."

apa pandangan korang tentang quote ni? dia ada video sebenarnya, korang boleh klik sini.


have a nice day. :)  tapi better, korang tengok video tu then beli buku Contengan Jalanan tu. then korang akan tahu apa feel nya. 

siapa2 nak join segmen : blogger di zaman sekolah, klik sini
@segmen

siapa2 yang nak join contest KAMI FOTOGENIK, klik sini
@contest


11 ulasan:

anah samsudin berkata...

nice..baru habes baca part 1-fend..sedih sangat bila chad meninggal..but , dia sangat bertuah sebab he died on 10th hour instead of 11th..huhu..khusnul khatimah.

Inche Vampire berkata...

@anah ~ iyap.. untung kan! jap, khusnul khatimah tu apa?

fathiahRAIHANA berkata...

jelezzz nyaaa . nanak jugak bc contengan jalanan =.= huuuuuu
pinjam bule inchek vampire! heee

btw , sorry mnyampuk , husnul khatimah means mati dlm keadaan yg baik =)

Inche Vampire berkata...

@raihana ~ hoho.. raihana.. thnks gtw!

amira afiqah berkata...

owh ni lah maksud tersirat tuh tq share :DDD

Inche Vampire berkata...

@amira ~ tenkiu :)

Tanpa Nama berkata...

dh baca dua2 sekali fend and k-square
dua2 sgt best n sgt menginsafi..so,dua2 mencari jln untuk mengenal allah n erti hidup..buku contengan jalanan ni dpt d simpulkn sbgai dakwah..pada pandangan sy la..sume buku hlovate mesti ada hadis or tafsir al-quran..bli la sumebuku dia blh wt panduan hidup..tp buku contengan jalanan ni paling best dlm bnyk2 novel dia..so,bersama2 la kte mendekatkn diri dgn allah n cari la eri hidup...

Inche Vampire berkata...

@cik misteri ~ betul,, setuju with ur pendapat!

Insan Melankolik berkata...

saya baru menyelesaikannya..

Insan Melankolik berkata...

pastikan anda baca versus karya hlovate juga..

naz & sya berkata...

@insan melankolik ~ iyap.. da baca versus. best!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...