Selasa, 19 April 2011

~ 192 pages done. gembiranya!!

assalamualaikum.


hai korang! hee. hari ni aku happy sesangat. haha. dah gelak guling-guling segala bagai semua. tapi still rasa happy tahap tak boleh cakap. 


nak tahu tak? nak tahu tak? nak tahu tak?meh datang dekat sikit. 








aku dah siapkan 192 pages untuk cerita my evil girl name's Lily. yeay! syukur alhamdulillah. phew. 192 pages yang susah gila tahap tak boleh kira. berpeluh ketiak aku memikirkan jalan cerita yang bersimpang siur.


600 - 192 = 408 pages more to go. 


haha. hope kepala otak aku tak putus masa memikirkan ending dia. aku selalu ada probs nak selesaikan sesuatu cerpen or novel =,=' 


meh aku bagi draft cerita Lily ni dulu kat korang. aku paksa jugak korang baca. :P siapa tak baca, meh aku sebat sepuluh lapan belas kali :P :P :P






The chapter of silly is begin.


Chapter number 1.

“ Hoi !” Jerit Umair. Masya Allah. Pekak ke budak ni? Aku dah gila penat panggil dia, dia boleh buat dek je.

“ Hoi!” Ulang lagi. Sah tak korek telinga. Takde cara lain. Macam biasa je la gamaknya.

“ Penguin!”

Lily memusingkan kepalanya 90 darjah tepat untuk mencari Umair. Takde orang lain yang panggil dia penguin kecuali

“ Hoi!” Jerit Umair lagi. “ Cikgu panggil la kat bilik guru.”

Lily tak ambil pusing apa yang dikatakan oleh Umair. Lipan punya budak. Aku dah la panas dalam kelas ni, dia boleh pulak panggil aku penguin. Lobak tak guna!

“ Hoi!” Jerit lagi.




dan selebihnya, di sini


tentunya Yatie si anjing laut banyak helpful aku cek and betulkan separuh cer ni. haha. and also thank to The Lady :)

first chapter cerita ni based on true story but the rest chapter are fake je. haha. :P sekadar rekaan semata - mata :)

kalau korang teror, dalam gambar ni ada kembar. yang mana 1 kembar? bwahaha. sila cari dengan hati yang tenang.


siapa2 nak join segmen : blogger di zaman sekolah, klik sini
@segmen

siapa2 yang nak join contest KAMI FOTOGENIK, klik sini
@contest




i wrote my first novel because i wanted to read it.
-toni morrison-

8 ulasan:

Amanie Ashraff berkata...

gila hebat ko. fuhhh berpeluh ketiak nak siapkan tu =.='

The Lady & Mr Vampire berkata...

@amanie ~ bukan setakat berpeluh ketiak. haha

azrijohan berkata...

x lenguh jari pulok

Rozuan Ismail berkata...

pergh..memang berbakat lah..kalau i,satu page pon belum tentu..hoho

The Lady & Mr Vampire berkata...

@azri ~ sikit la.. haha

The Lady & Mr Vampire berkata...

@rozuan ~ hoho..lum cuba lom tahu.

A'IM berkata...

hoho..meriah betoi..nice one

The Lady & Mr Vampire berkata...

@a'im ~ thnks! hee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...