Selasa, 19 April 2011

~ haters, stalker & secret admirer di facebook.

assalamualaikum.





haters di facebook. sheshh, sudah tentu korang semua tahu apa itu haters dan apa itu facebook. 2 perkataan yang famous! haters sebab <-- ye la, takde sapa yang suka makhluk itu. 


facebook pulak <-- err, sapa yang takde facebook memang la ketinggalan zaman tahap tak boleh cakap. kecuali nenek2 & atuk2 tua. tu normal la kalau takde facebook.


masa mula2 aku guna facebook which is awal tahun lepas, ada seorang makhluk allah ni memang sangat2 tak puas hati dengan aku. =,=' aneh. hanya sebab aku punya status yang selalu mendapat perhatian dan aku mempunyai rakan yang banyak di facebook, terus dah serang segala bagai. last year la, tahun ni takde da sebab layan belog pulak. haha.


what a loooser kalau tak puas hati hanya sebab itu. =,='


ada satu hari tu, aku tak ingat apa entah status aku, tapi berkaitan dengan lagu. then dia komen.


"kau pikir kau letak status lagu banyak2 ni, orang suka la!"


and aku. err what? again please. aku pejam celik pejam celik tengok komen dia. what the hell is goin on? serious pervert gila.


then dia sambung.


"kawan2 aku pun dah komen pasal kau. kata kau ni sibuk la, itu la ini la."


aku just angkat kening je la. then aku jenguk mutual friend between aku dengan dia. mutual friend ada 3 je kot!!! 3 je! serius nak kena lempang tanduk harimau dengan aku.


sangat aneh. urgh. solution yang best.


1- remove friend


2- block.


aman damai hidup aku. since that, aku buat lagi satu facebook. haha. <-- takde makna betul aku buat 2 facebook. 


stalker & secret admirer pulak tahap gajah gelak guling2. phew, kesat dahi kejap. perghh, dah aku kata aku ni tak hansem, tak percaya jugak.


hensem la.


huh? hensem? sure kornea koyak.


lepas tu hari2 kacau kat IM chat. kalau aku off IM, kacau kat inbox facebook. geleng2 kepala.sangat sakit hati =,=' grr. 


wth! <-- what the heaven!


lepas tu main2 tag gambar pulak. grrr. angin satu badan. dah la tag kat gambar cium. =,='  muntah satu baldi. zzz. oooh please. disgusting. 


tapi bila aku hadap belog, waaaa, aman damai hidup aku. yes! no haters, no crabby patty anon, no bla bla bla and we live happily ever after :)


ain't it nice right? hehe. aku rasa semua orang ada haters sendiri. kat real life kurang haters, tapi kat dunia web ni siap berlambak-lambak banyak gajah bertelur. 


itu just kisah aku last year. bukan kisah tahun ni. kisah tahun ni, semua sihat walafiat. jantung, limpa dan segala organ aku hidup dengan tenang dan mampu bernafas dengan cara norml iaitu melalui hidung. :)


keep looking my way. my head is held high. you wanna bring me down? i dare you try.

-ashley-

siapa2 nak join segmen : blogger di zaman sekolah, klik sini
@segmen


siapa2 yang nak join contest KAMI FOTOGENIK, klik sini
@contest

bai!

6 ulasan:

IftiMonstaa berkata...

haha sampai macam tu skali eh? hmm stakat nie tak pernah kena lg la

Shairazi Saidin berkata...

Suka solution no. 2. Padan muka! Suka hati la kan...!

Amanie Ashraff berkata...

haha org glamer gitu la jadinye :)

The Lady & Mr Vampire berkata...

@ifti ~ haha.. sadis ok!

The Lady & Mr Vampire berkata...

@daddy ~ betul, betul,betul.sibuk!

The Lady & Mr Vampire berkata...

@amanie ~ hee..tahu takpe!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...