Rabu, 16 Mac 2011

~ part 4 of Germany Got It Love.

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


heya guys. tetiba aku rasa cerpen Germany Got It Love ni terlebih panjang la pulak. ha-ha. enjoy je la. better baca all part sebab takut tak paham je. hee. nak bukak link, boleh je tekan right klik.


*********************************************************


@part one
@part two
@part three


*********************************************************


here I give to you, part four of Germany Got It Love.




El mengetuk-ngetuk bilik asrama Noah. “Noah.” Panggil El. Musim belajar dah start balik. Holiday dulu, macam-macam rombongan che kiah diorang buat. Lepak kat Berlin, Munich-tengok konsert Celine Dion, jejalan dan melepak sana sini. Sangat syok dan mengujakan.

“noah.” El masih mengetuk daun pintu bilik hostel Noah. Pintu terkuak.

“yes?” sapa seorang gadis.

Erk? El dah pandang si gadis atas bawah.

 “ oh. Nothing.” El terus berundur dan berjalan dari situ dengan perasaan bercampur baur. Otaknya tak dapat berfikir dengan betul and keboom!

El jatuh terduduk. “ouch” keluhnya . dia mengibas-ngibas punggungnya sakit.

“ El.” Panggil orang yang melanggarnya itu.

El mendongak untuk melihat siapa yang memanggilnya ketika itu and siapa yang melanggarnya sampai terduduk.badan dah la keras gi-la.

“ kimi?” el bangun dan pandang lelaki itu dengan pandangan keliru sebelum bertukar menjadi meluat dan pantas berlalu dari situ.

“El!” panggil Kimi. “nanti dulu.” Dia mengejar El Dania dan cuba bersaing untuk berjakan dengan gadis itu.

El dah sampai di depan biliknya dan sedang memegang tombol pintu. “ damn you. Boleh tak kau berambus je,”

BUM!

Dengan kasar pintu bilik di tutup.





El duduk termenung di bangku taman itu. Seorang tanpa ditemani sesiapa. Dia terasa ada yang duduk di sebelah hujung bangku yang sana.

“ are you ok?”

El terus mengangkat wajah melihat si mulut yang mula berbicara tu.

“kimi.” Gumam El. “ sejak bila kau datang Hannover ni?”

“kimi ada convention kat sini.” Jawab Kimi. “ are you alright?”

“ insane.” Gumam El lagi. “ boleh tak belah dari sini. Kau ingat aku suka ke duduk dekat dengan kau. Dasar gigolo.” Kutuk El.

Berubah muka Kimi apabila dikutuk sedemikian rupa. Kimi hanya mengeluh sebelum memandang ke arah hadapan. Melihat itik berenang. Melihat ibu itik pot pet pot pet memarahi anaknya.

“i’m sorry pasal yang dulu tu.”

“simpan maaf kau hanya untuk Allah Kimi. Is that clear?” kata El tegas.

“ Kimi tahu.” Kata Kimi perlahan.

“ kau pikir senang ke aku nak maafkan kau bila tahu yang Hanna menderita.” El mula memandang ke arah Kimi “ you’re jerk and phatetic man ever.” Tambahnya bengang.

Kimi memandang ke arah El. “Kimi mintak maaf El. Tak boleh ke El maafkan Kimi? Nabi pun ampunkan umatnya El.” Kata Kimi sayu.

“ aku bukan nabi Kimi.” Tegas.

“El.” Kimi mengeluh lagi.

“ pergi dari sini Kimi. Aku tak nak tengok muka kau lagi. Ever.”

Kimi bangun.

“by the way,” El bangun dan menghadap Kimi. Kimi memandang El untuk menantikan kata-kata gadis itu yang seterusnya. “ why all men is disgusting like you?” El angkat kening.

Kimi tergagap nak menjawab. “ jerk.” El terus berlalu dan meninggalkan Kimi sendirian. Tunduk memandang rumput yang hijau. Alone....




“ Hai El.” Sapa Noah.

Library penuh dengan pelajar. Tapi still senyap macam tanah perkuburan malam jumaat. Noah mengambil tempat di hadapan El. El tunduk merenung bukunya.

“ el.” Panggil Noah perlahan. Tak boleh cakap kuat-kuat. Nanti kena sergah dengan pustakawan yang garang gila tu, mahunya dia kena hempuk dengan kayu sebab didapati bising dalam library.

“ el.” Panggil Noah sedikit kuat.

“apa dia.” Jawab El malas. Dia menjeling Noah sekilas sebelum menundukkan wajahnya sekali lagi pada buku.

“ minggu ni nak pergi UK tak?” ajak Noah.

“for what?” tanya El malas.

“ jalan-jalan.”

“malas.”

“jom la.”

“ malas.”

“jalan-jalan je.” Ajak Noah lagi.

El mencerun memandang Noah. Budak ni memang la. “malas.” Muktamad!

“kenapa?”

“malas. Ke nak eja satu persatu guna nukleur reaktor?” tanya El sinis.

“if you can do that.” Noah dah seronok mendengar.

El hanya menggeleng. Budak ni memang la. “ siapa je pergi?”

“ macam dulu juga. Sama macam kita pergi holiday dulu.”

“i see.”




El bengang. Dia duduk menghadap cermin. Kereta api dah masuk negara United Kingdom. Negara Sang Ratu. Negara yang terkenal dengan Chelsea, Manchester United, Liverpool mahupun Arsenal.

Bukan itu sahaja, United Kingdom juga terkenal dengan duit dia yang mempunyai currency tahap typo paling tinggi di dunia. Mendedes kepala otak kalau nak banding dengan Ringgit Malaysia.

Kenapa dia bengang? Noah dah tipu dia. Hari tu budak tu kata, semua budak-budak ikut. Tapi hari ini, hanya dia dan Noah sahaja yang pergi UK. Budak-budak lain lepak dekat kat Holland sebab sekarang ada perlawanan bola sepak antara PSV Eindhoven dengan Inter Milan.

Macam mana dia boleh sesat? Ni semuanya Mimin punya angkara.

“kau tunggu dekat koc 3. Nanti kitorang datang ok.”

dan sampai sekarang dia menunngu. No Mimin, No Niesz mahupun Amanie. angin? Sure la! Kalau dia dapat budak-budak bertuah tiga ekor tu sure dia masak sup ekor Hannover. Pastu curah kat sungai Klang. Tak pasal-pasal babi terapung makin banyak nanti.




Noah dan El turun di Charing Cross Station sebab rumah Noah berada di Manchester City. Mereka akan dijemput oleh sepupu Noah *seperti yang diberitahu*. Suhu dah mencecah 15 darjah celcius. Esok christmas Eve dah start. Agaknya Noah ni ajak aku sambut agaknya.

Erk? Boleh ke sambut? Entah. Aku pun tak tahu. Takpe la. Tak payah sambut krismas. Sambut hadiah krismas boleh la. Haha. El dah melalak ketawa dalam hati.

Tiba-tiba Noah melambai pada satu arah sambil tersenyum lebar. “ sepupu saya sudah sampai.”

El melihat ke arah yang dipandang oleh Noah. Si jejaka datang ke arah mereka sebelum berpelukan dengan Noah sambil menceceh dengan kuat. El agak kelam hendak paham. Aksen terlampau pekat.

“ jom.” Ajak Noah. Noah dan sepupunya mula berborak lagi dan El hanya menurut dari belakang. Kalau kena culik memang wassalam je la. Hope ok je follow si Noah ni.

******************************************************

kenapa El Danie benci Kimi? boleh klik sini

@kenapa? kenapa? kenapa? *haha, takde motif*

4 ulasan:

nina berkata...

Cerita German Got It love ni dah habis ke belum??

mr vampire berkata...

@nina belum lagi la.hee

Amanie Ashraff berkata...

uiks x panjang mane pun. aku baru nak masuk mood membaca tiba2 dah habis. hehe tapi takpe la aku paham. bukan senang nak cari idea :)

mr vampire berkata...

@amanie ~ haha..anda seorang yang memahami..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...