Selasa, 8 Mac 2011

~ germany got it love < part one >

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


heya guys!! wii. siapa suka baca cerpen angkat tangan!!!! *k, stop kejap tangan korang, aku nak kira ni*


aku ada buat cerpen ni. penat ooo! siapa tak komen, aku kerat leher kau orang *muka kejam* enjoy!


*****************************************************************



El Dania menyikat rambutnya leka. Bilik asrama mereka dah melalak dengan lagu Fuckin Perfect –pink-. Bila dia cakap, ‘mereka’ maksud dia, dia berkongsi bilik dengan seseorang.

“ kelas kau start pukul berapa?” tegur Amanie. gadis itu masih duduk menghadap lappy di atas katilnya. Mask hijau di wajah jangan cakap la. Penuh sakan.

El bangun dan meletak sikatnya di atas meja solek lalu bergerak ke tepi tingkap untuk melihat cuaca. Bukan betul cuaca akhir-akhir ni. Kadang-kadang tengah sesedap oren lepak kat park uni, masa tu jugak la salji turun. Gila tak gila.

sometimes El Dania can be crazy :P pinjam gambar budak ni kejap! haha.

Ingat lagi masa tu dia, John, Adriana dengan Shark lepak kat park buat grup revision, tetiba salji turun. Erk? Pelik lagi ajaib.

“9 pagi.” El menjulingkan mata ke atas. Dia duduk di tepi Amanie sambil membuka laptopnya sama seperti Amanie. “ gila tak gila. Aku rasa Tom tu memang dah meroyan habisan la. Selalu buat kelas pukul 12.” Gumam El.

Amanie tersengih. “ nasib baik la dia handsome habisan.”

amanie kata : takde motif dia buat macam ni :P


El angkat kening. “ ni sejak bila layan jiwang segala bagai ni. Sure putus fius and baru habis baca Versus la tu.”

“shut up!” amanie tergelak kecil. “ hlovate best apa and believe me Versus is the best.”

“yeah!” El sign in Yahoo Mail lalu melihat inbox. “ kau online apa?” tanya El kepada Amanie.

“blog.”

“oh crab!” El tepuk dahi.

“kenapa ni?” tanya Amanie cemas. “aku tahu la kelas pukul 9 tapi janganlah gila sangat.” Dia dah pandang El pelik.

El sengih. “ takde pape.” Dia melihat inbox Yahoo Mailnya berkali-kali dan mengharapkan matanya silap membaca pada ketika itu. Mengharapkan mesej dari adiknya El Kamal adalah logam maya dan bukannya nyata. Kepala otak pun dah tak betul. Mana ada logam maya lepak kat tengah-tengah Germany ni.

Assalamualaikum.

Heya sis! Wanna to share, tahu tak yang Kimi your EX tu dapat sambung belajar dekat UK. Haha. Maybe kau orang berdua ada chemistry yang kuat. :P

By the way, Eliana tumpang tidur kat your room sebab dia nak uruskan hal dia kat IB. Nasib baik your room still tak busuk. Haha. Still remember yang your room so stingy macam kambing tak mandi. *i know right now mesti sis nak terbalikkan my head down to earth :P* chill k.

So, how study kat Germany? Cool huh? First month of Uni life. Hehe. I got text messeges from Kimi and he always tanya-tanya kat Kamal, where you have been gone!!

Sis!! Who is he to you?! I thought he is your boyfriend *I mean EX, oppss, haha* again! Your meter sure dah turun habisan.wink,wink. I think I wanna see berita tV3 right now. Mana tahu pemberita ada cakap,

Live from Germany, there is one girl start mengamuking bila adik dia yang comel lagi hot hantar yahoo mail kepada dia. :P. K,sis. I got to go. Wanna go to school. Had mom tell you yang your adik ni dapat jadi Head Prefect of Secret?

Hehe, daa sis.

Love you. :D

P/s

Can you find gegurl from germany and lamar dia untuk Kamal? hehe. Kimi said that he wanna text you so I give your phone number. Maybe he will call you soon. Hee, I can see spark of love.


“KAMAL!!!!!” jerit El kuat. Amanie terkejut memandang El.

“wei! Kau ni kenapa?” Amanie menyentuh dahi El. “ tak demam pulak.” Gumamnya.

“ aku tak demam la.” El mengalihkan tangan Amanie ke tepi. Adik aku memang la nak kena makan sup tapak kasut khas aku bawak dari Jerman ni.”

“kenapa?” tanya Amanie lagi dengan nada prihatin. Dia meletakkan lagi tangannya pada dahi El Dania. “ tak demam jugak.”

“ aku tak demam la.” El mengalihkan tangan Amanie sekali lagi ke tepi. Dia menutup laptopnya dan memasukkan gadget tersebut ke dalam beg. “ aku nak belah. Kelas kau pukul berapa?”

“ 3 petang. Kelas kau habis pukul berapa?”

“aku ada kelas pukul 4 and habis pukul 6.” El melihat jam tangannya lagi. 

“chow dulu.” El membuka pintu bilik dan pantas berlalu. “ daa.”

“ lepak kat Jingle’s pukul 6.30!!!” teriak Amanie dari dalam bilik. El menggeleng-geleng kepala. Memang la perempuan ni, suka jerit macam tarzan. 
Dia melalui laluan hall untuk keluar dari hostel yang disediakan.

“hai El!” sapa Noah. Jejaka tersebut baru keluar dari biliknya.


“hai Noah.” El berhenti sebentar untuk berborak dengan Noah or lebih tepat lagi Noah Evan Javier. Perghh! Mendedes nama kau Noah. Nama aku El Dania je. :D

“ nak pergi kelas?” tanya Noah pelat.

“oh. My. God!” el menekup mulut. “ since when you can speak in Malay?” tanya El terkejut. Mereka mula bergerak dari situ.

Noah mula senyum. “ surprise?”

“of course!” El menapak seiring dengan mamat Britain tu. “k, now impress me.” El angkat-angkat kening.

“ awak seorang yang cantik.” Kata Noah masih dengan slanga Englishnya.

El hanya tergelak. “ kelakar la pulak bila dengan mat mata biru cakap melayu.” Cakap El pantas.

“erk.” Noah dah termangu-mangu. “ don’t understand.” Dia dah pandang El dengan wajah yang sukar ditafsirkan. “ did you say I’m a good talker?”

El meggeleng-gelengkan kepala. Memang la seorang mamat ni. “ no la! I say, it’s funny when a guy like you tryin to speak in Malay. You know, your slang feel weird.”

Noah kelihatan terangguk-angguk. “ i see. Err, boleh El ajar saya cakap Melayu?”

“ why not! “el kelihatan teruja. Kedua-duanya berjalan melintasi Park The Hannover yang penuh dengan pelajar universiti yang melepak penuh santai. Sekarang Spring season. Jangan cakaplah, banyak daun bersepah kat laman. Ingat lagi masa mula-mula Spring muncul. Dia, Amanie dengan Niesz jakun gila ambil gambar sebab masing-masing sibuk nak upload gambar kat facebook lepas tu gaya riak tunjuk dekat kengkawan kat Malaysia.


“ok la El. Got to go. My class dekat north side. Bye.” Kedua mereka berpisah dengan Noah menyusuri Walk of Dunedeen dan El pulak kena melalui sisi Walk of Bibliothek. Haha. Nama macam bibble pun ada. Padahal library je kot!

“don’t forget to teach me this evening!” teriak Noah dari hujung sana.
El hanya melambai-lambai tanpa memandang wajah Noah.

“yes or no?!”

El berpaling memandang Noah yang tengah berdiri menunggu jawapan. Dia tersenyum sebelum mengangkat ibu jarinya tanda setuju. 

noah mengangkat kedua-dua ibu jarinya! 




part two akan disambung sebentar lagi. daa

13 ulasan:

Amanie Ashraff berkata...

heppp zaman bile aku pakai mask hijau kt muke. haishhhh! hahaha curik gmbr x ensem dowh. hahaha =p

nazrul ashraff berkata...

@amanie ~ haha...lalalala..

Ain Atika Zailani (PAL) berkata...

WAHHH a lama lagi jadi penulis novel lah ni..heheh

Peqaxlol ;DD berkata...

hahaha :) nice laa :) awk memg nk jadi penulis novel ker?

nazrul ashraff berkata...

@ain ~ haha...hope like that la!

@peqaxlol ~ haha..a;ah!!

niesz berkata...

hahahaha..niesz memang giler pose, sure lps da snap nk upload lam fb..ekeke..nice story beb!

nazrul ashraff berkata...

@niesz ~ haha...kih kih kih..

Sunah Mohammad berkata...

ada gaya hlovate...:)

nazrul ashraff berkata...

@sunah ~ haha..nooo comment :P

мiмiп gопjепg berkata...

best. mimin terlambat lagi? haha. btw, noah hensem doh. sumpah terpikat. HAHAHAHAHAHA!

nazrul ashraff berkata...

@mimin ~ amboi kamu..haha...sial jenguk part 2..:D

мiмiп gопjепg berkata...

sial? erk????? nak nangis jap..

nazrul ashraff berkata...

@mimin ~ tersilap la..haha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...