Selasa, 8 Mac 2011

~ gemany got It Love < part two >

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


heya guys. baru lepas solat maghrib and hope you guys pun dah solat maghrib masa baca this entry. before this, aku ada buat Germany Got It Love < part one > and ianya cerpen. and this entry, aku akan post Germany Got It Love < part two > hope you guys like it mucho2. ha-ha. tak nak syiok sendiri. wiii. siapa2 yang belum baca part one, boleh klik sini


@part one


here I give to you part two of Germany Got It Love.



El duduk dalam Fakultät für Modedesigner. Masa mula-mula sampai Uni of Hannover ni, tergeliat lidahnya nak menyebut. Kepala otak berpusing and pikir sakan macam mana nak sebut fakulti dia ni. Fakultat? Haha. Dia dah gelak dalam hati. Asalkan ada bunyi fakulti. :P

“hei El.” Niesz menepuk bahu El lalu duduk disebelahnya. “kau tahu tak aku dengar cerita, ada seorang mamat Malaysia tu hot gila la! Muka dia macam Daniel Wu oo.”

El tergelak. “ aiyoo mak cik. Bergosip je ye kamu ni.” El dah geleng-geleng kepala. “ siapa Niesz?” tanya El perlahan.

“ecece, aku ingat kau tak minat nak ambil tahu. Tak payah nak bisik-bisik. Bukan diorang paham pun!” kata Niesz kuat.

“lupakan. So, siapa the hot guy tu? Can macam don juan la?”

Niesz menepuk lengan El. “ aku tak kenal Don Juan. Aku kenal Ariq Ulwan je.” Sengih lagi.

El terkejut. “again, again. Backspace. Who?”

“ariq ulwan.” Ulang Niesz lagi. Gadis itu mula mengeluarkan handphonenya dari dalam beg. “ni gambar dia. Cute kan?” puji Niesz.

El mencebik. “ biasa je.”

“cakap je la dah terpikat.” Niesz dah tersengih-sengih memandangnya.

“oh peeelease. Tak layan scene jiwang lagi menggelikan lubang telinga ni.” Giliran El pula yang mengeluarkan handphonenya. Ada mesej yang masuk. Siapa yang hantar????

Niesz duduk bersandar lalu memandang ke hadapan. “ hee, mana tahu kau jatuh chenta pandang pertama ke. Boleh jugak aku kenen-kenenkan.” Angan-angan Niesz. “sah-sah la aku tak boleh masuk line. Tu namanya menempah bala dari Johor Darul Takzim. Mahunya kena seret balik semenanjung dengan ibunda tersayang sebab menggatal dengan lelaki lain.” Niesz memandang ke arah El.

“kau dengar tak ni?” Niesz menepuk bahu El.

“ulang balik semula.” Kata El sambil sengih kambing.

“budak ni memang la. Berkahayal sampai mana? Gunung tripoli? Gunung ariq?” Tanya Niesz teruja.

“sah merapik budak ni.” Gumam El. “niesz.” El memandang ke arah Niesz. “cuba tengok gambar ni.” El mengeluarkan kamera dari dalam beg lalu di cari gambar yang ingin ditunjukkan kepada Niesz.

“gambar apa?” tanya Niesz tak sabar-sabar.

El memberikan kameranya kepada Niesz untuk melihat gambar tersebut. “oooh my god!” kata Niesz perlahan. El mengambil semula kamera tersebut dari tangan Niesz.

“ macam mana...?” niesz dah tunjuk wajah pelik.

“macam mana gambar Ariq Ulwan ada dalam kamera aku?”

Niesz angguk berkali-kali. “sejak bila kau kenal dia? Perempuan tepi dia tu macam pernah nampak je.” Niesz kelihatan seperti berpikir.

El tergelak. “kau ni biar betik macam pikir rumus Einstein je. That’s Ariq Ulwan dengan Edriana Fadisha. Takkan tak kenal Edriana.”

“gotcha.” Niesz menepuk tangan. “patutlah familiar. the one hot model tu kan? Taaaaapi, macam mana gambar dia ada kat dalam kamera kau?”

El sengih. “berapa banyak da harkat kau untuk taaaapi tu.” Niesz membalas sengih.

“trademark aku.”

Gelak.

“takkan tak tahu.” Tambah Niesz sambil kenyit mata.

“really?”El angkat kening.

“hei.” Niesz menepuk sekali lagi lengan El. “jangan tukar topik. I have been asking you trillion times. Macam mana gambar Ariq Ulwan tu boleh ada.”

El menepuk dahi. “lupa, lupa. Dia tu dulu satu sekolah dengan aku la. Cuma bukan 1 kelas. Dia Alpha, aku Beta. Budak pandai.” Tambah El sambil bergumam.

“i see.” Niesz terangguk-angguk paham. “banyak-banyak uni, boleh pulak dia lepak kat sini dengan kau. Ada pape ke?” Niesz dah sengih-sengih.

Erk? “ choy!” el dah tergelak. Apalah minah ni pikir. “ aku dan ariq takde apa-apa ok. Muktamad. Jap aku tunjuk gambar awek dia.” El mengeluarkan sekali lagi kameranya dan tangannya bergerak-gerak mencari gambar ‘ariq’s girlfriend’.

“ni gambar awek dia.”

“hot gila!”

“tahu takpe.” El menjulingkan mata ke atas. “ so hot la macam goreng pisang.”

“best gila kau punya lenggok bahasa.”

“baru tahu ke?”

“k, guys! Stop talking!” Prof Mark dah melangkah masuk. Semua umat manusia kat dalam hall tu dah diam membisu.

“ariq is hot!” bisik Niesz kuat kepada El.





6.45 petang. El melangkah keluar dari bilik solat lalu menuju ke Jingle. Sure Amanie dah kepoh gila tunggu aku kat situ. Tahu la hari ni minah tu datang angin Madagascar. Sure la lepak sana awal gila.

Sampai sahaja di Jingle, dia melihat Amanie tengah tunduk menulis sesuatu di atas bukunya. Atas meja bulat Jingle’s penuh dengan buku rujukan. Amanie mengambil course linguistik dan sisi Amanie terdapat lagi seorang girl.

“hai Amanie, hai Mimin.” Sapa El.

Amanie mengangkat wajah. “hai El.” Wajahnya ceria. “baru habis kelas ke?” tanya Amanie. Mimin hanya mengangkat sudu aiskrimnya tanda mengajak makan bersama.

“no thanks.” Jawabnya kepada Mimin. “aku solat kejap tadi.” Jawab El. “ aku ingat hari ni kau ada study grup Min.” Tanya El sambil meletakkan begnya ke atas meja.

Mimin mencebik. “tetiba John kata nak buat party kat rumah dia.”

“kau tak join?” El dah tersengih. Amanie mengangkat muka dari buku rujukan gemuknya.

“huh? With all arak and party bogel? Gi-la!”

Gelak.

Amanie dah bantai menepuk-nepuk meja bulat. “ eh! Betul apa aku kata!” kata Min keliru.

“ memang la betul. Takde yang salah pun. But your memek la. Kelakar.” Jelas Amanie.

“paper je la. By the way, boleh je selamba golek dia cakap macam ni ‘wanna join us Mimin but don;t forget to bring your bikini honey’ k,sila muntah darah.”

“that’s crazy.” El dah tak tahan gelak. “lawak terbaik dari Hannover.”

“setuju!” Ia Amanie dan Mimin serentak.

“heya guys!” tetiba meja bulat tu menjadi gelap apabila ada bayang besar melindungi suasana di situ.

“Noah!” teriak Amanie. dia terkejut melihat Noah berada di situ.

“why Amanie?” Noah melabuhkan duduk di sebelah El. Amanie menyambung memandang buku rujukan. Tapi masih kedengaran pada pendengaran semua orang apa yang digumamkan oleh Amanie selepas itu.

“aku ingat Hagrid mana la tadi. Kalau ye kot nak duduk bagi la salam dulu. Apa ke jadahnya la manusia zaman sekarang.”

Mimin menepuk lengan Amanie. “backspace gegurl. Apa kau cakap tadi? Bagi salam? He’s not muslim. Apa ke jadahnya la minah Perak ni.”

Noah dah tersenyum. “paham ke?” tanya El kepada Noah.

Sebelum Noah sempat menjawab, Amanie menyampuk lagi. “ kau gila ke hapa mamat Britain ni paham apa yang kita cakap. Sah mengong otak kau.” Bebel Amanie. “tahu la tadi hadap Mark tapi takkan sampai tangkap lentok dengan otak sekali kau bagi kat Mark tu.” Gumam Amanie lagi.

“err, saya boleh paham dengan apa yang kamu bertiga cakap.” Cakap Noah baku. Amanie kaku seketika. Dia memandang ke arah Noah dengan pandangan kelam.

“ aku demam ke? Kenapa aku dengar Noah cakap Melayu?” dia mengambil tangan Mimin lalu ditekapkan ke dahi.

“ aku demam ke Mimin?” amanie bertanya kepada Mimin.

“ mana ada kau demam.” Mimin menarik balik tangannya dari Amanie. 

“mangarut je minah ni.” Mimin memandang ke arah Noah meminta penjelasan.

“did you..” Mimin membiarkan ayatnya tergantung.

“speak in Malay?” tanya Noah kepada Mimin. “yeah. Saya boleh cakap melayu. Saya baru belajar dari rakan sebilik saya.”

“siapa?” tanya Mimin pantas. “siapa je buat oversea dekat sini ea?” dia memikir-mikir dalam kepala. “aku, Amanie, El, Dee, Shahrul, Adi, Ariq. 7 orang je kalau tak silap aku. Tu je kan El.”

“ aku baru tahu Ariq masuk sini. Aku ingat dia pergi Jepun.” Balas El.

“dia tak jadi pergi Jepun. So, Noah tinggal sebilik dengan siapa?” ketiga-tiga gadis tersebut memandang ke arah Noah.

Noah berdehem lalu membetulkan duduknya. “ Mimin, what did you just say right now. I can’t catch up.” Noah dah pandang teragak-agak.

“adui.” Ketiga-tiganya mengeluh lalu sandar pada kerusi masing-masing.

“punya penat aku membebel.” Gumam Mimin. “el, translate please. Aku nak beli hot choc kejap.” Mimin bangun dari situ.

“aku nak ikut jugak.” Kata Amanie tergesa-gesa. “tunggu jap.” Kedua-duanya berlalu dari situ.

“speechless.” Kata Noah sepatah.

“i can see that.” El tersengih.

Noah memandang El sambil tersengih juga. “ok, hari ni kita belajar pasal apa?” tanya Noah sambil menggosok-gosok tangannya teruja.

“maybe we can learn something pretty easy for you.”

“like what?”

“like.....”


p/s

part 3 will update soon.

Edriana Fadisha from Crazy Little Thing Call Love.
Ariq Ulwan from My Evil Girl Name's Lily.

mereka ada belog!





13 ulasan:

Amanie Ashraff berkata...

huhu sejak bile aku duduk perak. haha pat2 part 3. aku tggu dgn setia :p

nazrul ashraff berkata...

@amanie ~ haha..aku main buat je..:P

nazrul ashraff berkata...

@amanie ~ haha..aku main buat je..:P

мiмiп gопjепg berkata...

alaaaa. sambung lagi.. -.-"

Abhamz berkata...

salam,....baca n no komen.

yad'z berkata...

waaa... kretip.. hehehe..


menang contest yad'z.. cepat jengahh ^^

diyana berkata...

lalala...jenjalan tanpa guna kaki...dan follow kamu!!! weee~~~
suke3… (^___^)

bunga berkata...

hahahha..

pe pom taniah menang contest..bunga datang dari cana..tapi buga kalah.haha..

nazrul ashraff berkata...

@mimin ~ sila sabar ye..:P

@abhamz ~ erk?? haha..

nazrul ashraff berkata...

@yad'z ~ thank u!!!! haha..n contest tu..mmg nk joget la..haha..

@diyana ~ hee...thanks..:D

nazrul ashraff berkata...

@bunga ~ x sgka ooo ley mng..haha

Sunah Mohammad berkata...

makin bagus! keep it up! terus2! nak baca lagik! hahaha~

nazrul ashraff berkata...

@sunah ~ sabar naaa..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...