Isnin, 28 Mac 2011

~ cerita ekspo UiTM di sini.

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


wiii, entry di pagi hari. layan facebook *chat dengan Mizi*, layan belog, blogwalking sana sini and twitter aku tak bergerak langsung. aku malas nak jenguk timeline. wiii. kalau aku rasa nak mencarut, baru aku jenguk timeline tu.


k sekarang kita fokus kepada tajuk entry : cerita ekspo di UiTM.


bagi yang tak tahu, UiTM ni ada buat ekspo. aku tak pasti kalau setiap negeri yang ada UiTM ada buat or tak, tapi aku rasa buat kot. so, aku, Diyana & Qama decide pergi hari ahad sebab hari sabtu ada function kat sekolah. kalau nak tahu, boleh right klik di bawah ni.


@function


sampai sana je around 9 am and orang sangat la ramai tahap badak guling2. hee, tahap sesak tak ingat la. masa hari sabtu tu, Kak Thirah *EX Fasi* ada mention cam gi ni.


"rasa macam lepak dekat sauna je"


wakaka, err what? haha. sauna? tahap gaban la tu kot. ekspo UiTM tu berlangsung dekat Dewan Agung Canselor bla bla bla. at first, bila dah sampai je kitorang pergi daftar and tengok course apa yang sesuai untuk kita based kita punya result SPM. aku cuma tak layak Asasi TESL dengan Asasi Undang2 and yang lain layak trang tang tang. 


tapi aku rasa nak nangis la sebab aku nak ambil pendidikan tapi Asasi TESL aku tak boleh masuk. maybe sebab BI aku B kot. *no doubt,angguk2 kepala* sadis betul cerita aku ni. 


lepas sok sek sok sek jenguk Asasi Sains, Qama & Diyana pergi tengok course perubatan sebab diorang nak jadi Doctor. aku pergi tengok Course Business & Management. wiii, orang yang jaga booth bisnes sangat tak peramah la. muka ketat tahap gajah. cucuk botox ke hapa?! hee, and sindir tahap tak boleh belah.


tahu lerr BI, aku just dapat B, tapi jangan merendah-rendahkan aku dengan berkata sebegini rupa.


"ni dalam english tau(tunjuk pamplet)"


erk?


"oh, takpe2."


ha-ha. aku ke yang terlebih emo? paper je la. and bila pergi somewhere, ada satu gadget yang tak boleh tinggal which is CAMERA!! wiii. and now posing time. wakaka.


masa ni kat booth engineering. hee. tolong survey untuk farid. dia sakit. kasihan. walaupun aku tak kenal dia sangat *tak pernah jumpa farid* tapi aku rasa kesian la kat dia. hee. hope kau sihat la ye Farid.

masa kat dalam kereta, Diyana ada cakap macam ni pasal Farid *kalau Farid baca, mesti dia dup dap dup dap nak tahu, wakakaka*

"tak tahu la apesal Farid tu asyik sakit je."

 disebabkan aku tak berapa minat *langsung tak suka* dengan engineering, aku pandang wayar plus barang sana sini, kepala aku pun nak naik pusing da. hee.

kalau tak silap aku, kat tepi booth engineering tu ada booth nursing. tu yang ada almari kaca tu. heh.

done for this entry mengenai UiTM. lalala. 
papai :D




12 ulasan:

Orang Kampung berkata...

org jga booth bisnes tu tgh bulan mngambang kot..
hng kena la paham.. haha..
apa2 pun, pilih la bidang yg kita minat.. hehe

mr vampire berkata...

@orang ~ wakaka...ne la aku tahu dia bulan ke tak. hee

pagofagia berkata...

pergh.. Tgh dup dap dup dap nih.. hahaha.. Bile maselaa aq slaloo sakit nih? Hehehe..

fathiahRAIHANA berkata...

sini pun ada . tapi pegi pom sbb nk jmpak mmber2 lama . heeheheheh

mr.syazwan berkata...

perh apa2 pun anda antara orang terawal masuk Dewan Agung itu

tunggu la konvo nnt ku pulak merasanya

hehe

Amanie Ashraff berkata...

masa aku nak apply pun aku ada apply TESL tapi tak dapat. emm maybe die nak BI A111 kot. Aku cuma ada dapat A1 jek. hurmm belum cukup hebat la aku gamaknya

mr vampire berkata...

@farid ~ haha.. mana la aku tahu..diyana yg kata.. wakakaka

mr vampire berkata...

@raihana ~ hha.. mmg jumpa kgkawan lama pun! jajajaja..

mr vampire berkata...

@syazwan ~ wahahah... konvo..wiii..wish u happy la.. :D

mr vampire berkata...

@amanie ~ heee... fewwittt ~~ A1 tu..

Amanie Ashraff berkata...

tapi kecewa beb tak dapat buat TESL. aku mmg minat gila BI. tp utk degree aku ada apply BI utk komunikasi. hoho ^^

The Lady & Mr Vampire berkata...

@amanie ~ wiii..pelik gak x dpt amik asasi TESL. tapi p.cik aq ckp, nk masuk asasi, add math A and result kena mantop guling2 la.. heh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...