Rabu, 16 Februari 2011

~pernah meniru masa exam?

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


straight to the topic. meniru masa exam.


korang pernah meniru?


ke tak pernah?


ke selalu je meniru?


aku? aku dah lama tak meniru masa exam. hee, choy! aku dah habis exam SPM, so, lupakan pasal itu. last aku meniru, *jujur gi-la ni!* masa aku form 4. haha. memang gempak habisan la. 


at that year, disebabkan kelas tak cukup kat sekolah kitorang, kitorang ni amalkan gaya hidup sihat, sentiasa berpindah randah. mostly study kat makmal la. ala, macam sekolah orang putih gitu.


study math kat blok bougainvilla, study english kat blok hibiscus, study kimia tentunyalah kat makmal kan. 


meh aku stoly molly sikit bila aku start meniru. aku mula meniru masa aku darjah 3.


haha, kira suci la meniru masa darjah 3. budak2 lain, since tadika dah meniru. hee. aku memang master la kat kelas tu kalau nak meniru. hee, budak2 masa tu tak profesional langsung, ada ke meniru guna kertas. cett! tak kewl la! masa tu, mengikut ajaran aku, kitorang amalkan kod JARI.


haha, memang khas dicipta dari aku. wik wink wink.


kalau jawapan A-guna 1 jari.
kalau jawapan B-guna 2 jari
kalau jawapan c-guna 3 jari
kaalau jawapn D-guna 4 jari.


taktikal yang mudah, masa tu takde soalan subjektif, maka proses meniru itu berjalan dengan lancar. easy pissy. :DD


masuk form 1, still meniru dengan gaya yang sama tapi tak ramai yang amalkan trick meniru aku ni.haha, ada 1 hari, ada seorang budak kena tangkap dengan cikgu sebab meniru.


aku? cuak la jugak. hee, tapi siapa2 yang follow trick aku memang tak dapat dikesan langsung! *bangga jap*


masa form 4, masuk soalan subjektif. trick meniru aku dah tak boleh dipraktikkan lagi. cis. aku boleh merungut je. then, ada seorang kawan aku buat kod bahasa sendiri. kalau korang nak tahu, tulisan kita berasal daripada bangsa Phonecia.dia ada sedara2 jugak la dengan Greek. terkenal masa zaman Alexander The Great,


tapi kawan aku, Mr Vampire I, ada buat language dia sendiri. ala, macam tulisan sanskrit tu, berbelit macam taik ular. kitorang study dia punya tulisan yang superb *aneh sebenarnya* and kitorang start meniru. hee. nama tulisan tu, ameerdiogram.


lagi2 masa Chemistry paper. goyang je main pas2 kertas depan cikgu. kalau cikgu tengok and mintak kertas tu pun, cikgu tu takkan paham apa yang kitorang tulis. tapi lama2 kitorang dah tak praktis benda tu langsung sebab malas nak meniru.haha, bosan la jadi budak jahat je . kan ? kan? kan?


done for this entry. daa.


p/s
masa test or quick quiz je aku buat macam gi tu. major exam, tak berani oo! kalau aku dapat nombor 1, sebab meniru. huh? tak best la kan. haha. better tak meniru lagi best. :D 


smile. have a nice evening. malam ni aku jadi tutor! haha, tak dapat online. sob sob sob.


muka seorang tutor yang baik hati. :p

21 ulasan:

Rozuan Ismail berkata...

choi!! aku meniru letak jawapan dalam tudung pen..haha

nazrul ashraff berkata...

haha..muat ke??

Tanpa Nama berkata...

hahahahaha. best la entri ni. terasa wooo. kalau masa exam tu, xsah kalau tak meniru.

padlie berkata...

meniru tak pernah..
ditiru tu selalu la...
time UPSR, PMR & SPM, cikgu susun budak kelas blakang keliling aku.. Cikgu suh tolong diorang

Nurul Atiqah berkata...

hahaha..aq suka meniru lam exam..lau soalan objektif aq selalu pakai jari..hahaha..pandai x aq ne..tapi bila kuar result tah pape..hahaha..apepon sonok gak meniru ne..:)

Cik Azizah berkata...

huhuhu...selalu kena tiru jer....
tapi lau masa exam lau tak meniru mmg tak sah lah..hahaha
jahatnyer....

niesz berkata...

bkn tiru la..tp bincang..hahaha..dulu ngn kwn selalu wat keja jahat nie..bila da besar da x berani nk wat da..

FaKArePa!n berkata...

itu dah memang rutin..hihihi

syaz rini berkata...

meniru bawa masuk nota..:P

Awangku Johan berkata...

salam ziarah dan salam perkenalan... dari laman blog abg ben ashaari.. saya follow blog awak ek.. mai la singgah n follow blog saya.... ok thanks

nazrul ashraff berkata...

haha...korg semua sangat dasat la time meniru..salute gi-la!

RATU blupblup berkata...

meniru mmg seronok , tapi dpt kptsn hampes jugak , HAHHA

The Lady & Mr Vampire berkata...

@anon ~ haha.. setuju !

The Lady & Mr Vampire berkata...

@padlie ~ ada ke cm gitu.. haha..

The Lady & Mr Vampire berkata...

@atiqah ~ haha..mmg seronok!

The Lady & Mr Vampire berkata...

@jijah ~ mmg jahat.. haha

The Lady & Mr Vampire berkata...

@niesz ~ oh! jadi budak baik la ye.. haha..

The Lady & Mr Vampire berkata...

@pain ~ rutin setiap kali exam ~

The Lady & Mr Vampire berkata...

@syaz ~ haha/..lagi dasat!

The Lady & Mr Vampire berkata...

johan ~ hai kamu!

The Lady & Mr Vampire berkata...

@ratu ~ haha.. hampagas ? wakaka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...