Jumaat, 28 Januari 2011

~ jawapan kepada teka teki ting tong.

p/s have a nice day everyone. may allah bless us. wink wink wink.you can check it out all my story kat bahagian LABEL and choose as what u wish.

assalamualaikum.


pagi tadi dalam around pukul 1 pagi, aku ada post teka teki ting tong. siapa yang belum jenguk teka teki ting tong tu, korang boleh klik sini.

so, sekarang aku nak bagi dia punya jawapan but before that! kita beri tepukan paling kuat kepada Miezah :) sebab dia berjaya menjawab 5 betul * ayat rancangan televisyen *. untuk Miezah~ takde hadiah ye. jangan kecewa yop. haha. Niesz pulak dapat jawab 4 betul. ngeh3x. memang korang otak ekspres la. baguih,baguih, baguih. sila klik nama mereka sebab mereka sangat pintar! jadi tak payah la aku nak cakap yang blog diorang pun sangatlah best. g check it out and be their follower. eh!! nanti la dulu, jangan klik dulu. before that, check your answer first. wink wink wink.


so, ni jawapannya kepada teka teki semalam.


1) Jilat-jilat bila dah basah baru cucuk, jilat-jilat bila dah basah baru cucuk
>>Masukkan benang dalam jarum


2) Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai
>>Bas sekolah lah, the only bas pegi sekolah


3) Banyak-banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais
>>MILO AIS


4) Kenapa anjing kencing angkat sebelah kaki
>>Sebab kalau dia angkat dua kaki, dia jatuh sebab tulah dia angkat
sebelah aje.


5) Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik

>> Lampu stadium kalau ada 'game' dia pasang, tapi kalau lampu bilik ada 'game' dia padam


6) Apa binatang, badan kecik macam semut tapi mata besar "bulb" mentol
>>Semut yang matanya BENGKAK

7) Mana lagi tua, motorsikal ke kereta?

>>Motorsikal......sebab dia pakai tongkat

8) Kangkang peluk, kangkag peluk, bila dah dekat climax pegang buah

>>Panjat pokok kelapa


9) Ahmad bin Abu, kambing bin apa?
>>Kambing binATANG


10) Bagaimana nak bezakan ikan betina ngan ikan jantan?
>>Ikan betina - ikan duyung, ikan jantan - ikan bakar, mana ada pompuan nama BAKAR


ngeh3x. maka itu la jawapannya. jawapan korang sama? ke tak teka langsung? haha. aku tahu nombor 4 dengan nombor 7 jep. haha. teka teki basi.


so, ni teka teki mudah. kalau tak tahu, entah la, aisy.. hee.
benda apa, yang bila dah naik, tak akan turun2.


have a nice day everyone. :D
selamat menjawab.

2 ulasan:

.:rizaL:. berkata...

kalakar gile...ahhaa

nazrul ashraff berkata...

@ haha..copy paste j kot..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...