Khamis, 14 Februari 2013

Open Theme Park - keliling Genting.

assalamualaikum and a very good evening.

almost 330 in the morning masa aku buat entry ni. gila busy bak hang dengan segala bagai kursus and bercuti sana sini. memang takde masa la nak buat entry kat blog. esok malam aku ada sambung kursus lain dengan BHEP UPM pulak. ah gasak. nasib baik ada kawan. boleh gonjeng sana sini.

okay, lupakan pasal tu. aku bet semua orang pernah pergi Genting. masa aku dapat invitation untuk join event Genting which is pelancaran Snow World, this is the hell first time aku pergi Genting =.=' kesian gila hidup aku.

haha, aku memang tak pernah pergi theme park dia. so far, kekdahya aku just pernah main kat Times Square tu je la. kat Genting? memang jadah haram aku tak pernah langsung main apa2 kat situ. nehi, zero, kosong, yelle puci, nada.

so, after the pelancaran Snow World tu, currently memang first time la aku main kat Open Theme Park of Genting Highland. sebab tu la, aku macam batak nak buat entry ni. tadaa! Najrul first time main kat Open Theme Park. *clap, clap sejuta kali*



semangat main Spidey ni. gila bak hang la, aku jerit macam apa je. tapi bukan jerit kepit la =.=' haha. aku jerit kuat2 punya macam Genting tu keturunan aku yang punya.



muka semangat haidhar naik Spidey. XD.


space shot? ke solero shot? what eva watapadia la, aku nak naik, tapi Haidhar, Amirul and Syahmi, semua tak nak naik. maka, disebabkan takde kawan and lepas tu budak2 ni kata gayat la, perut nak terkeluar la apa la, terus aku , ahh, malas la nak naik benda alah tu.

tapi nanti bulan Mei, aku nak pergi Genting dengan Kak Ngah , dia kata,

" benda tu tak seram langsung."

i bet u will sis. haha. nanti kita naik sama2 okay!



benda alah yang untuk budak2 ni pun, aku bantai naik dengan Haidhar and Syahmi. masa kitorang pergi tu, tak ramai pengunjung pun sebab ye la, kitorang pergi hari rabu. ke hari selasa. tak dapat dipastikan la bila. so, disebabkan da takde aktiviti lain, maki weolls pun naik la benda alah itu. dengan penuh riang ria lagi girang okay.



first world hotel yang warna warni. woot woot. nanti masa bulan mei, aku dengan kak ngah akan jejak kat situ. free of charge dan fully support by Genting Highland! thanks Dato' kevin Sim. lebiu so much la. :)



aktiviti wajib ialah Bumper Car! woot woot. this is what we loike. masa aku dengan syahmi, Haidhar and amirul tunggu turn nak naik bumper car, semua dok perhati keliling. semua dok perhati, budak kecik mana yang sesuai nak jadi mangsa Bumper Car.

haha, like seriously, kitorang naik Bumper Car dua kali sebab nak membuli budak. watapadia syiok gila la! haha. budak2 yang macam umur 6 ke 7 tahun, memang jadi mangsa kitorang la. haha. so funny la bila ingat balik.



semangat gila kot naik gajah ni! haha. for the hell yeah, gajah ni memang trang tang tang sesuai untuk budak 4 ke 5 tahun cenggitu tapi dengan bosan gila barbie, maka , aku dengan budak2 lain putuskan untuk naik jugak benda alah ni. ye la, buat apa lepak dalam Genting lama-lama kalau tak try benda lain kan?

Am I right?

hehe.





sebelum kitorang balik, kitorang , all the bloggers berkumpul kat satu tempat ni. tapi aku lupa la nama tempat tu. dia macam muzium of Genting la. dekat dengan Coffee Terrace je. by the way, ni semua pingat dan piala yang Genting dapat sepanjang diorang wujud kat dunia ni.

so many trophy and blerghh, coolio gila and sangat gempak kot!!




tadaa!!! ini adalah permainan wajib okay kalau korang datang ke Genting. haha. serius cool gila benda ni XD kah kah kah.

aku memang teringin la naik kuda pusing2 ni. bukan senang nak dapat kan. memang feeling macam budak2 perempuan pakai baju pink pastu ada reben kat belakang. haha.

so guys, aku rasa, alaa, banyak je daripada korang da penah pergi Genting kan? I bet you will. aku rasa , aku je la yang loser agak lambat nak pergi. haha. *gelak tersipu-sipu* tapi kan, best gila kot kalau pergi dengan kawan2. feeling dia tu memang terasa la.

kau nak gonjeng2, gelak2 macam apa je pun boleh because korang hang out dengan kawan2. for real, Genting is super coolio. korang lepak sana, memang bonding antara kawan2 memang akan jadi makin rapat gila :)

okay, nak tidur dulu. selamat malam. :) till then.

babai!! assalamualaikum.




Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...