Khamis, 7 Februari 2013

Event bersama Genting Highland -makan-makan.

assalamualaikum and a very good evening.

ada masa baru nak update belog. aku minggu ni ada kursus. perghh, busy bak hang. so, ni baru ada masa. the latest entry, aku ada ceruta pasal Great Launching of Snow World. tapi aku tak cerita pasal makanan dia masa event tu berlangsung. aku just cerita pasal pelancaran dia.

kalau join event genting ni, satu benda yang aku suka ialah makanan dia. haha. dia punya service memang terbaik kaw kaw aku boleh cakap. masa pelancaran Of Snow World tu, ada makanan disediakan pada meja2 kecik di sekitar Snow World.

ada macam2 makanan. contoh, ayam dalam cawan. entah apa entah nama ayam tu, aku pun tak tahu. ayam style koktail la jugak. lepas tu ada jus yang lemak berkrim disediakan. also ada sushi and of course kat sushi tu ada wasabi gila bak hang pedas punya. tapi disebabkan snow world tu suhu dia -6 darjah celsius, kau makan wasabi pun, kau lek lu, watapadia. tade apa2 feeling pun makan wasabi. yang tu aku tabik diri sendiri. ye la, sebelum ni makan wasabi memang aku menangis sampai boleh takung baldi. haha

tapi lack dia, kau makan ayam yang sedap gila2 barbie pun , kau takde feeling apa. kau even tak rasa kat mana tulang ayam tu ada sebab kau tak dapat feel kau punya gigi sendiri. =.=' masa tu aku pikir, oh thanks Ya Allah sebab Malaysia ialah negara panas dan lembab sepanjang tahun.



lebih kurang macam tu la dia punya meja. kau nak makan pun terketar2 gila sebab terlampau sejuk.



semua jenis makanan ada, dari kek, kepada ayam, kepada sushi even aiskrim juga ada. memang colio habis la event Genting ni. aku memang bersyukur2 sangat masa aku dapat join event Genting ni. tak sangka la diorang hantar email XD



aku tak ingat siapa entah tanya aku, Haidhar ke Syahmi,

"halal ke?"

disebabkan ini bukan la event Genting pertama aku, so dengan penuh yakin aku bagitahu diorang yang semua ini adalah halalan toyyiban. organizer selalunya akan concern tentang jenis2 makanan ni. diorang tak akan hidang something yang suspicious like pork or whatever macam tu.

so, lepas ni kalau dapat email dari Genting tu, terus je pergi. jangan risau pasal makanan. semuanya adalah halal lagi boleh makan XD.

makan kat dalam snow world, itu just teaser je makan untuk kitorang. after that kitorang gerak untuk lunch dekat Coffee Terrace.















ada macam2 makanan, just say it and you can eat anything kat situ. semuanya adalah free. takde bayaran. fully suppoort by Genting. Thanks Genting!! Love you so much :)



ni pulak suasana kat dalam Coffee Terrace. memang soul dia sangat enjoyable. view dia pun lawa jugak :)



memang nampak la kabus2 semua tu. coooooooooolllio. korang patut try makan kat Coffee Terrace sebab semua makanan dia sangat sedap. and also ada banyak variety yang korang boleh makan. dia punya sate sangat sedap. yum, yum, yum. kalau makan secucuk memang tak cukup.

k la. baik kau chow dulu. esok ada kayak ja  7 pagi sampai 11 pagi. have a great day guys. and kalau ada event Genting tu, aku suggest, hang dan sekalian pergi ajoo. tak rugi pun :)

and bagi pembaca yang lain, datang la ke Genting. not to play and lagha2 sana sini. *macam aku, haha* tapi try benda lain, contohnya makan kat Coffee Terrace and try jugak datang Snow World. sure syiok habisan :)

okbai uolls.




1 ulasan:

Ain SSB berkata...

OMGee! *time2 ni jugak perut buat the sound of harimau* Terliuuurrr~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...