Ahad, 3 Februari 2013

Great Launching of Snow World of Genting Highland

assalamualaikum and a very good evening.

tak kisah la evening ke apa ke tapi aku kena update jugak entry ni. so, for this is the second time, aku terima email dari Genting untuk aku hadiri Great Launching of Snow World of Genting Highland.

aku macam speechless gila barbie la. this is like, okay jap, aku post email dia dari JQ, orang dari Genting



aku da arghhhhhhhhhh. so, aku da amacam excited gila bak hang la. terus aku bagi persetujuan aku and aku bring along Haidhar, Syahmi dan juga Amirul. Amirul ni kawan kepada Syahmi and aku memang tak kenal gila masa mula2 Syahmi bawak dia. but Amirul is fine and we really get along masa kat sana :)



this phenomenal scenery really makes my day. aku ambik gambar ni pun dengan tangan yang terketar - ketar sebab terlampau sejuk. buat pengetahuan semua warga Malaysia dan buat sesiapa ajo yang baca *harap kalian paham! #tibah* dalam snow world tersebut, ianya bersuhu -6 darjah celsius. jadi kau macam  dicampak ke dalam freezer lepas tu duduk la kau dalam freezer selama 3 tahun.


officially, untuk masuk ke dalam Snow World, semua orang wajib memakai beberapa peralatan wajib. *peralatan ke? =.='* seperti


  1. gloves
  2. boot
  3. stoking
  4. baju sejuk with hood.


namun, semua tu memang da ada pun masa kita bayar harga tiket snow world ni. semua tak sampai 40 ringgit pun per person.

aku dengan budak2 ni pergi bantai main perang salji. kepal2 salji lepas tu lari2 keliling Snow World terjerit jerit macam orang gila. padahal media dengan blogger lain ada je kat tempat kejadian. oh boy. :(



pelancaran penuh gilang gemilang snow world, dilancarkan oleh Dato' Kevin Sim. aku ada mensi dia sebelum ini dekat previous entry berkenaan Launching of Genting Apps. beliau ni la jugak yang murah hati bagi free deluxe room dekat First World Hotel :3

seronok bak hang!



this is all the media and bloggers. luckily, masa aku, Haidhar, Syahmi and Amirul kekdahnya riang ria Snow World main perang salji, after that Bernama TV dengan suka sukinya telah buat proses temu bual dengan aku, Haidhar and Syahmi. haha. kbai Mirul. anda takde. *okay, jangan nangis, tepuk2 bahu. haha, gurau je la Mirul!*

aku tak tahu la kekdahnya sebab apa dia temu bual kitorang. tak tahu la sebab kitorang ni galak main perang salji ke apa ke.

aku pernah tanya someone *tak ingat siapa, Haidhar kot. tak pun Syahmi.*

"Genting ni best tak tempat honeymoon?"

aku tak ingat apa jawapan dia, tapi bagi aku, Genting also suitable with all these honeymoon place. because of what? because we can get along and manja2 opkos dengan bini kita once kita kahwin.

bagi aku agak cliche la , kau kahwin and kau honeymoon ke Paris or London or whatsoever, lepak kat balkoni , pastu cakap I love you. tapi bagi aku, lagi la bermakna kalau honeymoon korang kat Genting.

take an example, Snow World itself. tahukah anda, anda boleh manja2 dengan isteri / suami / pasangan anda dekat dalam Snow World tu. no la with sumbang sesks mahram sekalian, but to increase the kasih sayang, sangat best kot luang masa dalam Snow World, believe me!!

lepas ni korang akan rasa terima kasih kat aku. haha.



salji di bawah tapak kaki!

apa lagi, aku bet, korang patut datang ke Snow World. da la murah. tak la mahal pun. kalau tak silap aku, adult harga dia 35 ringgit and kids is wether 30 or 25 ringgit. it is enjoyable. it is fun and tak rugi langsung.

:)

abadikan kenangan korang semua di Snow World :) happy holiday guys. till the end. babai!!

p/s
aku ada kursus seminggu. tu yang macam busy gila!!!








6 ulasan:

Mira Cikcit berkata...

Untunglaaaaaaa dapat pergi

hafiz hafizol berkata...

untunglaaaa dapat pergi.. dahla x ajak..

shada wentz berkata...

nice blog ted :)

shada wentz berkata...

nice blog ted :)

wani ezryl * berkata...

berapa hb ni dia launching? baru last weekend kot pergi tp xperasan! haha. and camne diorg boleh bg invitation.. nak jugakkkk AHAHAHAA

last year pun kitorang first honeymoon kat genting. baru exciting honeymoonnya :D

Ain SSB berkata...

-6 celcius? Sama la sejuk macam kat sini! Now you know, kan? teehee. Murah jugak Snow World ni! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...