Selasa, 29 Januari 2013

Hansel and Gretel - Witch Hunters

assalamualaikum and a very good evening.

Little Golden Book Hansel and Gretel Brothers Grimm Eloise Wilkin 1982 No 20751

jadi, aku da tengok Hansel and Gretel. cerita dia sangat best okay! sangat berbaloi kalau korang tengok cerita dia. tapi cerita Hansel and Gretel ni untuk 18 tahun dan ke atas sahaja. anda yang dibawah usia tersebut tidak dibenarkan menontonnya okay.

mula-mula, aku macam pelik la jugak, "what on earth, just untuk 18 tahun dan ke atas sahaja?" just Hansel and Gretel after all. just cerita kanak-kanak ajo. bukanya cerita yang dasat dasat berkiss peluk sana sini. just after I watched that Hansel and Gretel, then I knew why that movie diletak sebagai 18 tahun dan ke atas!

haha, the storyline is good. the actor are superbly well done. sumpah amaze gila dengan cara diorang berlakon dan berlawan. 5 minit pertama cerita Hansel and Gretel, memang follow macam cerita kanak-kanak yang kita tahu.

Hansel and Gretel jumpa rumah gula - gula yang besar dalam hutan and dalam rumah gula-gula tu ada seorang ahli sihir. cerita movie Hansel and Gretel ni mula lain daripada kisah kanak-kanak yang kita tahu bila diorang mula membesar.

cerita asal Hansel and Gretel yang kita tahu ialah, diorang dapat lari and they go back to their home and they promise, they would never be nakal again to their parents. Hansel and Gretel yang kita tahu, tamat sebagai kanak-kanak.

tapi dalam cerita Hansel and Gretel ni, diorang mula membesar dan mula memburu ahli sihir - ahli sihir , apa yang aku nak cakap, director Hansel and Gretel *entah apa entah nama kau, malas aku nak google. haha* membuat tindakan berani la sebab berani buat benda baru. not follow bulat2 kepada Hansel and Gretel yang asal. goodjob for you director!! tabik much!!

I love the way they fight. sangat cool okay and sometimes agak mengerikan bak hang! haha,. well,siapa yang tak akan scary kan kalau ada adegan kepala pecah atau entah apa apa lagi. tapi memang tahap ngeri la. dasat ye gak!

aku duduk sebelah gadis cantik kat dalam wayang and aku macam tak boleh nak react lebih2 sebab ye la, you know, you have a really beuatiful girl beside you and you can't , you know..... haha. apa2 je la., apa-apa pun, aku sarankan korang tengok cerita ini.

aku bagi 9/10 untuk Hansel and Gretel XD nice one!!

Hansel and Gretel Witch Hunters Poster

Gretel dan juga Hansel :) Gretel sangat cantik! weewitt. okbai. selamat menonton movie ini di mana-mana cinema berdekatan anda. tonton la cepat!! sumpah tak menyesal! wiii.

1 ulasan:

hafiz hafizol berkata...

Ooo.. Tgk wyg x ajak pun kan >..<

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...