Jumaat, 8 Jun 2012

please say the magic word.

assalamualaikum wbt dan selamat petang buat semua.

please use the magic word.

:: kalau nak mintak tolong orang, sila cakap " weh, tolong aku ambikkan barang itu. aku nak guna sekejap."

sangat sakit hati bila orang just cakap, " weh, amikkan barang tu. aku nak guna sekejap."

please and do spot the differences.

tak kisah la korang tak kenal ke antara satu sama lain, atau korang just pernah borak sekali, atau korang kawan ke, atau korang sepupu ke, atau korang sahabat baik pun, but oo kamon la, sangat tak suka okay bila orang cakap, " weh, belikan aku makanan, aku lapar la." instead of " weh, tolong belikan aku makanan. aku lapar la."

till then.

babai.

p/s
tak mati pun kalau guna this magic word. :)

3 ulasan:

wani ezryl * berkata...

tepat sekali. rukun negara kelima :)

Daniel Chiam berkata...

I AGREE!!!!!

Everyone should really learn how to use the word 'PLEASE'....

Haha good post!

Latest in room8five: Parents, Please Do Talk Politics with Your Children

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

klu aku aku kangkang kn nasik dia..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...