Jumaat, 9 Disember 2011

~ picture tells you everything. please save the world.

assalamualaikum.


pada Khamis lepas, iaitu 8 Disember 2011, warga kelas BBI 2420, atau nama mudahnya, kelas English aku kena buat presentation pasal kempen melalui poster. jadi, kitorang punya lecturer cakap, boleh present apa-apa kempen asalkan ianya menarik. jadi, memang meroyan la bebudak kelas aku pasal nak buat poster ni. gamaknya macam ada persidangan PBB aja. 


so,lets take a look some adorable and meaning poster campaign from my class. trust me, it was awesome and truly amazing. 



kempen kitar semula. no time to lose.


kempen selamatkan haiwan daripada diseksa dan diancam dunia. we love we care.


save the earth. teehee! lecturer aku cakap, poster dia memang sangat menarik cuma penggunaan warna yang agak tidak menarik. kalau pemilihan warna dia cun dan letup, mungkin dah masuk tahap KERLASSSS dah. tapi,,, emm, mungkin pudar sangat kot! apa-apa pun, lets protect the world.


yang ni paling comel. kempen kembali ke zaman kanak-kanak! heh. childhood hero.



another go green campaign. apa-apa pun, yang ni pun boleh tahan  jugak. reuse, reduce and recycle. and the last one is


love the mother nature. overall, semuanya sangat best dan menarik. buat poster macam ni, sangat best dan bagus sebab ini macam persediaan untuk aku ke degree nanti bila kita semua kena join Bakti Siswa. memang terbaik dari ladang!!

kesinambungan daripada poster ini, setiap grup kena buat KOMERSIAL BREAK!! kena buat macam iklan kat tV tu., amik kau! bwahaha. kekwat tak kekwat nak sampai kena buat video segala bagai. apa-apa pun, aku rasa mesti gempak gila hasil yang bakal setiap kumpulan present.

harap-harap video yang kumpulan aku hasilkan, akan jadi sangat gempak! hopefully dan InsyaAllah. okay, gtg. have a nice day ahead. babai!




6 ulasan:

deen azmee berkata...

mcm zaman skolah lak buat ni semua.. tapi okay la.. sekurang2nya boleh timbulkan kesedaran.. nanti share vid presentation tu.. hehehe..

wani ezryl * berkata...

weh nanti post la video commercial break yang korang buat tu. mesti best! xD

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

@deen ~ boleh aja.

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

@wani ~ yes. if can. tehee.

Si DauN CeRi berkata...

i loike green!!!! go green!!!

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah berkata...

@ceri ~ haha. kita akan tengok hari selasa nanti.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...