Sabtu, 9 Julai 2011

~ solat.

assalamualaikum.





hari ni aku balik Klang. aku belajar dekat asasi UPM, maka untuk ke Klang, alternatif paling baik ada la dengan menaiki KTM. takkan la aku nak naik bas. aku kan comel! kang nanti kena culik susah la pulak.


haha. okay aku suka melalut.  shut your mouth Nazrul.


masa tu dah nak Isya' pun, tapi Maghrib tak solat lagi. untuk trip ke Klang kali ni aku balik dengan Khobib Khaismah and Muhammad Isyamuddin. hee. asalkan ada teman peneman pot pet pot pet. 


tu je yang kau pikir kan? sengalnya la Nazrul ni. =,=' okay aku sengal, :P.


masa tengah tak solat2 tu, aku terpikir gak, orang akan pandang pelik tak if aku, Khobib and Isyam solat kat tengah2 KTM tu? 


" aku rasa orang mesti pandang pelik. kan?" kata aku.


"a'ah. bukan kat sini je. kat mana2 pun!" kata Isyam.


betul la orang kata, yang Islam pada akhir zaman akan dipandang aneh dan pelik. mungkin kalau aku, Isyam dan Khobib sembahyang kat tengah2 KTM tu, orang akan cakap,


" tak payah la nak mencapab sangat okay!"





bagi aku Islam itu ada Variety. aku bukanlah pak ustaz untuk nasihat segala bagai. aku ni pun dah tersasar jauh, =,='


tu biar aku dengan Allah saja je yang tahu. 


islam is anywhere and everywhere. 


love it. last2, aku, Isyam and Khobib solat kat ruang solat je. tu pun, kalau ada yang pandang pelik jugak, memang kena bambu dengan aku. 


 

pelik ke??? tak pelikkan?? aku rasa biasa je.

6 ulasan:

syaza nazura. berkata...

Ala, ignore what people say, asalkan kau tak buat salah, tak kisah lah ^^

p/s. kalau kau solat kat situ pun, nanti dyorang yang *kalau ada* tak solat lagi akan terasa la. :D

vampire and his lady berkata...

@syaza ~ ye la kot! haha

Si DauN CeRi berkata...

hurmmm.. sebenarnya kat negara kita ni mmg lah nampak pelik.. kat sesetengah negara lain, solat kat public tu bnda yg biasa.. misalnya org2 yg stadi kat india.. kadang2 diorang terpaksa solat kat car park, kat fitting room dalam mall..kat atas bumbung.. sebab kat sana takde musolla mcm kat kebanyakan negara2 islam..



tapi, memang betul yg islam tu akan dipandang sbg sesuatu yg asing pd akhir zaman ni, sebagaimana islam dtg pada awalnya, sbg sesuatu yg asing juga.. wallahualam~

Amanie Ashraff berkata...

tibe2 aku teringat kat ked bila depa solat kat padang. ko ingat tak weh ?

vampire and his lady berkata...

@ceri ~ panjang lebar nampak. haha

vampire and his lady berkata...

@amanie ~ aku ingt yang ao ngan ed. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...