Selasa, 19 Julai 2011

~ second test. test, test, test, test, test.

assalamualaikum.


second test. what???? another test?? aku rasa hari tu baru jawab first test. pftt. aku rasa macam apa je. pfftt ( berapa banyak kali kau nak buat Nazrul. @-@ )


kat asasi UPM ni, sebulan sekali , kitorang akan ada test. pfttt. ( again! ) kelas macam biasa akan berlangsung pagi, and exam akan berlangsung malam pulak. 

mari kita dengar pendapat beberapa orang budak yang belajar di tempat lain selain daripada Asasi Sains Pertanian.


nur athirah 

" gila la korang! macam boleh macam tu?"


dhiauddin.

" aku tak tahu la macam mana korang survive. biar betul Nazrul!"


pfttt. hari ni berapa banyak aku guna perkataan pfftt ea? haha. speechless and countless. btw, next week dah start exam. ni jadual test aku.

isnin : fizik
selasa : math
rabu : pertanian
khamis : biology
jumaat : kimia.

untuk english maybe another week. pfttt. 6 subjek nak kena kampoi. survive je la. nak tak nak, suka atau tak suka. semua benda alah ni kena study jugak., untuk masa depan aku jugak.


i will do the best and Allah will do the best. wish me luck! :) hambar gila kau punya entry weh! haha. before that, mari kita layan maksud surah Al Insyirah.



بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمDengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
  1. أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ Bukankah Kami telah melapangkan untukmu dadamu?,
  2. وَوَضَعْنَا عَنْكَ وِزْرَكَ Dan Kami telah menghilangkan dari padamu bebanmu,
  3. الَّذِي أَنْقَضَ ظَهْرَكَ yang memberatkan punggungmu?
  4. وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ Dan Kami tinggikan bagimu sebutan (nama)mu.
  5. فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا Kerana sesungguhnya bersama kesulitan itu ada kemudahan,
  6. إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا sesungguhnya bersama kesulitan itu ada kemudahan.
  7. فَإِذَا فَرَغْتَ فَانْصَبْ Maka apabila kamu telah selesai (dari sesuatu urusan), kerjakanlah dengan sungguh-sungguh (urusan) yang lain,
  8. وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَبْ dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap.

aku suka betul surah ni. okbai. :)



8 ulasan:

syaza nazura. berkata...

Good luck Nazrul! ^^ All the best yaww^^

p/s. suka surah tu juga, "sesungguhnya selepas kesulitan itu ada kemudahan"

:DD

Piah Becok berkata...

good luck boss!!!

kenshiro berkata...

semoga berjaya hoh!!

Ain SSB berkata...

Woah banyaknye exams! Good luck k! :)

Btw, thankyou for visiting my blog! :)

vampire and his lady berkata...

@syaza ~ iyap. paling suka yang tu. haha

vampire and his lady berkata...

@piah ~ thanks!!

vampire and his lady berkata...

@kenshiro ~ thanks! heh.

vampire and his lady berkata...

@ain ~ ur blog are great,.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...