Selasa, 14 Jun 2011

~ ubat lagi.

assalamualaikum.


tadi aku pergi Pusat Kesihatan Universiti again selepas 3 minggu tak jejak sana. last aku pergi sana, aku dapat ubat adalah dalam 7,8 paket ubat macam dapat smarties yang selalu doktor bagi tu. 


tadi aku pergi lagi sebab batuk aku dah 3 minggu tak elok2. so, doktor tu tanya macam ni.


" sakit apa?"


" sakit tekak. dah 3 minggu."


" ooo. demam?"


" tak kerap sangat macam dulu la."


haha. memang la demam aku dah tak kerap macam dulu. tapi setiap kali kena demam, kepala macam baru kena gelek dengan steamroller tak berdaftar. that what we call a sadisme. =,='


dan doktor terus bercakap.


" nganga mulut."


dan aku membulatkan mulut aku macam terowong smart tu.


" say aaaa."


dan aku, macam kena suap bubur, just follow je la doktor cakap apa. aku pun cakap la.


" aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa."


doktor menambah.


" okey cukup. jangan nak lebih2." ( aku tipu je.haha ). dia kata macam ni. "okey, boleh amik ubat dekat farmasi ea."


bila aku dapat ubat tu dekat farmasi, mata aku membulat macam kena ketuk dengan tukul. aku dapat 4 paket ubat. bena expectorant tu dapat lagi, dapat ubat selesema, dapat antibiotik and paracetamol. =,='


again!


huarghhhh.  :(


acap tanya aku masa dekat food court.


" kenapa kau selalu sakit je?"


" mana la aku tahu. " angkat bahu. sigh ~


okey la, aku chow dulu. nak study pertanian. hee. aku ingat, untuk ubat tu aku dapat makan zecuf la. sedap gila kot!!!!!!!!!!!! mungkin aku dah gila dekat zecuf. haha.


malam. ;)

4 ulasan:

Gen2Merah berkata...

hahaha.. tergelak sikit aku baca dialog awak dengan doktor tu. hehe.. semoga cepat2 sembuh ya..
salam ukhuwah salam kunjung mengnjung ya (",)

syaza nazura. berkata...

Assalamualaikum:)

Get well soon naz:) Makan ubat tu tauu :D

naz & sya berkata...

@gen2merah ~ haha.. salam mengunjung :)

naz & sya berkata...

@syaza ~ waalaikumussalam ;)

aku rasa aku dah sihat. hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...