Isnin, 2 Mei 2011

~ segmen : aku mengenali blogger @ kawan.

assalamualaikum.




aku di tag oleh Keyri. so, aku pun join je la. heh. untuk menambahkan bilangan post di bulan Mei ! wiii. siapa nak join klik sini


@segmen : aku mengenali blogger @ kawan


nama korang beserta umur, status pendidikan, url blog dan nama blog.


nama aku : Nazrul Ashraff Bin Buang. heh. Nazrul tu takde maksud and Ashraff tu pulak bermaksud Yang Mulia. boleh dikatakan maksud nama aku ialah Yang Mulia Nazrul. bwahaha, tak payah nak kahwin dengan anak raja pun dah dapat tittle Yang Mulia tu. 


status pendidikan : dah dapat tawaran kat Matrik Pulau Pinang yang sangat dijeles oleh Keyri. wakaka. tapi tengah tunggu tawaran UPU pulak. 


URL blog : http://twins-detwin93.blogspot.com/

nama blog : The Lady & Mr Vampire.


sejak bila menceburi bidang blog dan sebab masuk dunia blog?


aku masuk dunia blog tahun 2009. masa tu umur aku 15 tahun nak ke 16 tahun. heh. kenapa aku buat blog? sebab aku nak post semua novel dan cerpen aku ke dalam blog terchenta.


apa pengisian entry di blog korang?

sejujurnya, semua post aku ( kebanyakannya ) merupakan kehidupan seharian aku. haha. tapi ada jugak yang komen. kira best la! sebab orang lain macam follow apa yang kita buat pada hari tu. wiii. kadang2 aku tulis jugak apa yang aku baca kat novel and aku akan buat entry pasal tu. contohnya macam entry 11th hour, pasal batu berzikir tu and so on la.


kongsikan grup2 blogger yang korang join 

banyak je. sahabat blogger, kami si blogger, diari sahabar blogger, cool blogger, blogger malaya, blogger selangor, komuniti gila blog, blogger tercinta, komuniti E Novel, UBM official blog, The Group Blogger, Kami Cinta Novel.


kongsikan perkara2 yang tidak wajar dilakukan dalam blog korang.

tak payah letak lagu. =,=' jangan buat emmebeded comment. buat pop up window lagi senang. verify word tu kasi hancur and sila lupuskan. the end


korang mahukan blog korang lebih...

saya mahukan lebih banyak komentar. dan pageview. dan pembaca setia. dan blog yang lebih ringan. dan macam2 lagi kecuali saya tak nak kehadiran Cik Misteri yang mencurigakan. kalau cik Misteri yang baik hati takpe. kalau yang jahat, tak mau. oh! cik misteri tu cik anon. haha. baru sedap sikit guna nama Cik Misteri. kannnn??


komuniti blogger ....


komuniti blogger lebih baik kalau semua orang bersatu padu. lebih baik kalau takde blogger yang jerk. lebih baik kalau takde blogger yang kurang ajar. lebih baik kalau takde blogger yang annoying. lebih baik kalau takde blogger yang bangga sangat sana sini. it's just so pathetic.


nasihat atau tips2 yang ingin dikongsi.


bila dah jenguk blog seseorang tu, lebih elok tinggalkan komen kat entry tu. baru la blogger tu tahu,


" oh. budak ni pernah datang blog aku."


kalau tak tinggalkan komen, siapa yang akan tahu kewujudan korang? sila ingat yang blogger malaysia ni bukan ahli silap mata yang boleh tahu kewujudan korang.


pendapat korang tentang blog aku ( blogger yang buat segmen ni la )


walawei. header cun ooo! nak satu boleh? haha. 


okies. selesai. done. tamat. the end. sila la join ramai2 okies :)

8 ulasan:

syaza nazura. berkata...

haha, join jugakk. aku ingatkan nak tag kauu, tapi bila baca blog si keyri, dy dah tag. so malas la nak tag kau. xD

Nurul Afifah berkata...

header tu satu packege dgn template yg aku DOWNLOAD tu..huhu..aku mana reti buat header cun gtu..


komuniti blogger lebih baik kalau semua orang bersatu padu. lebih baik kalau takde blogger yang jerk. lebih baik kalau takde blogger yang kurang ajar. lebih baik kalau takde blogger yang annoying. lebih baik kalau takde blogger yang bangga sangat sana sini. it's just so pathetic.

btol tu..seriously it is pathetic.!! amat LEBIH BAIK kalau xde..

>.<

thanks join.!

Inche Vampire berkata...

@syaza ~ heh.. bahahaha//

Inche Vampire berkata...

@nurul ~ sama2 :)

Si DauN CeRi berkata...

haaa.. sebut pasal segmen. sy rindu jugak nak buat segmen. segmen awk tu pon sy tak nyempat2 nak buat.. inshaAllah sy akn buat jugak. betul ni. tp lambat la.. tape kan?

Inche Vampire berkata...

@ceri ~ takpe!

k e y r i berkata...

nk jugak sebut sal matriks tu.. grr... =____= yang mulia nazrul bin buang? ko raja yg terbuang lah ni? wakakakkaka (aku jahat kan? kan? kan? kan? ) mekaseh :P

Inche Vampire berkata...

@keyri ~ haha..keyri ~ mmg aku nak bunuh kau. grr..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...