Rabu, 4 Mei 2011

~ the making of FAMILY OF VAMPIRE.

assalamualaikum.


Vampire I baru2 ni ada buat film , Family Of Vampire yang akan keluar wayang tak lama lagi! haha. sila dapatkan 200 pawagam berhampiran anda untuk rasai gigitan Vampire! yesszaa!


tapi, hari ni kita akan layan The Making Of dulu. sebelum tu, introduce to all of you, pengarah untuk movie FAMILY OF VAMPIRE, iaitu Inche Ameer Ashraf atau lebih dikenali dengan nama Inche Vampire I.



director FAMILY OF VAMPIRE.

bingkisan ini disediakan oleh Inche Vampire I sendiri. ok sila layan.

FUHHH!!! seperti biasa..semua filem mesti ade the making punya...termasuk la filem di bawah 
arahan ameer ashraf..hahaha...baca macam pelik je kan..em,first time jadi pengarah 
memang rasa lain la...sebab saya ni hanya pandai belakon je..tengok nama pon da taw..
aamir khan..hahaha...

ok la..hari pertama di set penggambaran...semua berjalan dengan clear la...
alhamdulillah...kami datang dengan niat baik...set pengambaran bermula di
sekolah menengah kebangsaan rantau panjang...
nampak tu!!!..diorang sambut kedatangan kami dengan hati yang besar..kami selesa melakukan pengambaran di sini..em,cikgu-cikgunya pun baik-baik...dioarang memang terbaik la!!!...sekalng penghargaan bat s.m.k.r.p..hahaha



















setelah..kami menghabiskan set pengambaran di s.m.k.r.p...
terdapat scene yang memerlukakan kami membuat pengambaran di sebuah rumah..
alhamdulillah,kami temui rumah yang sesuai untuk pengambaran kami..

agak seram la jugak rumah ni..





masa ni..dia asyik termenung saja..skrip tak hafal lagi!!!..








'insan yang cemerlang datangnya daripada akal!!..'







rumah ni banyak kisah seram..tapi nak buat macam mana..scene da cantik da kat sini..
kami semua terpaksa menyiapkan scene kat situ..memang banyak perkara
misteri terjadi...ramai krew-krew kami mengalami histeria...termasuk pelakon utama 
kami...zac efron dan robert pattinson...














nasib baik...nasib baik ada seorang ustaz menolong kami pada masa tu..
alhamdulillah..semuanya berubah menjadi baik..ustaz itu memberi nasihat kepada kami..




alhamdulillah ustaz...nasihat yang dia bagi akan kami jadikan pengajaran..em,
kami meneruskan pengambaran..alhamdulillah...


dia diganggu oleh mahluk yang tidak dapat dikenali identitinya



kamera yang dibeli dari uptown shah alam..murah je..hahaha




















semuanya da nak siap..lagi 10% je...
peristiwa hitam terjadi semasa robert sekali lagi mengalami histeria...
kami semua berdoa...dia kelihatan takut semasa hendak membuang air..
tapi kenapa???
krew-krew kami terus membuat rakaman..
kami cuba merungkap kisah misteri..
alhamdulillah..orang cakap kalau buat baik mesti diberkatikan..



krew kami sempat merakamkan apa yang terjadi...dengan menggunakan kamera 
canon X800..ternyata ia membuahkan hasil..kami berjaya...mahluk tu dapat dirakam..




krew-krew kami dapat merakamkan gambar mahluk yang menganggu pattinson sewaktu beliau sedang asyik membuang air besar...






 semuanya berjalan dengan lancar..walaupun banyak halangan yang menimpa..
kita kena ingat..setiap yang kita lakukan mesti akan berhadapan dengan cabaran..
alhamdulillah...filem ni mendapat banyak pencalonan...dan memenangi banyak
award..alhamdulillah..


'alhamdulillah..saya berterima kasih kepada ameer ashraf kerana mengangkat saya menjadi pelakon yang lebih baik'...


terima kasih kepada semua yang menyokong saya selama ini..i love u all....

**************************************************

haha, sila nantikan movie ni ok! even belum keluar wayang namun dah banyak menang anugerah ! oooh yeah! ok bai. ada cadangan untuk movie akan datang? 

12 ulasan:

Izbeta Shyah berkata...

ahahaha. lepas ni aku nak jadi back up actress lah.! AHAHAHA

Rafidah Farhana berkata...

HAHAHA.
nak jadi heroin utk next storyyy!!

Izbeta Shyah berkata...

ahaha, pergh, tengok makin ramai nak jedi retis kau ni.!

Inche Vampire berkata...

@izbeta ~ haha..kak limah boleh la...

Inche Vampire berkata...

@rafidah ~ haha..alamak.. tu kena bincang dgn director la. hee

Inche Vampire berkata...

@izbeta ~ haha.. citer ny best ok!

Amanie Ashraff berkata...

weh tade job utk aku ke? keh3x

Izbeta Shyah berkata...

pergh, dalam banyak banyak aku tercalon untuk jadi kak limah. ahaha. gila lah, rasa macam dah jadi main actress je. :p

Inche Vampire berkata...

@amanie ~ haha..tukang bancuh kopi!

Inche Vampire berkata...

@izbeta ~ watak uatam dia, kathy la. haha

Izbeta Shyah berkata...

ahaha, memang lah. rasa je macam.! ahaha

Inche Vampire berkata...

@izbeta ~ macam je! haha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...